Τέλος στα barcode – Καλώς ήρθες RFID

2

Στη φετινή έκθεση Cisco Expo 2007 που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 24 και 25 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η τεχνολογία RFID. Η λύση ήταν της εταιρείας Mobile Technology και αφορούσε την καταγραφή των κινήσεων του επισκέπτη.

Εν αντιθέση με τις προηγούμενες χρονιές που παρουσιαζόταν συνωστισμός στην είσοδο των αιθουσών λίγο πριν την έναρξη κάθε παρουσίασης, μιας και η ευγενέστατες κοπέλες έπρεπε να περάσουν από ανιχνευτή barcode όλα τα καρτελάκια των επισκεπτών, σε αυτή την Cisco Expo όλα γίνονταν χωρίς καμία ενόχληση.

Λειτουργία
Κατά την είσοδό του στην Cisco Expo, ο επισκέπτης έκανε registration με τα στοιχεία του και ένας εκτυπωτής Intermec PM4i RFID, εκτύπωνε την ετικέτα με το RFID tag. Η ετικέτα αυτή είχε πάχος όσο ένα φύλλο χαρτί και έφερε τα διακριτικά του επισκέπτη όπως το ονοματεπώνυμό του και το φορέα ή επιχείρηση που εκπροσωπούσε. Στον εσωτερικό χώρο κάθε αίθουσας παρουσιάσεων του ξενοδοχείου, είχαν τοποθετηθεί από δύο Intermetc RFID Readers που «διάβαζαν» από απόσταση το καρτελάκι με τα στοιχεία του επισκέπτη καταχωρώντας τα σε μια βάση δεδομένων.

Οι RFID Readers συνδεόνταν ασύρματα μέσω Cisco Wireless Access Points με τον Application Server ο οποίος συνέλεγε τα δεδομένα από τους RFID Readers, τα επεξεργαζόταν και τα καταχωρούσε στη βάση δεδομένων. Όλοι οι RFID Readers ήταν εφοδιασμένοι με motion detectors και ξεκινούσαν να διαβάζουν τα RFID tags, μόνο όταν οι επισκέπτες περνούσαν από μπροστά τους. Επιτέλους είδαμε το RFID να χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις εκτός από logistics και οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στη Cisco και την Mobile Technology Α.Ε.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
cghera

Μήπως θα πρέπει όμως να ανησυχουμε και για την ιδιωτικότητά μας όταν είναι τόσο εύκολο και απλό μέσα σε ένα χαρτί να υπάρχει ένα RFID tag το οποίο προδίδει την θέση μας;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα