Windows 8, Τα στοιχεία δείχνουν μειωμένο pre-launch ενδιαφέρον

Σε λίγο καιρό τα Windows 8, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα ξεκινήσει να κάνει την εμφάνισή του στους υπολογιστές μας, αλλά τα στοιχεία από τις εταιρείες έρευνας δείχνουν ότι το ενδιαφέρον του κοινού να περάσει στο καινούριο λειτουργικό δεν είναι ακριβώς αυτό που αναμενόταν και σίγουρα υπολείπεται εκείνου που υπήρχε για τα Windows 7.

H Net Applications λέει ότι οι χρήστες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν την νέα έκδοση του λειτουργικού της Microsoft είναι πέντε φορές λιγότεροι από όσους δήλωναν επιθυμία εγκατάστασης νέου λειτουργικού πριν να κυκλοφορήσουν τα Windows 7. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει μόλις κάνει την εμφάνισή του το νέο hardware που θα έχει προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό (αν και η IHS iSuppli αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα επερχόμενα ultrabooks).

Συγκρίσεις με τα δύο λειτουργικά έχουν νόημα καθώς ακολουθήθηκε παρόμοια πολιτική με πρώιμες εκδόσεις να δίδονται αρκετό καιρό πριν από την επίσημη κυκλοφορία και στις δύο περιπτώσεις. Η Gartner προσβλέπει ότι τα Windows 8 θα κερδίσουν το πολύ το 20 με 25% των εταιρικών PC.

, Windows 8, Τα στοιχεία δείχνουν μειωμένο pre-launch ενδιαφέρον

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

Λογικό αφου τα 7άρια κάνουν την δουλειά τους άψογα. Σε αντίθεση με τα Vista που ο κόσμος ανυπομονούσε να βγούν τα 7 για να τα “παιτάξει”..

makis88

Λογικό δεν είναι? Ποιός δεν ήθελε να ξεφορτωθεί τα vista τότε?
Τώρα τα 8αρια πρέπει να προσπεράσουν τα πολύ καλά 7αρια! Όποιος δεν καίγεται να έχει οπωσδήποτε την τελευταία έκδοση μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του με τα 7αρια. Και για τις εταιρείες είναι ένα ακόμα έξοδο αφου δεν θα αλλάξει κάτι ουσιαστικά ως προς την παραγωγικότητα τους με μια τέτοια μετάβαση!

sotiris

εγω νομιζω οτι τα 8 ειναι αποτυχια γτ πληρη εμπιρια χρησης μπορεις να εχεις μονο απο ταμπλετ. ο σταθερος υπολογιστης θελει windows 7 που δουλεθουν πολυ καλυτερα με το ποντικι!

thanasis

Παιδια ειχα προσφατη εμπειρια απο τα 8αρια καθως λογου των σπουδων μου μπορω να κατεβασω απο την microsoft δωρεαν οτι θελω. Κατεβασα λοιπον τα 8αρια και μπορω να πω οπως οι παραπανω οτι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και σαφως ειναι καλυτερα τα 7αρια.Καταρχας πρωτου καν εγκαταστησεις το λειτουργικο σου ζηταει email αρα απο οτι καταλαβαινω μαλλον δεν θα μπορεις να βαλεις παρανομα προγραμματα πανω γτ και σε καθε εγκατασταση χρησιμοποιει το email σου οποτε κατα καποιο τροπο νομιζω οτι θα σε εχουνε σταμπαρισμενο.Κατα τ αλλα το λειτουργικο μεσα ειναι εντελως αδιαφορο το μονο καινουργιο που εχει ειναι αυτο μετα τετραγωνακια τα αλλα ολα ειναι περιπου σαν τα 7αρια.Με δυσκολεψε να βρω καποια σημαντικα πραγματα που με τα 7αρια τα βρισκουμε κατευθειαν.Εγω παντως με αυτο που ειδα θα συνεχισω να χρησιμοποιω τα 7αρια.

Simos

Καλησπέρα σε όλους. Εχει δικιο ο Θανασης. Ακομη και τα σπασμενα 7 που ο κοσμος εβαζε ηταν πολυ μεγαλη διαφημηση για την microsoft. ετσι αναγκαζει τις εταιριες να αγοραζουν μονο windows γιατι ο περισοτερος κοσμος αυτα γνωριζει. Τωρα με αυτη την κινηση θα στρεψει ολους σε αλλη λυση ποιο οικονομικη γιατι αντε και τα windows να βαλεις τι θα κανεις για καθε εφαρμογη θα δινεις 5 ευρω δεν γινεται ειναι ενα κοστος σεβαστο.

