Windows 10: Τι νέο φέρνει το επόμενο update;

, Windows 10: Τι  νέο φέρνει το επόμενο update;

Το επόμενο μεγάλο update των Windows 10, το οποίο θα έχει την κωδική ονομασία Windows 10 21H2 αναμένεται να φέρει αρκετά νέα χαρακτηριστικά. Τα νέα στοιχεία θα επηρεάζουν τον File Explorer, το μενού έναρξης, την Taskbar και το σύστημα ειδοποιήσεων των Windows 10.

Αναλυτικότερα, το πακέτο αναβάθμισης των Windows 10, το οποίο εκτιμάται ότι θα κάνει την εμφάνισή του στο Windows Update εντός του έτους, θα περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές σε πολλούς τομείς. Στο μενού της έναρξης θα υπάρχει στο Settings – Accounts – Sign in options – Restart apps, θα μπορεί κανείς να κάνει επανεκκίνηση στις εφαρμογές του.

Ένα άλλο στοιχείο που θα προστεθεί είναι το News and Interests το οποίο θα φέρνει ειδήσεις και πληροφορίες ανάλογα με την τοποθεσία και τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη. Θα υπάρχει, φυσικά, η επιλογή της διαχείρισης των πηγών ενημέρωσης – εννοείται ότι θα φροντίσετε να βάλετε το Techblog εκεί!

Μία άλλη ρύθμιση που θα έρθει είναι η αλλαγή της φωτεινότητας της οθόνης ανάλογα με τον φωτισμό στο δωμάτιο. Αλλαγές αναμένονται στον File Explorer των Windows 10, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολος ο χειρισμός σε μία οθόνη αφής, ενώ δυνατότητα ρύθμισης της εικόνας θα υπάρχει για τις κάμερες, για καλύτερες τηλεδιασκέψεις.

Βελτιωμένο θα είναι το animation και όλα τα εφέ κίνησης των παραθύρων στα αναβαθμισμένα Windows 10. Όσοι ανήκουν ήδη στο Windows Insider Program, μπορούν να δουν στην Developers Edition τις αλλαγές που θα φέρει το νέο πακέτο αναβάθμισης των Windows 10.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Πότε επιτέλους θα κάνουν μια σοβαρή αλλαγή χρηστικότητας στον File Explorer. Δηλαδή διπλό παράθυρο για μεγαλύτερη ευελιξία στην επεξεργασία και διαχείριση των αρχείων. Μεταφορά εικόνων, αρχείων, διαγραφή, FTP κλπ.

Last edited 3 years πριν by Γιώργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.