Windows 10: Το νέο update φέρνει και νέα προβλήματα

, Windows 10: Το νέο update φέρνει και νέα προβλήματα

Το τελευταίο update των Windows 10 KB4535996 έφερε νέα προβλήματα στο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Σύμφωνα με χρήστες οι οποίοι εγκατέστησαν το τελευταίο update παρατηρούνται κάποια τυχαία freeze, όπως δείχνουν όμως στοιχεία αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Χρήστες έσπευσαν στο Twitter, στο Microsoft Forum και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για το νέο update το οποίο δεν δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να θέσουν τον υπολογιστή τους σε λειτουργία αναμονής. Οι χρήστες δηλώνουν ότι οι υπολογιστές “ξυπνούσαν” αυτόματα από το Sleep mode μετά την εγκατάσταση του update.

Update: Η Microsoft προτείνει στους χρήστες να απεγκαταστήσουν το πρόσφατο update των Windows 10

Επιπλέον, ορισμένοι άλλοι χρήστες συναντούν προβλήματα όπως FPS drops, audio shutters, μεγαλύτερους χρόνους εκκίνησης (boot time) ακόμη και αποτυχίες κατά την εκίνηση (boot failure). Προς το παρόν, η Microsoft δεν έχει αναγνωρίσει τα προβλήματα και δεν γνωρίζουμε αν ετοιμάζει κάποιες διορθώσεις οι οποίες θα έρθουν με κάποιο επόμενο update.

Αν και εσείς ανήκετε σε αυτήν την μερίδα των ανθρώπων που συνάντησαν αυτά τα προβλήματα μπορείτε να απεγκαταστήσετε το τελευταίο update ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Πατήστε Windows key + I.
  2. Επιλέξτε την κατηγορία “Update & Security”.
  3. Επιλέξτε την επιλογή “View update history”.
  4. Τέλος, επιλέξτε “Uninstall updates”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stsaerox

Αλήθεια τώρα ποια υποστηριζόμενη έκδοση έχει γίνει πλέον stable για να βάλουμε; Πάει πολύ πια αυτό. Τα windows 7 στο δικό μου PC είχε κάποια προβλήματα κάποιες φορές μετά τα updates αλλά ποτέ δεν θυμάμαι να είχαν τόσο σοβαρά προβλήματα…

Δημήτρης

Τα Windows 10 είναι τα χειρότερα όλων. Από το 1993 έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα όσα βγήκαν και πρώτη φορά πιάνω τον εαυτό μου να βρίζει πολλές φορές την ημέρα τους κατασκευαστές τους. Δυσλειτουργία, καθυστερήσεις στη λειτουργία διαφορετικών προγραμμάτων και εφαρμογών, Chrome, Word, Adobe acrobat reader, Snagit, Paint, κτλ με την ένδειξη “το πρόγραμμά δεν αποκρίνεται”. Και είναι κανονικά αγορασμένα σε καινούργιο υπολογιστή και νέα Windows!!! Το Word επίσης προβληματικό. Αντί βελτίωσης των νέων λειτουργικών, χειροτέρευση. 4-5 προσπάθειες για να ανοίξει ο υπολογιστής. 30 περίπου δευτερόλεπτα για να ανοίξει το Chrome και άλλα προγράμματα…

Στάθης

Φαίνεται τότε πως απ το 1993 ως τώρα έχεις κάποια κενά μνήμης (ίσως είναι η ηλικία μας βλέπεις) καθώς έχεις ξεχάσει τα Windows Me, τα Windows Vista κτλ. Εγώ λοιπόν που επίσης χρησιμοποιώ Windows από τα “3”και μετά (μετά από την σκληρή και καθόλου οικειοθελής μετάβαση απο την Amiga μου) θα σου πω πως ή λες ψέμματα πως χρησιμοποιείς windows απ το 93 ή πρέπει οπωσδήποτε να αρχίσεις τα βοηθήματα μνήμης.
Για όλα αυτά που γράφεις, μια συμβουλή.. είμαστε στο 2020 ΒΑΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ SSD και μάθε πως καμιά φορά τι να κάνουμε.. χρειάζεται να κάνουμε μια καθαρή εγκατάσταση αν δεν έγινε σωστά απο τον τεχνικό (ειδικά αν πήραμε κάνα noname τύπου turbo x ή innovator κτλ μηχάνημα).

