Windows 10 S: Η απάντηση της Microsoft στο Chrome OS της Google

windows 10 s, Windows 10 S: Η απάντηση της Microsoft στο Chrome OS της Google

Εδώ και καιρό είχαμε ακούσει ότι η Microsoft έχει στα σκαριά μια νέα έκδοση των Windows 10, με την οποία θέλει να απαντήσει στο Chrome OS της Google. Στο σημερινό event, που πραγματοποίησε στη Ν. Υόρκη, μαζί με το Surface Laptop, ανακοίνωσε και επίσημα τα Windows 10 S.

Στόχος της Microsoft είναι να προσφέρει την εμπειρία των Windows με low-end χαρακτηριστικά και να απευθυνθεί στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο επικεφαλής των Windows, Terry Myerson, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης επιβεβαίωσε πως όλες οι συσκευές που τρέχουν Windows 10 S θα μπορούν να κατεβάζουν περιεχόμενο από το Windows Store. Το OS θα μπορεί να τρέξει desktop apps, αλλά θα πρέπει να είναι ειδικά τροποποιημένα γι αυτό και να είναι στην ειδική λίστα στο store.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των Windows 10 S έναντι του Chrome OS, είναι ότι θα έχουν πλήρη υποστήριξη Microsoft Word, PowerPoint, OneNote και Excel. Μιας και τα δυο απευθύνονται σε μαθητές, πρόκειται για μεγάλο συν. Υπάρχει πλήρης υποστήριξη για περιφερειακά και συσκευές όπως σε έναν υπολογιστή με κανονικά Windows 10.

Επιπλέον, η διαδικασία του login είναι πολύ εύκολη, χρειάζονται μόλις 15 δευτερόλεπτα για χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά μια συσκευή με Windows 10 S. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις setup συσκευές μέσω USB drive.

Τέλος, η Microsoft επιβεβαίωσε πως μεγάλη γκάμα συνεργατών θα λανσάρουν συσκευές με Windows 10 S μέσα στο καλοκαίρι με τιμές που ξεκινούν από 189 δολάρια. Όλοι οι υπολογιστές αυτοί θα έχουν δωρεάν εγγραφή στο Minecraft: Education Edition.

Διαβάστε επίσης: Surface Laptop: Επίσημα με οθόνη 13.5″, Windows 10 S & τιμή 999 δολ.

windows 10 s, Windows 10 S: Η απάντηση της Microsoft στο Chrome OS της Google

windows 10 s, Windows 10 S: Η απάντηση της Microsoft στο Chrome OS της Google

windows 10 s, Windows 10 S: Η απάντηση της Microsoft στο Chrome OS της Google

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.