Παρασκευή
08/09/2017

Τεχνητή νοημοσύνη καταλαβαίνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις από μια εικόνα

face recognition

Ερευνητές του Stanford ισχυρίζονται ότι εκπαίδευσαν ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο πλέον μπορεί να καταλάβει τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου από μια εικόνα του.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές Michal Kosinski και Yilun Wang χρησιμοποιήσαν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε 35.326 φωτογραφίες προφίλ, 14.776 ατόμων από ιστοτόπους γνωριμιών.

Οι φωτογραφίες κατηγοριοποιήθηκαν σε ομοφυλόφιλες γυναίκες, ομοφυλόφιλους άντρες και straight άντρες και γυναίκες.

Το σύστημα φαίνεται ότι είχε μεγαλύτερη επιτυχία στο να ξεχωρίζει ομοφυλόφιλους άντρες από γυναίκες.

Για την ακρίβεια, ύστερα από επίδειξη δύο φωτογραφιών, μπορούσε να ξεχωρίσει τους ομοφυλόφιλους άντρες το 81% των φορών, ενώ το ποσοστό αυτό στις γυναίκες ήταν δέκα μονάδες πιο κάτω στο 71% των φορών.

Ύστερα από επίδειξη πέντε φωτογραφιών του ατόμου, το ποσοστό αυτό σκαρφάλωνε στο 91% των φορών για τους άντρες και στο 83% για τις γυναίκες.

Ωστόσο, οι άνθρωποι με τις ίδιες φωτογραφίες, μπορούν να ξεχωρίσουν τους straight από τους gay άντρες το 61% των φορών και το 54% τις straight από τις gay γυναίκες.

Παρόλο που η ακρίβεια των προβλέψεων του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης είναι άξια λόγου, πιο αξιοσημείωτη είναι η διαφορά με τους πραγματικούς ανθρώπους, καθώς φαίνεται ότι οι αλγόριθμοι του συστήματος είναι πιο ακριβείς απ’οποιαδήποτε κριτήρια που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

9 Σχόλια

 1. Ο/Η Ιωάννης λέει:

  Και μόνο που κάποιοι αφιέρωσαν πόρους και χρόνο για να κάνουν κατι τέτοιο όταν δεν θα έπρεπε καν να γίνεται αναφορά στις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός μου δείχνει την πορεία της ανθρωπότητας, καθώς και μια ιδέα χρησιμότητας του λογισμικού….
  Ντροπή μας και αφανισμό μπας και ανέλθει στην εξέλιξη κάποιο καλύτερο είδος.

 2. Ο/Η bezilys λέει:

  Από το κακό στο χειρότερο πάμε!

 3. Ο/Η Kostas λέει:

  Όταν παραδίδετε τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα χωρίς δισταγμό στον κάθε Κορεάτη και Κινέζο φυσικό είναι να θελήσει και ακόμα πιο προσωπικά δεδομένα!
  Το να ανησυχείτε ξαφνικά για την ανθρωπότητα είναι υποκρισία !
  Φαντάζομαι ότι αυτοί που το έκαναν το έκαναν για να βρίσκουν εύκολα γκόμενο…η ετσι θα το πουλήσουν αν βγει στην αγορά! Αλλα είναι σιγουράκι οτι θα γίνει το εργαλείο του κάθε ομοφοβικού αφού εξασφαλίσει πρώτα οτι δεν θα εκθέσει τον ίδιο

 4. Ο/Η giannogeorge λέει:

  1955: “το 2017 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα ταξίδια στο φεγγάρι και τον Άρη θα είναι μια καθημερινότητα”.

 5. Ο/Η Yeah λέει:

  Δεν υπάρχει “ομοφοβία”, κανένας δεν τους φοβάται. Άλλο ο φόβος, άλλο η σιχαμάρα

 6. Ο/Η bezilys λέει:

  @giannogeorge πεστα ρε παραμύθια μας πουλάνε, σιγά μην φτιάξουν και επταμενα αυτοκίνητα για μας εδώ έχουν ανακαλύψει υδροκινητο αυτοκίνητο και δεν το βγάζουν στην φορά ότι τους συνεφέρει! Και τα ταξίδια στο φεγγάρι και στο Άρη σιγά μην γίνουν εδώ καλά καλά δεν έχουν κατακτήσει την σελήνη επειδή τους διωχνανε οι εξωγήινοι θέλουν και τον Άρη χαχαχα

 7. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

  Αν υπήρχε ήδη αυτή η δυνατότητα ,πολλοί γάμοι δεν θα γινόντουσαν καν και θα απέφευγαν ταλαιπωρίες,απογοητεύσεις και τα 2 φύλα.✌

 8. Ο/Η Sint λέει:

  Δινουμε πρώτα στο fb τα πάντα κ μετά ζηταμε κ τα ρέστα. Δεν είμαστε μόνο το πιο κακός είδος στη φύση, αλλά κ το πιο ηλιθιο.

 9. Ο/Η bezilys λέει:

  @Sint πεστα ρε φίλε βλέπω τόσο κόσμο να δείχνει πράγματα για τον εαυτό του στο fb απλά γελάω με το ποσό χαζός μπορεί να είναι ο άνθρωπο!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.