Software

Samsung Galaxy S10: Κυκλοφόρησε security patch που διορθώνει δυσλειτουργίες του fingerprint scanner

Τα Samsung Galaxy S10, S10+ και S10 5G είναι τα πρώτα τηλέφωνα της εταιρείας που διαθέτουν τεχνολογία Fingerprint on Display (FoD). Αν και τα Samsung Galaxy A80 και A70 έχουν επίσης προστεθεί στη λίστα των smartphones της εταιρείας με in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, έχουν απλό οπτικό σαρωτή και όχι υπερηχητικό όπως τα Samsung Galaxy S10.

Ο ανιχνευτής δακτυλικών αποτυπωμάτων των Samsung Galaxy S10 χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο ασφαλείς αισθητήρες. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε δεν είναι, αφού κάποιος κατάφερε να τον ξεκλειδώσει χρησιμοποιώντας ένα 3D printed δακτυλικό αποτύπωμα.

Από ότι φαίνεται, η Samsung το έμαθε αυτό και κυκλοφόρησε ένα security patch για τα βιομετρικά στοιχεία στα Samsung Galaxy S10 και S10+.

Αν και η Samsung δεν είπε κάτι, πιστεύεται ότι αυτή η αναβάθμιση λύνει την ευπάθεια του fingerprint scanner. Θεωρητικά, πλέον ο αισθητήρας θα ψάχνει για αλλαγές στην πίεση του αίματος μεταξύ των αγγείων του δακτύλου, πριν μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή. Μιας που αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να προσομοιωθεί από ένα 3D εκτυπωμένο δάχτυλο, υποθέτουμε ότι το smartphone μας θα είναι πλέον πιο ασφαλές.

Το GSMArena ανέφερε ότι μετά το security patch ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων των Samsung Galaxy S10 λειτουργεί καλύτερα, είναι ταχύτερος και πιο αξιόπιστος, αν και πάλι δεν είναι τόσο άμεσος όσο ένας capacitive fingerprint scanner.

Η αναβάθμιση είναι 6.9MB GB και είναι διαθέσιμη προς εγκατάσταση από την εφαρμογή Galaxy Store.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Απριλίου 2019 9:08

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.