Εύκαμπτη μπαταρία για wearables τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό

flexible battery saltwater

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Fudan της Κίνας κατασκεύασαν μία εύκαμπτη μπαταρία για wearable συσκευές, η οποία τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό.

Σύμφωνα με την περιγραφή, πρόκειται για μια εύκαμπτη μπαταρία, η οποία μπορεί να διπλωθεί στη μέση 100 φορές κι αντί να περιέχει τοξικά χημικά, περιέχει υλικά όπως θαλασσινό νερό.

Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που η μπαταρία έχει διαρροή, δεν θα υπάρχει πρόβλημα για όσους φοράνε τη συσκευή που την περιέχει.

Οι μπαταρίες στην ουσία αποτελούν μια μικροσκοπική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μιας χημικής αντίδρασης. Αποτελούνται από τρία βασικά μέρη: δύο μεταλλικά ηλεκτρόδια που μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια – ένα φορτισμένο θετικά, ένα αρνητικά φορτισμένο και ένα μείγμα ηλεκτρολυτών μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε πολλές από τις εύκαμπτες μπαταρίες τα διαλύματα ηλεκτρολύτη είναι κατασκευασμένα από ισχυρά οξέα ή τοξικές χημικές ουσίες, οι οποίες είναι διαβρωτικές, εύφλεκτες και σίγουρα δεν θα θέλαμε να διαρρεύσουν ενώ τις φοράμε.

Οι ηλεκτρολύτες στις δικές τους μπαταρίες είναι κατασκευασμένοι από αλατούχα διαλύματα και θειικό νάτριο (το οποίο χρησιμοποιείται και ως καθαρτικό).

Οι ερευνητές κατασκεύασαν δύο μορφές μπαταριών. Η μία μοιάζει σαν μια ταινία που αποτελείται από δύο ηλεκτρόδια με τον ηλεκτρολύτη ανάμεσά τους. Η άλλη μπαταρία αποτελείται από δύο μικροσκοπικά νήματα κατασκευασμένα από νανοσωλήνες άνθρακα. Η ιδέα είναι ότι κάποια μέρα, οι μπαταρίες που μοιάζουν με νήμα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε wearable συσκευές ή σε έξυπνα ρούχα.

Η μελέτη καταλήγει στο ότι στο μέλλον, τα σωματικά υγρά όπως το αίμα, ο ιδρώτας ή τα δάκρυα θα μπορούσαν να πάρουν τον ρολό του ηλεκτρολύτη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.