Βαγγέλης

Κράζετε όλοι τα Vista που με τα service pack έγιναν σαν τα 7. Το μειωμένο ενδιαφέρον δεν είναι επειδη τότε οι κάτοχοι των Vista ήθελαν να τα ξεφορτωθούν σε αντιστοιχία με τα 7 που είναι ολοκληρωμένη λύση. Το λάθος της MS είναι οτι πλέον συμπεριφέρεται σε σταθερούς υπολογιστές σαν να είναι tablet η κινητά με το Metro να είναι μπροστινό interface και τα windows 7 απο πίσω.

Μου θυμίζει την κίνηση με Windows 95 με DOS απο πίσω.

Ελπίζω είτε να το ραφινάρουν είτε να βρεθεί άλλη λύση. Όπως είναι καταστρέφει την έννοια του σταθερού υπολογιστή και ο κόσμος εννοείτε δεν θα τα τιμήσει. Επίσης η διείσδυση σε επιχειρήσεις θα είναι μηδενική. Ο κόσμος θέλει λειτουργικό και όχι social media.

tasos

εχω windows 8 εδω και ενα μηνα.οσο και να κραζουν ολοι ειναι θεμα χρονου το 90% του πλανητη να δουλευει το καινουριο λειτουργικο.σταθερο,ομορφο πληρη συμβατοτητα με ολα τα προγραμματα αν και δεν βγηκε ακομα επισημα και το κυριοτερο απιστευτα γρηγορο.σβησιμο σε 7 δευτερα και boot σε 30.μιλαμε ειναι σαν να εχεις το desktop σε stand by,τρομερη αισθηση.προσωπικα μεχρι τις γιορτες εχω σπρωξει το Touchpad στην αδερφη και εχω αγορασει surface μαζι με αγορα nokia(htc?) κινητου με windows 8.οικοσυστημα πανεμορφο και διαφορετικο με τη σιγουρια της μαμας microsoft…

Nik

Μπορείτε βέβαια να βάλετε μια διανομούλα linux. Το linux είναι πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας, είναι δωρεάν, δεν έχει καθόλου ιούς και δεν “βαραίνει” με το πέρασμα του χρόνου όπως τα windows!

Panos7GR

Προσωπικά το θεωρούσα αναμενόμενο. Πέραν του ότι τα Windows 7 είναι εξαιρετικά και πανεύκολα στην χρήση (λόγω συνήθειας). Ειναι και το ότι το MetroUI είναι πολύ αποκρουστικό για μη touch οθόνη. Ο μέσος χρήστης έχει συνηθίσει το κλασσικό Start menu και κάνει άνετα την δουλειά του. Θεωρώ αυτό το μεγάλο κόλλημα αυτό της Microsoft με το MetroUI θα φάει άκυρο από τους χρήστες σταθερών Η/Υ και λάπτοπ γι αυτό και η πτώση του ενδιαφέροντος. Εν αντιθέσει, πάντως, πιστεύω πως στα tablets και τα υβριδικά Ultrabooks είναι μια χαρά. Τους ταιριάζουν.

makis88

Nik@ Καλύτερα να βαραίνει παρά να μην έχει τίποτα και να είναι ελαφρύ! Χρειαζόμαστε σοβαρές εφαρμογές και gaming και το linux πάσχει δυστυχώς. Είναι καλό μεν σε κάποια πράγματα αλλά για κάποιο λόγο ενώ υπάρχει τόσα χρόνια δεν έχει εξαπλωθεί και είναι κρίμα που δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη εναλακτική λύση. Άσε που δεν έχει drivers και σε πολλά λάπτοπ υπάρχουν προβλήματα!
@tasos Και τα 7άρια σε ένα καλό desktop σφαίρα bootάρουν, ίσως τα 8 να είναι 3-4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα στο boot αλλά δεν έχει τόση σημασία..
@Βαγγέλης Τα vista και 10 service pack να είχαν σαν τα 7άρια δεν έγιναν ποτέ! Δεν είναι τυχαίο που όλος ο κόσμος έκανε πισωγύρισμα στα xp εκείνη την περίοδο!

Techfan

Η επιθυμία για μετάβαση από τα windows vista στα windows 7 ήταν πολύ πιο μεγάλη, διότι τα windows vista ήταν από τα χειρότερα windows όλων των εποχών και έχριζαν άμεσης βελτίωσης…

Οπότε δεν φταίει μόνο το metro ui των Windows 8 που μειώνει την επιθυμία για αναβάθμιση στα windows 8…

Λίγη λογική να υπάρχει και τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα…

Ωστόσο, έχω τεστάρει την τελευταία έκδοση των 8 με το metro ui και έχω να πω πως τα προτιμώ πιο πολύ ακόμα και σε κλασικά desktop που δεν έχουν οθόνη αφής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.