Windows 11: Φήμες τα θέλουν ως δωρεάν update για Windows 7 και 8.1

, Windows 11: Φήμες τα θέλουν ως δωρεάν update για Windows 7 και 8.1

Δεν απέχουμε πολύ από την εποχή των ανακοινώσεων της Microsoft για το τι μας επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα των Windows. Ήδη οι φήμες οργιάζουν αναφορικά με την προσφορά των Windows 11 ως δωρεάν update στα πολύ παλιά λειτουργικά συστήματα.

Πολλά από τα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος έχουν ήδη παρουσιαστεί μέσα από μία δοκιμαστική έκδοση των Windows 11 που έχει διαρρεύσει στο Internet, ενώ από πολλές πηγές εκτιμάται πως η Microsoft θα ακολουθήσει επιθετική στρατηγική προώθησης του νέου λειτουργικού της συστήματος. Έχει ξεκαθαρίσει από τώρα, πάντως, περίπου μία εβδομάδα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις της 24ης Ιουνίου, ότι οι αλλαγές θα είναι πολλές.

Στα Windows 11 αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα σε όσους χρησιμοποιούν ακόμα τα Windows 7 και Windows 8.1 να πάρουν δωρεάν την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό, όπως είχε γίνει και με τα Windows 10. Μία αλλαγή που θεωρείται δεδομένη στα ανανεωμένα Windows, πάντως, είναι η μετακίνηση της Taskbar από τα αριστερά, στο κέντρο, ως App Launcher, στοιχείο που σε πολλούς θα φέρει στο νου το MacOS.

Όλο αυτό θα μπορεί να τεθεί ως ρύθμιση, οπότε ένας χρήστης που είναι λάτρης του κλασικού τρόπου εμφάνισης του Start Menu θα μπορεί να επιστρέψει στην παλαιότερη εκδοχή.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Μα στην ουσία τα windows 10 είναι απλά με όνομα 11. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία για ένα update των windows 10… Δεν θα αλλάξει η δομή του λειτουργικού

SUPS 👨‍⚖️

σωστός…Το γεγονος οτι παιζει να εχει 100 bugs και να θελει μετα κανα διμηνο updates για να στρωσει δεν το λεει κανεις….

I am

Από τα NT όλα είναι ίδια.. Ένας Θεός ξέρει τι καπνίζουν εκεί. Αλλά βέβαια αλλάξουν μόνο αυτά που βλέπει το 90%. Όλα τα άλλα είναι legacy. Όπως και ότι δεν ακούγονται το βασικό αίτημα των χρηστών τα tabs στον file explorer. 0 consistency 0 καινοτομίες. Εν τέλη ένα άσχημο προϊόν γεμάτο προβλήματα

Αλέξης

Αυτό ότι τα δίνει δωρεάν με ξεπερνάει. Πότε το έκανε αυτό η microsoft από τα windows 8.1 και πριν ; Μας συμπόνεσε ξαφνικά ; Που έδινε πλήρες office 700 και 100 ευρώ παλιότερα….. Οι αμερικανοί λένε If it’s free, you’re probably the product (εξαιρείται το προϊόν κοινοτήτων – open source). Σε μετάφραση αν είναι δωρεάν τότε πιθανότατα ο πελάτης (τα δεδομένα του) είναι το προϊόν. Αν θέλει να μας πείσει για τις προθέσεις της η Microsoft ας μειώσει στο ελάχιστο την τηλεμετρία.

Michalis

Windows 10 είναι και αυτά, με την διαφορά ότι θα υποστηρίζουν και εφαρμογές android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.