Μπεργκεράδικο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για παραγγελίες

Το CaliBurger είναι ένα “μπεργκεράδικο” στην Καλιφόρνια, το οποίο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για να αναγνωρίσει τους πελάτες και να δεχτεί παραγγελίες.

Ο πελάτης κοιτάζει στην κάμερα και το κιόσκι-οθόνη τον αναγνωρίζει, ενώ βρίσκει τον αριθμό της κάρτα μέλους του καθώς και τις προτιμήσεις των παραγγελιών του.

Όταν ο πελάτης πλησιάζει την οθόνη, του δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στον λογαριασμό του χωρίς να εισάγει λεπτομέρειες ή να χρησιμοποιεί κάρτα. Ο λογαριασμός του “θυμάται” τι έχει παραγγείλει στο παρελθόν και επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν παραγγελίες σε δευτερόλεπτα. Όπως πολλές φορές δηλαδή προτείνουν διάφορα online καταστήματα σε χρήστες τους.

μπεργκεράδικο αναγνώριση προσώπου, Μπεργκεράδικο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για παραγγελίες

Αυτή τη στιγμή βέβαια, το πρόγραμμα τρέχει πιλοτικά μόνο στο κατάστημα της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια. Αν στεφθεί με επιτυχία θα επεκταθεί και σε άλλα καταστήματα το 2018.

Ο John Miller, CEO της Cali Group ανέφερε σχετικά: “Στόχος μας για το 2018 είναι να αντικαταστήσουμε τη χρήση πιστωτικών καρτών με πληρωμές με αναγνώριση προσώπου. Η αναγνώριση προσώπου αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής μας”. Να σημειωθεί ότι και η KCF στην Κίνα δοκιμάζει κάτι παρόμοιο.

Η Cali Group συνεργάστηκε με την NEC Corporation of America για να ενσωματώσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου NeoFace στα κιόσκια. Σε γενικότερο πλαίσιο, η CaliBurger δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην τεχνολογία. Προηγουμένως είχε δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει ρομπότ που θα γυρίζουν τα μπιφτέκια και θα βοηθούν στην κουζίνα!

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.