Software

Το Live Caption της Google φέρνει υπότιτλους σε οποιοδήποτε βίντεο

Η αναβάθμιση σε Android 10 έχει ήδη ξεκινήσει με την λειτουργία του Live Caption η οποία στηρίζεται στο machine learning και εμφανίζει υπότιτλους ακόμα και όταν ο χρήστης είναι offline, να μην έχει ακόμα ενεργοποιηθεί.

Η συγκεκριμένη λειτουργία αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά συναθρώπους μας με προβήματα ακοής μιας και πλέον θα μπορούν να έχουν υπότιτλους σε οποιοδήποτε βίντεο.

Η λειτουργία Live Caption παρουσιάστηκε στο Google I/O 2019 και ενώ δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για τις συσκευές με Android 10, η ομάδα του XDA-Developers κατάφερε και την έφερε στο Pixel 2 XL. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι η σελίδα διαμόρφωσης της λειτουργίας Live Caption σύμφωνα με την οποία μπορούμε να την εμφανίσουμε μαζί με τις υπόλοιπες λειτουργίες όταν σύρουμε την οθόνη από πάνω προς τα κάτω αλλά και στην οθόνη με τη ρύθμιση έντασης του ήχου.

Αυτό που είναι εξίσου σημαντικό είναι πως οι XDA-Developers δοκίμασαν με επιτυχία το Live Caption σε Netflix, YouTube, Amazon Prime Video, Google Photos και Google Podcasts, με τους υπότιτλους να εμφανίζονται τόσο όταν κρατάμε τη συσκευή σε portrait αλλά και σε landscape mode.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά όσον αφορά τη χρήση της λειτουργίας Live Caption η οποία λειτουργεί μέσω on-device machine learning, κάτι το οποίο έχει αποτέλεσμα να λειτουργεί όταν ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος στο internet. Οι υπότιτλοι εμφανίζονται σε ένα μαύρο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα στην οθόνη της συσκευής του χρήστη και μένει να δούμε αν θα είναι μια λειτουργία η οποία θα γίνει διαθέσιμη μόνο στα Pixel smartphones ή και σε άλλα που θα αναβαθμιστούν σε Android 10.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 1 Οκτωβρίου 2019 15:56

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.