Μπεργκεράδικο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για παραγγελίες

Το CaliBurger είναι ένα “μπεργκεράδικο” στην Καλιφόρνια, το οποίο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για να αναγνωρίσει τους πελάτες και να δεχτεί παραγγελίες.

Ο πελάτης κοιτάζει στην κάμερα και το κιόσκι-οθόνη τον αναγνωρίζει, ενώ βρίσκει τον αριθμό της κάρτα μέλους του καθώς και τις προτιμήσεις των παραγγελιών του.

Όταν ο πελάτης πλησιάζει την οθόνη, του δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στον λογαριασμό του χωρίς να εισάγει λεπτομέρειες ή να χρησιμοποιεί κάρτα. Ο λογαριασμός του “θυμάται” τι έχει παραγγείλει στο παρελθόν και επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν παραγγελίες σε δευτερόλεπτα. Όπως πολλές φορές δηλαδή προτείνουν διάφορα online καταστήματα σε χρήστες τους.

μπεργκεράδικο αναγνώριση προσώπου, Μπεργκεράδικο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για παραγγελίες

Αυτή τη στιγμή βέβαια, το πρόγραμμα τρέχει πιλοτικά μόνο στο κατάστημα της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια. Αν στεφθεί με επιτυχία θα επεκταθεί και σε άλλα καταστήματα το 2018.

Ο John Miller, CEO της Cali Group ανέφερε σχετικά: “Στόχος μας για το 2018 είναι να αντικαταστήσουμε τη χρήση πιστωτικών καρτών με πληρωμές με αναγνώριση προσώπου. Η αναγνώριση προσώπου αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής μας”. Να σημειωθεί ότι και η KCF στην Κίνα δοκιμάζει κάτι παρόμοιο.

Η Cali Group συνεργάστηκε με την NEC Corporation of America για να ενσωματώσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου NeoFace στα κιόσκια. Σε γενικότερο πλαίσιο, η CaliBurger δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην τεχνολογία. Προηγουμένως είχε δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει ρομπότ που θα γυρίζουν τα μπιφτέκια και θα βοηθούν στην κουζίνα!

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Microsoft Windows 11

Microsoft: Aνακοίνωσε τον βοηθό Copilot ΑΙ στα Windows 11

Στο συνέδριο BUILD 2023, η Microsoft παρουσίασε το Windows Copilot, έναν προσωπικό βοηθό ΑΙ ενσωματωμένο στα Windows 11.

Business AI Bill Gates Microsoft

Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει” το Google Search και το Amazon όπως τα ξέρουμε

Ο Gates πιστεύει ότι η κορυφαία εταιρεία στην ΑΙ θα δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα εκτελεί εργασίες για τους ανθρώπους.

Business AI Apple featured

Apple: Προσλαμβάνει άτομα για τα δικά της προϊόντα με τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει ανοίξει συνολικά 176 νέες θέσεις που σχετίζονται με το machine learning και την τεχνητή νοημοσύνη.

Internet AI Google

Google: Αναπτύσσει εργαλείο για τον εντοπισμό ψεύτικων εικόνων ΑΙ

Η Google αποφάσισε να αναπτύξει ένα εργαλείο προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να αναγνωρίζουν το αληθινό περιεχόμενο από το ψεύτικο.