Μπεργκεράδικο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για παραγγελίες

Το CaliBurger είναι ένα “μπεργκεράδικο” στην Καλιφόρνια, το οποίο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για να αναγνωρίσει τους πελάτες και να δεχτεί παραγγελίες.

Ο πελάτης κοιτάζει στην κάμερα και το κιόσκι-οθόνη τον αναγνωρίζει, ενώ βρίσκει τον αριθμό της κάρτα μέλους του καθώς και τις προτιμήσεις των παραγγελιών του.

Όταν ο πελάτης πλησιάζει την οθόνη, του δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στον λογαριασμό του χωρίς να εισάγει λεπτομέρειες ή να χρησιμοποιεί κάρτα. Ο λογαριασμός του “θυμάται” τι έχει παραγγείλει στο παρελθόν και επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν παραγγελίες σε δευτερόλεπτα. Όπως πολλές φορές δηλαδή προτείνουν διάφορα online καταστήματα σε χρήστες τους.

μπεργκεράδικο αναγνώριση προσώπου, Μπεργκεράδικο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για παραγγελίες

Αυτή τη στιγμή βέβαια, το πρόγραμμα τρέχει πιλοτικά μόνο στο κατάστημα της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια. Αν στεφθεί με επιτυχία θα επεκταθεί και σε άλλα καταστήματα το 2018.

Ο John Miller, CEO της Cali Group ανέφερε σχετικά: “Στόχος μας για το 2018 είναι να αντικαταστήσουμε τη χρήση πιστωτικών καρτών με πληρωμές με αναγνώριση προσώπου. Η αναγνώριση προσώπου αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής μας”. Να σημειωθεί ότι και η KCF στην Κίνα δοκιμάζει κάτι παρόμοιο.

Η Cali Group συνεργάστηκε με την NEC Corporation of America για να ενσωματώσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου NeoFace στα κιόσκια. Σε γενικότερο πλαίσιο, η CaliBurger δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην τεχνολογία. Προηγουμένως είχε δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει ρομπότ που θα γυρίζουν τα μπιφτέκια και θα βοηθούν στην κουζίνα!

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business European Commission AI

H Ευρώπη θέλει να έχει τον έλεγχο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το πλαίσιο που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοδοξεί να της δώσει τη δυνατότητα να περιορίζει τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, όποτε κριθεί αυτό απαραίτητο.

Internet AI

Το Ευρωκοινοβούλιο τάσσεται εναντίον της παρακολούθησης μέσω ΑΙ

Οι ευρωβουλευτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην ιδιωτικότητα.

Business AI

Έτοιμο το Εθνικό Σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκη.

Gear Elon Musk Tesla AI

Tesla Bot: Ο Elon Musk αναπτύσσει ανθρωποειδές ρομπότ με AI

Μετά την κατάκτηση του διαστήματος με την Space X, η πιο πρόσφατη εμμονή του Elon Musk είναι η δημιουργία του ανθρωποειδούς ρομπότ Tesla Bot.