Εύκαμπτη μπαταρία για wearables τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό

μπαταρία θαλασσινό νερό, Εύκαμπτη μπαταρία για wearables τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Fudan της Κίνας κατασκεύασαν μία εύκαμπτη μπαταρία για wearable συσκευές, η οποία τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό.

Σύμφωνα με την περιγραφή, πρόκειται για μια εύκαμπτη μπαταρία, η οποία μπορεί να διπλωθεί στη μέση 100 φορές κι αντί να περιέχει τοξικά χημικά, περιέχει υλικά όπως θαλασσινό νερό.

Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που η μπαταρία έχει διαρροή, δεν θα υπάρχει πρόβλημα για όσους φοράνε τη συσκευή που την περιέχει.

Οι μπαταρίες στην ουσία αποτελούν μια μικροσκοπική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μιας χημικής αντίδρασης. Αποτελούνται από τρία βασικά μέρη: δύο μεταλλικά ηλεκτρόδια που μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια – ένα φορτισμένο θετικά, ένα αρνητικά φορτισμένο και ένα μείγμα ηλεκτρολυτών μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε πολλές από τις εύκαμπτες μπαταρίες τα διαλύματα ηλεκτρολύτη είναι κατασκευασμένα από ισχυρά οξέα ή τοξικές χημικές ουσίες, οι οποίες είναι διαβρωτικές, εύφλεκτες και σίγουρα δεν θα θέλαμε να διαρρεύσουν ενώ τις φοράμε.

Οι ηλεκτρολύτες στις δικές τους μπαταρίες είναι κατασκευασμένοι από αλατούχα διαλύματα και θειικό νάτριο (το οποίο χρησιμοποιείται και ως καθαρτικό).

Οι ερευνητές κατασκεύασαν δύο μορφές μπαταριών. Η μία μοιάζει σαν μια ταινία που αποτελείται από δύο ηλεκτρόδια με τον ηλεκτρολύτη ανάμεσά τους. Η άλλη μπαταρία αποτελείται από δύο μικροσκοπικά νήματα κατασκευασμένα από νανοσωλήνες άνθρακα. Η ιδέα είναι ότι κάποια μέρα, οι μπαταρίες που μοιάζουν με νήμα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε wearable συσκευές ή σε έξυπνα ρούχα.

Η μελέτη καταλήγει στο ότι στο μέλλον, τα σωματικά υγρά όπως το αίμα, ο ιδρώτας ή τα δάκρυα θα μπορούσαν να πάρουν τον ρολό του ηλεκτρολύτη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear wearables

Αυτό το έξυπνο δαχτυλίδι μπορεί μια μέρα να παρακολουθεί τις χρόνιες ασθένειες

Το Oura Ring δεν είναι πλέον το μόνο έξυπνο δαχτυλίδι στην αγορά.

Smartphones Battery featured

Η ασύρματη φόρτιση επηρεάζει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Η wireless charging τεχνολογία μειώνει τους κύκλους φόρτισης μιας μπαταρίας σύμφωνα με το American Chemistry Society.

Internet Battery featured

Επιστήμονες δημιούργησαν κατά λάθος νέο υλικό που κάνει τις μπαταρίες να φορτίζουν 50% πιο γρήγορα

Επιστήμονες προσπαθώντας να διαχωρίσουν τα στρώματα των φωσφορικών κρυστάλλων σε ένα φύλλο, ανακάλυψαν ότι οι δισδιάστατες κορδέλες έχουν μία σειρά αξιοσημείωτων ιδιοτήτων.

Gear wearables

Withings Move: Τα πρώτα customized υβριδικά smartwatch με τιμή μόλις 80 ευρώ

Τα Withings Move είναι μία από τις καλύτερες σειρές υβριδικών smartwatch και τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό Withings Move, μέσα από μερικά απλά βήματα.