Windows 10 S: Δεν επιτρέπεται η αλλαγή browser & μηχανής αναζήτησης

windows 10 s browser, Windows 10 S: Δεν επιτρέπεται η αλλαγή browser & μηχανής αναζήτησης

Η Microsoft ανακοίνωσε εχθές τον αντίπαλο του Chrome OS, το δικό της λειτουργικό σύστημα που έχει στόχο την εκπαίδευση και με το οποίο θέλει να προσφέρει την εμπειρία των Windows με low-end χαρακτηριστικά. Οι συσκευές με Windows 10 S θα μπορούν να κατεβάζουν περιεχόμενο από το Windows Store.

Ο επικεφαλής των Windows, Terry Myerson, κατά το επίσημο event στη Ν. Υόρκη αποκάλυψε πως το νέο OS θα μπορεί να “τρέχει οποιονδήποτε browser που βρίσκεται στο Windows Store”. Αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά η Microsoft δεν επιτρέπει στους χρήστες των Windows 10 S να αλλάξουν τον default browser.

Στο πεδίο με τις συχνές ερωτήσεις για τα Windows 10 S, η Microsoft γράφει: “you are able to download another browser that might be available from the Windows Store, but Microsoft Edge will remain the default if, for example, you open an .htm file”.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάνεις κλικ σε ένα link από ένα app ή ανοίξεις ένα link από το email σου, θα σε πετάει στον Microsoft Edge browser. Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η Google θα φέρει τον Chrome στο Windows Store, αλλά ακόμη και αν το κάνει δεν θα είναι πλήρως λειτουργικός μιας και δεν θα μπορεί να γίνει ο default browser στα Windows 10 S.

Επιπλέον, σε Microsoft Edge και Internet Explorer των Windows 10 S δεν μπορεί να γίνει αλλαγή ούτε στην μηχανή αναζήτησης. To Bing θα είναι η default μηχανή αναζήτησης και η Microsoft δεν σου επιτρέπει να πας σε Google ή κάποια άλλη.

Αυτή δεν είναι μια πολιτική την οποία έχουν συνηθίσει οι χρήστες των Windows. Αναμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το feedback από τους χρήστες των Windows 10 S και αν η Microsoft θα είναι πρόθυμη να αλλάξει στάση στο μέλλον.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Να δω πως θα περάσει στην ΕΕ. Άνετα θα φάει μήνυση για παράνομες πρακτικές και μονοπώλιο.

dark_master

Όπως πέρασαν και τα Chromebooks… που σας πιάνει μόνο για συγκεκριμένες εταιρίες η ευαισθησία όλους 😛

a757165

Αυτή η τάση της smartphone-οποίησης των laptop είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, διότι με αυτό το ρυθμό σύντομα το trend θα επεκταθεί και στο desktop. Και πριν καλά καλά το καταλάβουμε, το τι θα μπορεί ο καθένας να κάνει στον υπολογιστή του, θα περιορίζετε στο τι θέλει ο κατασκευαστής να αφήσει το χρήστη να κάνει. Και το γεγονός ότι πλέων σιγά σιγά όλα μεταφέρονται στο cloud κάνει τα πράματα ακόμη χειρότερα.

Αν ο κόσμος δεν ξυπνήσει άμεσα και αρχίσει να χρησιμοποιεί μόνο ανοιχτό λογισμικό όπου είναι εφικτό, ξεκινώντας κατά κύριο λόγο από το λειτουργικό, το σενάριο της πλήρης απώλειας της ελευθερίας χρήσης του προσωπικού υπολογιστή είναι απλός θέμα χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.