μαρκος

Σωστόooς !!

Χρήστος

Σε μηχάνημα του 2009 με core 2 duo, με αλλαγμένο δίσκο σε ssd και το μηχάνημα πετάει, το καλύτερο λειτουργικό μέχρι στιγμής.

Σπύρος

Αμφιβάλλω αν έχει δοκιμάσει κανείς αν ισχύουν αυτά, απλά είναι άρθρα μεταφρασμένα απο sites εξωτερικού ακόμα και οι οδηγίες επίλυσης είναι στα αγγλικά…Έχω 4 υπολογιστές, o ένας τρέχει Lubuntu και οι υπόλοιποι τρείς έτρεχαν διάφορες εκδόσεις των Windows και αναβαθμίστηκαν όλοι δωρεάν σε Windows 10 και δεν έχω κανένα πρόβλημα, ο ένας μάλιστα είναι 15ετίας και βάλε με socket 939 και AMD Athlon 64 X2 4200+.

Γιαννης μεμα

Εγω οντως ειχα ακυρα fps drops. Μια απλη απεγκατασταση και ολα κομπλε.

Panagioths

Γιατί έχω την εντύπωση είναι τα χηρωτερα με πολλά προβλήματα μακράν όλον μέχρι σήμερα ακόμη και από τα vista τα 10;;; Ας μου εξήγηση κάποιος το κανη εξεπητηδες η εταιρία να πουλαη ;;;;;τόσο ξευτηλησμενοι είναι λίγη ντροπή δεν έχουν στην εταιρία ;;

Δημήτρης

Αγαπητά Στάθη, ούτε ψέματα λέω, δεν είναι του ήθους μου, ούτε κενά μνήμης έχω, ευτυχώς. Είπα “σχεδόν όλα”, όχι όλα. Λοιπόν ξεκίνησα με Windows 3.1, και έπειτα 95, 98, 2000, XP, 2003, Windows 7 και έφτασα στα 10. Μην ξεχνάς ότι στα πρώτα χρόνια των Windows υπήρχαν ή εγώ χρησιμοποιούσα λιγότερα προγράμματα και εφαρμογές, επομένως οι απαιτήσεις σε λειτουργικό σύστημα ήταν μειωμένες. Τα 7 δεν είχαν πολλά προβλήματα και με ικανοποιούσαν πολύ περισσότερο από τα 10. Αγόρασα όμως από το Πλαίσιο καινούργιο λάπτοπ που είχε τα 10 από τη “μάνα” του ενσωματωμένα. Δεν τα έβαλε τεχνικός. Τα προβλήματα πολλά και συνεχή. Ίσως να είναι προβληματικός ο υπολογιστής ή η μνήμη του. Το Chrome π.χ. ή το Thunderbird για emails αργούν να ξεκινήσουν, δεν ανταποκρίνονται σε εντολές κτλ. Το ίδιο και άλλα προγράμματα. Ακόμη και η σύνδεση με τον εκτυπωτή είναι, αργή μολονότι είναι της ίδιας εταιρείας HP. Το media player δεν παίζει βίντεο σε μορφή avi. Επιμένω ότι είναι τα χειρότερα Windows τα 10. Πάντως Ευχαριστώ για τις προτροπές και τις διαπιστώσεις σου για ψέματα και μνήμη. Να είσαι καλά.

Gekip

Αγαπητέ Δημήτρη συμφωνώ απολύτως μαζί σου εχω αρχίσει με win95,98,2000,xp,vista,7 τώρα στα 10 ..το πρόβλημα
το εντοπίζω στο εξαιρετικά μεγάλο χρόνο με τα updates το λειτουργικό φαίνεται καλό αλλά δεν θα τρώμε τον χρόνο
μας να δούμε πότε θα σταθεροποιηθεί. Αν λειτουργήσεις παλιό λειτουργικό σου δινει την εντύπωση ότι πετάει..
φυσικά με τους λίγες δυνατότητες που είχαν..κάτι πρέπει να γίνει αλλιώς το γυρίζουμε σε LINUX..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.