Windows 10, Δωρεάν αναβάθμιση για χρήστες Windows 7 έως και 8.1

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται event της Microsoft στην Αμερική όπου παρουσιάζονται όλες οι εξελίξεις για το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα Windows 10. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε ότι οι χρήστες Windows 7, Windows 8 και 8.1 θα μπορούν να αναβαθμίσουν δωρεάν σε Windows 10 και για ένα χρόνο από την κυκλοφορία τους.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι θα διατεθούν αναβαθμίσεις σε smartphones με λειτουργικό σύστημα Windows Phone, δεν προσδιόρισε όμως πότε και ποια θα είναι αυτά τα μοντέλα.

Η κυκλοφορία των Windows 10 αναμένεται προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Δείτε επίσης: Windows 10, η Microsoft ανακοίνωσε mobile έκδοση

Windows 10 αναβάθμιση δωρεάν, Windows 10, Δωρεάν αναβάθμιση για χρήστες Windows 7 έως και 8.1

Πηγή: 1, 2

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανώνυμος Σχολιαστής

Aν μας δίνουν 1 χρόνο διορία για να αναβαθμίσουμε δωρεάν σε Windows 10 είναι φανταστικά νέα.
Αν μας δίνουν 1 χρόνο δωρεάν χρήση των Windows 10 και μετά να πληρώνουμε συνδρομή σαν το Office 365 είναι ότι χειρότερο μπορούσαν να σκεφτούν και δεν πρόκειται να κάνω την αναβάθμιση ποτέ.

Τομ

Όντως και γω δεν κατάλαβα τι απο τα δυο ισχύει.

9gag

εγω το αντιλαμβανομαι ως εξης… μολις κυκλοφορησουν,οι χρηστες 7 και 8.1 εχουν διορια 1 χρονο για να κανουν την δωρεαν αναβαθμιση σε windows10. μετα απλα θα πρεπει να τα αγορασουν οπως ολοι.

Ανώνυμος Σχολιαστής

Μακάρι παιδιά. Αν και ακόμα και αυτή η λύση αδικεί όσους αγόρασαν τα Win8/8.1 (εγώ ευτυχώς τα πήρα δωρεάν μέσω του Πανεπιστημίου) αλλά χαλάλι σας, 7ράκηδες.

alexnadros

Τελικα αυτη θα ειναι η ταφοπλακα των xp!
Με το καλο!

Τομ

Μάλιστα, αν ειναι έτσι φοβερά νέα. Θα τα περάσω στο λαπτοπ μου με το που βγουν.

9gag

η Microsoft μπηκε και στον χωρο των holograms..αιντε φτιαξτε λιγο και το store να γινει πανικος!

vasilis

καπου διαβασα το παρακατω

H microsoft προχωράει σε νέο business model, “windows as a service”
Tα windows θα χρεώνονται ΚΑΘΕ χρόνο, σαν υπηρεσία!

Η αναβάθμιση από παλαιότερα λειτουργικά θα είναι δωρεάν μόνο τον πρώτο χρόνο.

Οι τιμές δεν είναι γνωστές , αλλά θα είναι περίπου σαν μια συνδρομή σε παρόχο κινητής , θα ξεκινάει από μια χαμηλή τιμή και θα ανεβαίνει με την προσθήκη υπηρεσιών που θα ενσωματώνονται στο λειτουργικό!

Ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια απέναντι στο Chrome OS , που το λειτουργικό είναι στο cloud, να ξαναφέρει το λειτουργικό τοπικά.

Το νέο λειτουργικό είναι πλέον “windows” , δεν υπάρχουν εκδόσεις.

gpoly7

Καλά νέα, σκεφτόμουν καιρό την αγορά των windows 8 με την προοπτικη της αναβάθμισης σε windows 10, (μιας και απο το πανεπιστήμιο είχαν το θράσος να διαγράψουν τον λογαριασμό στην MS επειδη και καλά έχω τελειώσει εδω κι 6 χρονια.. αλητεια αλλα τι να πεις.. )
Αντε με το καλό.

sotiris

καλησπέρα,
είχαν ακουστεί διάφορα τους προηγούμενους μήνες περί συμβολικού τιμήματος για να αναβαθμίσουν όσοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν windows xp. Ξέρουμε κάτι γι’ αυτό?

koutsis

vasilis που το διαβασες αυτο και το μεταφέρεις??
Η microsoft δεν είπε κατι τέτοιο …

Billys

Βλεποντας το βιντεο της παρουσιασης των win 10 αυτο που καταλαβα ειναι οτι για τον 1ο χρονο θα ειναι free, μαλιστα στο video λεει αυτος “for the first year” αρα μαλλον μαπα το καρπουζι μου φαινεται εμενα….

Νίκος

Μετά απο αρκετό διάβασμα σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, αυτό που κατάλαβα είναι ότι όσοι κάνουνε την μετάβαση απο 7-8 σε 10, θα έχουνε δωρεάν τον πρώτο χρόνο χρήσης και μετά θα πληρώνουνε ενα ποστό συνδρομής για να συνεχίσουνε την χρήση. Δε καταλαβαίνω την λογική της Microsoft και αν ισχύσει κάτι τέτοιο με βλέπω σύντομα να γυρνάω σε Android να τελειώνει το παραμύθι. Σιγά μην αρχίσουμε τώρα να πληρώνουνε και το λειτουργικό στα Smartphones..

