Ερευνητές χρησιμοποιούν Μηχανική Μάθηση εναντίον του video buffering

Ερευνητές του MIT χρησιμοποίησαν Μηχανική Μάθηση για να κατασκευάσουν ένα σύστημα, το οποίο μειώνει δραστικά -όπως ισχυρίζονται- το video buffering.

Χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση, το σύστημα Pensieve, όπως αποκαλείται, υπολογίζει τον βέλτιστο αλγόριθμο που θα χρησιμοποιήσει ώστε ο θεατής να έχει ένα βίντεο με την καλύτερη δυνατή ανάλυση, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα διαλείμματα που προκαλεί το buffering, ανεξάρτητα από τη σύνδεση.

Αυτό είναι κάτι που και το YouTube και το Netflix προσπαθούν ήδη να κάνουν. Σύμφωνα όμως με τους ερευνητές του Εργαστηρίου Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory – CSAIL) τα υπάρχοντα συστήματα, κάνουν στην ουσία μια ανταλλαγή μεταξύ της ποιότητας του βίντεο και του πόσο συχνά πρέπει να κάνει rebuffer προκειμένου να προετοιμάσουν το επόμενο τμήμα του βίντεο για προβολή.

buffering

Το σύστημα Pensieve, χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση, μαθαίνει ποιος αλγόριθμος λειτουργεί καλύτερα σε διάφορες συνθήκες, για παράδειγμα όταν κάποιος μπαίνει σε μια σήραγγα ή όταν υπάρχει μεγάλη χρήση του δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο υπόσχεται μείωση του buffering κατά 30%.

Η ομάδα δηλώνει ότι το σύστημά της δοκιμάστηκε με περιεχόμενο διάρκειας ενός μήνα και ότι φυσικά η έκθεση σε περισσότερα δεδομένα, θα μπορούσε να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της απόδοσής του.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.