Δευτέρα
26/06/2017

SpaceX: Επιτυχής εκτόξευση 2 πυραύλων σε 48 ώρες

Δύο επιτυχημένες εκτοξεύσεις και προσεδαφίσεις επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων Falcon 9 κατάφερε η SpaceX του Έλον Μασκ μέσα σε 48 ώρες. Μάλιστα, στην διάρκεια της δεύτερης επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά η δοκιμή επισφραγίστηκε με επιτυχία.

Η πρώτη εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy (Kennedy Space Center) της Florida την Παρασκευή και η δεύτερη στην Αεροπορική Βάση Vanderberg (Vanderberg Air Force Base) της California την Κυριακή.

Η πρώτη είχε ως αντικείμενο την αποστολή του πρώτου δορυφόρου τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας, με την επαναπροσεδάφιση να πραγματοποιείται στο drone-πλοίο “Of Course I Still Love You” στον Ατλαντικό και η δεύτερη την αποστολή 10 δορυφόρων τηλεπικοινωνιών της Iridium με την επαναπροσεδάφιση να λαμβάνει χώρα στην πλωτή πλατφόρμα “Just Read the Instructions” στον Ειρηνικό.

spacex

Η Κυριακάτικη εκτόξευση σηματοδοτεί την ένατη της εταιρείας μέσα στο 2017. Η SpaceX θεωρεί ότι η επαναχρησιμοποίηση μερών των πυραύλων θα μειώσει κατά πολύ το κόστος της εκτόξευσης πυραύλων.

Να σημειωθεί ότι η Iridium έχει ήδη αποστείλει άλλους δέκα δορυφόρους τηλεπικοινωνιών με τη SpaceX. Στόχος της είναι η αποστολή 75 νέων δορυφόρων μέχρι τα μέσα του 2018. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν ακόμη 6 εκτοξεύσεις από τη SpaceX προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο στόχος.

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

5 Σχόλια

 1. Ο/Η Agnostos13 λέει:

  Χωρίς καμία διάθεση επίκρισης και σαρκασμού νομίζω οτί όταν κάποιο ιπτάμενο αντικείμενο καταλήγει σε κάποιο πλωτό μέσο χαρακτηρίζεται ως προσνήωση και όχι ως προσεδάφιση…

 2. Ναι και εγώ αυτό νομίζω.

 3. Ο/Η Panos λέει:

  Να ήταν και αληθινό το βιντεο

 4. Ο/Η makis λέει:

  Wut panos?

 5. Ο/Η Χρήστος Β. λέει:

  @Agnostos13 μόλις είχα ένα deja vous, παρόμοιο σχόλιο για την προσνήωση / προσεδάφιση έχω διαβάσει σε άλλο παλαιότερο άρθρο.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.