Νίκος

Αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι αν τα νεα Windows θα κυκλοφορούνε σε μορφή συνδρομιτικής υπηρεσίας ή απλά θα μπορείς να αγοράσεις κανονικά Retail έκδοση των 10 (πχ 120 ευρώ) και ξεμπέρδεψες και απλά η συνδρομή θα ισχύει για αυτούς που θα θέλουνε να αναβαθμιστούνε απο προηγούμενες εκδόσεις των Windows στην καινούρια.

Κώστα, κάνε το θαύμα σου και δώσε μας ρεπορτάζ αύριο πρωί πρωί γιατί θα μας τρελάνει αυτή η Microsoft.

alexandros

Τι βλακειες διαβάζω στα σχόλια παραπάνω?! Που το διαβάσατε αυτό με την ετήσια συνδρομή;; Τα windows 10 θα είναι δωρεάν για αναβάθμιση όσων έχουν win 7 , 8/8.1 για τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας τους ! Μετά από τον πρώτο χρόνο αυτοί που έχουν κάνει την αναβάθμιση δεν θα πληρώσουν τίποτα . Οσοι δεν την έχουν κάνει , ή θα πρέπει να τα αγοράσουν ( δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή ) ή θα πρέπει να πάρουν καινούριο μηχάνημα που θα τα έχει προεγκατεστημένα ! Απλά τα πράματα λοιπόν . Αλλά όλα αυτά ισχύουν για τους υπολογιστές και τα ταμπλετ ! Για τα κινητά , φυσικά και θα είναι δωρεάν για όλα τα μοντέλα !
Σορρυ για το ύφος μου αλλά τρελάθηκα λιγάκι !

Niko

Μην λες μεγαλες κουβεντες Νικο.
Αν σ ζηταει ν πληρωσεις ας πουμε 30€ τον χρονο δεν θα μπορεις ν αρνηθεις. Μ αυτα π, θα, προσφερει κ αν φτιαξει λιφο το market του, π θα το φτιαξεi, τα android μπροστα του θα ειναι σαν παιδικο παιχνιδι.

MANOS

Satya:
All customers running Windows 7, Windows 8.1 and Windows Phone 8.1 will be able to upgrade to Windows 10 for free within a one-year period following the operating system’s launch later this year.
After that period, users will have to pay for the upgrade as they would have with previous versions of Windows.
Those who get the upgrade during the free period will have Windows 10 on their device permanently.

Myerson:
Once a device is upgraded to Windows 10, we’ll be keeping it current for the supported lifetime for the device.

Ούτε συνδρομές ούτε άλλες αηδίες που γράφουν μερικοί.
Έχετε 365 μέρες διορία για να αναβαθμίσετε δωρεάν, μετά απλά πληρώνεις το ανάλογο ποσό όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Άπαξ και κάνεις την αναβάθμιση σου μένουν για πάντα, δεν πληρώνεις τίποτα.

tolkien

@9gag
Αυτο που ισχυει μιας και το εψαξα ειναι οτι σου δινει διορια να τα κατεβασεις μεσα σε 1 χρονο ΔΩΡΕΑΝ (ειτε εχεις Windows 7, 8, 8.1) και απλα μετα ειναι δικα σου για παντα. Πιστευω θα ειναι σαν να κατοχυρωνονται στο account σου.

nikmour

Έλα μάγκες δείτε αυτό
https://www.windowscentral.com/10-things-we-learned-about-next-chapter-windows-10#slide2
υποστήριξη για μία ζωή (λέμε τώρα)

Νικόλας

Μίλησα με την Microsoft, ( 801500300011 ) για να λύσω κάποιες απορίες σχετικά με την επερχόμενη αναβάθμιση. Δυστυχώς, θέλουν να μας μετατρέψουνε σε δοκιμαστές για να ωριμάσουνε το λειτουργικό τους. Αυτό αποκόμισα, αφού, μου είπαν πως η άδεια χρήσης των windows 10 μετά από αναβάθμιση, θα λήγει σε έναν χρόνο. Μετά το πέρας του χρόνου, θα πρέπει αν γίνει αγοράς της άδειας, αλλιώς τα windows 10 θα κλειδώσουνε.

alxgiann

Νικόλα, δυστυχώς μάλλον κάτι τέτοιο πάει να γίνει. ΑΛΛΑ μόνο αν αλλάξει η EULA και την αποδεχθεί ο κάθε χρήστης που κάνει αναβάθμιση. Άρα, ο μόνος τρόπος για να είναι κάποιος σίγουρος το τι γίνεται μετά την αναβάθμιση είναι να περιμένουμε να δούμετι θα αναφέρει το κείμενο της EULA για τα win10. Αν και επίσης αρχίζω να υποψιάζομαι ότι η περίφιμη ενιαία πλατφόρμα για όλες τις συσκευές, θα είναι τελικά μια επιπλέον υπηρεσία (επί έξτρα πληρωμή, φυσικά…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.