Google Android, Δεν μπορεί να ευδοκιμήσει one-size λειτουργικό

Σε άρθρο του στο blog των Android Developers o Andy Rubin, Vice President of Engineering της Google και εκ των δημιουργών του Android, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λειτουργικό σύστημα που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς τύπους συσκευών, όπως τα Tablet και Smartphone, χωρίς να υστερεί σε ποιότητα και αξιοπιστία έναντι όσων αφορούν αποκλειστικά μια πλατφόρμα.

, Google Android, Δεν μπορεί να ευδοκιμήσει one-size λειτουργικό

Η Google φαίνεται πως βρέθηκε σε δύσκολη θέση σε ότι αφορά το Android 3.0 Honeycomb και την επιλογή της να το κρατήσει κλειστό για αρκετό ακόμα χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και ο VP της Andy Rubin αναγκάστηκε να δώσει κάποιες εξηγήσεις με επίσημη τοποθέτηση στο Android Developers blog. Το άρθρο περιέχει μια σειρά από φράσεις που υποδεικνύουν τις θέσεις τις Google σε ότι αφορά τα λειτουργικά της συστήματα και τις διαφορετικές εκδόσεις τους.

Κατ’ αρχάς ξεκαθάρισε ότι πρώτη προτεραιότητα της εταιρίας παραμένει η ποιότητα και η αξιοπιστία και με βάση αυτά τα κριτήρια δεν υπάρχει κάποιο λειτουργικό σύστημα που να μπορεί να τα ικανοποιεί και τα δύο, κάτω από διαφορετικούς τύπους συσκευών, δείχνοντας το Android 3.0 Honeycomb και τις προσπάθειες των developers να το “χωρέσουν” στην οθόνη κάποιου smartphone. Βέβαια, αυτή την σκέψη δεν την είχε κοινοποιήσει προ Honeycomb, όταν τα Android tablet ερχόντουσαν από το εργοστάσιο με λειτουργικό Android 2.2 Froyo και 2.3 Gingerbread.

Στην συνέχεια έκανε λόγο για την λογική της Google σε ότι αφορά τον χαρακτήρα των λειτουργικών της, ο οποίος ήταν και θα παραμείνει ανοικτός είτε αυτό αφορά τις κατασκευάστριες εταιρίες οι οποίες είναι ελεύθερες να τροποποιούν το Android αν το επιθυμούν, είτε αυτό αφορά την κοινότητα των developers οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον κώδικα όταν όμως αυτός είναι 100% έτοιμος. Με την τελευταία φράση του δικαιολόγησε την πρόσφατη απόφαση της εταιρίας να κρατήσει κλειστό για αρκετό διάστημα ακόμα τον κώδικα του Android 3.0 Honeycomb.

Κλείνοντας μας ενημέρωσε ότι οι προγραμματιστές της Google κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν τα νέα χαρακτηριστικά του Honeycomb στα κινητά τηλέφωνα, έχοντας ως στόχο ένα ισορροπημένο και προπάντων ανοικτό οικοσύστημα που θα λειτουργεί προς το συμφέρον των καταναλωτών.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, έρχονται κατά κάποιο τρόπο σε αντίθεση με την προσπάθεια της Google να ενοποιήσει το AOSP των λειτουργικών της και να προσφέρει μια ενιαία βάση σε διαφορετικές συσκευές, ενώ αντίθετη άποψη φαίνεται να έχει και η Microsoft με τα νέα Windows 8 να απευθύνονται σε desktop και tablet υλοποιήσεις.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MANOS

Όπως επίσης έρχεται σε αντίθεση και με την ίδια την Google η οποια είπε προχθές ότι κάνει προσπάθειες για την καταπολέμηση του fragmentation. Σύμφωνα με τις φήμες οι οποίες προέρχονται από τα «εσωτερικά» της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της Google, σκέφτονται να απαγορέψουν από τις εταιρείες να ενσωματώνουν δικά τους πρόσθετα στις συσκευές τους Ο βασικός λόγος για την ύπαρξη του φαινομένου αυτού, είναι ότι κάθε εταιρεία ενσωματώνει στις συσκευές της, επιπρόσθετες δυνατότητες όπως widgets, themes, launchers και δικά της περιβάλλοντα χρήσης (custom UI’s), όπως τα γνωστά σε όλους μας Htc sense, Motoblur (Motorola), Lg UI. Όλα αυτά τα «καλούδια» μπορεί από τη μία να είναι εύχρηστα, όμορφα και να αρέσουν στους χρήστες, όμως τις περισσότερες φορές «βαραίνουν» την λειτουργία της συσκευής, και επίσης δημιουργούν δυσλειτουργίες με τον κώδικα του λειτουργικού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που δημιουργείτε είναι η μεγάλη αργοπορία στην αναβάθμιση των συσκευών, όταν η Google δώσει κάποιο νέο update. Και αυτό γιατί θα πρέπει να δοθεί ο κώδικας του λειτουργικού από την Google στις εταιρείες, να ενσωματώσουν τα δικά τους widget, themes, και όλα τα πρόσθετα που επιθυμούν, να ελέγξουν και να τεστάρουν την σωστή και ομαλή λειτουργία και έπειτα να δώσουν την εκάστοτε αναβάθμιση στους κατόχους των… Συνέχεια »

SonicYouth

Για να δούμε αρχίζει και δεν μας τα λέει πολύ καλά. Γενικώς η google δεν δίνει τον κώδικα και πολύ γρήγορα αλλα αυτή την φορά το παρακάνει νομίζω. Για λόγους ανταγωνισμού πιστεύω τον καθυστερεί. Ας το λέμε semi-open source ειναι πιο σωστό νομίζω.

georgecm

Manos συμφωνω οτι ερχεται σε αντιθεση με τα λεγομενα της και απορω πως θα κατεβει στην Google IO και θα ανακοινωσει το νεο κοινο AOSP, μετα απο αυτα… Εκτος κι αν θεωρουν οτι αλλο η βαση του λογισμικου και αλλο το απο πανω. Παντως νομιζω οτι το προστατευει πολυ το honeycomb γτ θεωρει πρεπει να ειναι αψογο για να παρει ποντους απο το iPad 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.