Software

Samsung ISOCELL Bright GW1: Έρχονται smartphones με κάμερα 64MP

Η Samsung ανακοίνωσε έναν νέο αισθητήρα εικόνας για κινητά τηλέφωνα με υψηλότερη ανάλυση από οποιονδήποτε άλλο στην αγορά. Ο ISOCELL Bright GW1 είναι ένας αισθητήρας 64 megapixel που χρησιμοποιεί εικονοστοιχεία μεγέθους 0,8 μm όπως και ο τωρινός αισθητήρας των 48MP της Samsung. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος και θα αιχμαλωτίζει περισσότερο φως.

“Τα τελευταία χρόνια, οι κάμερες κινητών τηλεφώνων έχουν γίνει το κύριο εργαλείο για την καταγραφή και τη διανομή των καθημερινών μας στιγμών”, δήλωσε ο Yongin Park, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της επιχείρησης αισθητήρων της Samsung Electronics. “Με περισσότερα pixels και προηγμένες τεχνολογίες pixel, οι Samsung ISOCELL Bright GW1 και GM2 θα φέρουν ένα νέο επίπεδο φωτογραφίας στις σημερινές πιο κομψές κινητές συσκευές που θα ενισχύσουν και θα βοηθήσουν να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο καταγράφουμε την καθημερινή μας ζωή”.

Ο ISOCELL Bright GW1 θα παράγει εικόνες μεγέθους 16MP συγχωνεύοντας 4 εικονοστοιχεία σε ένα. Αντίστοιχα, οι σημερινοί 48MP αισθητήρες βγάζουν 12MP εικόνες χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία. Ο νέος αισθητήρας της Samsung θα είναι επίσης σε θέση να αποδιαμορφώσει το φίλτρο χρώματος ώστε να σε συνθήκες καλού φωτισμού να τραβά πλήρους ανάλυσης φωτογραφίες 64MP.

Ο αισθητήρας 48MP IMX586 της Sony έχει μία παρόμοια δυνατότητα, αλλά ο 48MP αισθητήρας της Samsung δεν τη διαθέτει. Σήμερα η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε μία ενημερωμένη έκδοση του 48MP αισθητήρα η οποία θα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Οι 48MP κάμερες έχουν γίνει στάνταρ σε συσκευές των Samsung, Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi, καθώς και άλλες εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει μερικά μοντέλα με αντίστοιχες κάμερες.

Η Samsung αναμένει πως ο αισθητήρας των 64MP θα μπει σε μαζική παραγωγή κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οπότε, όπως είναι λογικό αναμένουμε να αρχίσουμε να των βλέπουμε σε smartphones που θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2019.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 9 Μαΐου 2019 17:57

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.