Windows 10: Νέο bug δείχνει τις συσκευές μη συνδεδεμένες στο διαδίκτυο

, Windows 10: Νέο bug δείχνει τις συσκευές μη συνδεδεμένες στο διαδίκτυο

Μετά το πρόβλημα αρκετών χρηστών Windows 10 που δε μπορούσαν να αναβαθμίσουν στη νέα έκδοση Windows 10 2004, ένα νέο, περίεργο bug έκανε την εμφάνιση του, με τη Microsoft ήδη να το έχει αναγνωρίσει και να εργάζεται πάνω στην επίλυση του.

Αρκετοί χρήστες ανέφεραν πως μετά το εν λόγω update ο υπολογιστής τους φαίνεται να βρίσκεται εκτός σύνδεσης, προκαλώντας έναν μικρό πανικό. Στη συνέχεια, κατάλαβαν πως το ίντερνετ τους και η σύνδεση τους δουλεύει κανονικά, με το μοναδικό πρόβλημα να είναι ότι φαίνεται εκτός δικτύου, ενώ είναι συνδεδεμένοι κανονικά.

Το πρόβλημα φαίνεται να βρίσκεται στον ίδιο τον δείκτη κατάστασης συνδεσιμότητας δικτύου (ΝCSI), ο οποίος δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε με τη νέα έκδοση σε κάποια συστήματα. Οπότε, αν έχετε συναντήσει αυτό το πρόβλημα, μην ανησυχείτε, καθώς όλα δουλεύουν κανονικά και απλά ο δείκτης δείχνει λάθος τιμές.

Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε το πρόβλημα χειροκίνητα, μπορείτε να δοκιμάσετε το παρακάτω:

Έναρξη -> Επεξεργαστής Μητρώου -> HKEY_LOCAL_MACHNE -> System -> CurrentControlSet -> NlaSvc -> Parameters -> Internet και να αλλάξετε την τιμή του EnableActiveProbing από 0 σε 1

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Όνομα*

Καλύτερα όμως να μην παίζουμε με την registry.
Αν ήταν κάτι τόσο απλό σίγουρα θα το είχαν φτιάξει.

Χαραλαμπος

Gia petama….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.