Πλέον η Alexa μπορεί να πει στο Netflix απλώς “να παίξει κάτι”

, Πλέον η Alexa μπορεί να πει στο Netflix απλώς “να παίξει κάτι”

Εδώ και δύο χρόνια το Netflix έχει εισάγει ένα κουμπί το οποίο επιλέγει κάτι με βάση τα γούστα του χρήστη και αρχίζει να το παίζει αυτόματα. Το Play Something είναι διαθέσιμο στην τηλεόραση και τις εφαρμογές στα κινητά, ενώ τώρα είναι συνδεδεμένο και με το φωνητικά ελεγχόμενο ΑΙ και το streaming υλικό της Amazon.

https://www.youtube.com/watch?v=d5KGu5fd07g

Οι κάτοικοι των ΗΠΑ και του Καναδά (μέχρι στιγμής) μπορούν απλώς να πουν “Alexa, Play Something” και αν έχουν ένα ηχείο ή εφαρμογή Echo που ακούει, καθώς και μια συσκευή Fire TV με ενεργοποιημένο το Netflix, τότε η επιθυμία τους θα είναι διαταγή.

Σε μια ανάρτηση για τη νέα δυνατότητα, ο διευθυντής συνεργασιών μάρκετινγκ του Netflix Magno Herran λέει, «είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με το Fire TV για να φέρουμε την τεχνολογία φωνής Alexa στη λειτουργία Netflix Play Something. Τώρα μπορείτε να ανακαλύψετε αμέσως μια εκπομπή ή μια ταινία που ξέρουμε ότι θα λατρέψετε με βάση αυτά που έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν.”

Αν και πολλές άλλες συσκευές και υπηρεσίες περιλαμβάνουν φωνητικό έλεγχο, όπως το Google Assistant, το Roku ή το Comcast, φαίνεται ότι μόνο η Amazon έχει συνδεδεμένη την εντολή Play Something αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι το Prime Video της εταιρείας είναι αντίπαλος του Netflix.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Netflix

Netflix: Nέες ταινίες και σειρές το Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν το Φεβρουάριο του 2024 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet Netflix

Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Tο Νetflix δεν αφήνει νέα μέλη ή μέλη που επιστρέφουν στην πλατφόρμα να εγγραφούν στο βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις.

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.