Εκτός λειτουργίας το WhatsApp

Λίγες μόνο ημέρες μετά την εξαγορά του WhatsApp από το Facebook και τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνιση τους. Χρήστες από όλο τον κόσμο αναφέρουν ότι δεν μπορούν να στείλουν μηνύματα μέσω της εφαρμογής εδώ και περίπου 2 ώρες, ενώ η WhatsApp επιβεβαιώνει το πρόβλημα αποδίδοντας το σε πρόβλημα του server.

“sorry we currently experiencing server issues. we hope to be back up and recovered shortly.” είναι η δήλωση της εταιρίας στο twitter.

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών, η εφαρμογή κολλάει στην προσπάθεια να εμφανίσει το ιστορικό των συνομιλιών ή να στείλει μήνυμα, ενώ η ένδειξη ότι φορτώνει περιστρέφεται ασταμάτητα.

Η πραγματική αιτία του προβλήματος έχει να κάνει με το πλήθος νέων χρηστών που εγγράφηκαν στην υπηρεσία μετά την πρόσφατη εξαγορά της την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να υπερφορτωθούν οι servers. Σε κάθε περίπτωση, το Facebook έχει σίγουρα την τεχνική δυνατότητα να παρέχει την κατάλληλη μηχανική υποστήριξη στο WhatsApp, όμως το τεχνικό πρόβλημα που έχει εμφανιστεί αυτή τη στιγμή λειτουργεί εναντίον τους.

Η αστεία πλευρά του προβλήματος εμφανίζεται με ένα πλήθος σατιρικών φωτογραφιών για την εξαγορά καθώς και αναφορές του στυλ ότι «το Facebook κλείνει το WhatsApp» ή «οι ιδρυτές του έφυγαν για διακοπές».

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 22 Φεβρουαρίου 2014 23:47

Σχόλια

  • λεω και γω τι στο καλο... γιατι δε στελνει
    βλεπω το viber να παθαινει τα ιδια αν δε φτιαχνει συντομα το προβλημα :p

  • Εγώ πιστεύω ότι αλλάζουν τους servers τους στης Facebook ώστε να έχει την καλύτερη δυνατότητα μιας και δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και οι καλύτεροι αυτοί που είχανε.

    Επίσης, το Viber τελευταία δεν παίζει καθόλου καλά και κολλάει πάρα πολύ ώστε να μην μπορεί να στείλει τα μηνύματα..τι γίνεται; :/

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.