Εύκαμπτη μπαταρία για wearables τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό

μπαταρία θαλασσινό νερό, Εύκαμπτη μπαταρία για wearables τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Fudan της Κίνας κατασκεύασαν μία εύκαμπτη μπαταρία για wearable συσκευές, η οποία τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό.

Σύμφωνα με την περιγραφή, πρόκειται για μια εύκαμπτη μπαταρία, η οποία μπορεί να διπλωθεί στη μέση 100 φορές κι αντί να περιέχει τοξικά χημικά, περιέχει υλικά όπως θαλασσινό νερό.

Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που η μπαταρία έχει διαρροή, δεν θα υπάρχει πρόβλημα για όσους φοράνε τη συσκευή που την περιέχει.

Οι μπαταρίες στην ουσία αποτελούν μια μικροσκοπική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μιας χημικής αντίδρασης. Αποτελούνται από τρία βασικά μέρη: δύο μεταλλικά ηλεκτρόδια που μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια – ένα φορτισμένο θετικά, ένα αρνητικά φορτισμένο και ένα μείγμα ηλεκτρολυτών μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε πολλές από τις εύκαμπτες μπαταρίες τα διαλύματα ηλεκτρολύτη είναι κατασκευασμένα από ισχυρά οξέα ή τοξικές χημικές ουσίες, οι οποίες είναι διαβρωτικές, εύφλεκτες και σίγουρα δεν θα θέλαμε να διαρρεύσουν ενώ τις φοράμε.

Οι ηλεκτρολύτες στις δικές τους μπαταρίες είναι κατασκευασμένοι από αλατούχα διαλύματα και θειικό νάτριο (το οποίο χρησιμοποιείται και ως καθαρτικό).

Οι ερευνητές κατασκεύασαν δύο μορφές μπαταριών. Η μία μοιάζει σαν μια ταινία που αποτελείται από δύο ηλεκτρόδια με τον ηλεκτρολύτη ανάμεσά τους. Η άλλη μπαταρία αποτελείται από δύο μικροσκοπικά νήματα κατασκευασμένα από νανοσωλήνες άνθρακα. Η ιδέα είναι ότι κάποια μέρα, οι μπαταρίες που μοιάζουν με νήμα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε wearable συσκευές ή σε έξυπνα ρούχα.

Η μελέτη καταλήγει στο ότι στο μέλλον, τα σωματικά υγρά όπως το αίμα, ο ιδρώτας ή τα δάκρυα θα μπορούσαν να πάρουν τον ρολό του ηλεκτρολύτη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Battery Facebook Meta

Το Facebook αδειάζει την μπαταρία των κινητών

Ο πρώην υπάλληλος του Facebook, George Hayward, αποκάλυψε ότι το Facebook μπορεί να αδειάσει την μπαταρία στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών του επίτηδες.

Smartphones Apple Battery featured

Apple: Έρχεται άνοδος τιμών στην αντικατάσταση μπαταριών για iPhone

Η αντικατάσταση μπαταρίας σε iPhone, iPad ή Mac εκτός εγγύησης θα γίνει πολύ πιο ακριβή σύντομα, καθώς η Apple ανακοίνωσε την αύξηση της τιμής στη σελίδα.

Smartphones Battery Realme

To Realme GT Neo 5 θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τη γρήγορη φόρτιση

Οι μεγάλες μπαταρίες σε χωρητικότητα έχουν αναγκάσει τις εταιρείες κατασκευής smartphone να υλοποιήσουν και την γρήγορη φόρτιση της συσκευής, όπως θα κάνει και η Realme με το νέο Realme GT Neo 5.

Smartphones Apple Battery iPhone

iPhone: Πως να ελέγξετε αν η μπαταρία σας χρειάζεται αλλαγή

Ένα iPhone που έχετε στην κατοχή σας χρόνια μπορεί να έχει χαμηλή απόδοση και ίσως για αυτό μπορεί να ευθύνεται η μπαταρία της συσκευής.