5,4 τόνοι οικιακών μπαταριών ανακυκλώθηκαν με πρωτοβουλία της Vodafone

0

ΑνακύκλωσηΗ Vodafone, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, εφαρμόζει συστηματικά περιβαλλοντικά προγράμματα που συνδέονται άμεσα με τις επιπτώσεις της λειτουργίας της εταιρείας στο περιβάλλον. Πρώτη ανάμεσα στις άλλες Ελληνικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εφήρμοσε το πρόγραμμα ανακύκλωσης οικιακών μπαταριών, που πλέον κλείνει δύο χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής.

Από την έναρξη του προγράμματος, το Νοέμβριο του 2005 μέχρι σήμερα, έχουν συλλεχθεί περισσότεροι από 5,4 τόνοι οικιακών μπαταριών. Ειδικοί κάδοι συλλογής χρησιμοποιημένων οικιακών μπαταριών έχουν τοποθετηθεί στα 380 καταστήματα Vodafone, καθώς επίσης σε όλα τα κτίρια της εταιρείας πανελλαδικά, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσους έχουν περιβαλλοντική συνείδηση -εργαζόμενους, πελάτες και το κοινό γενικότερα- να συμμετέχουν με τον τρόπο τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι οικιακές μπαταρίες που συγκεντρώνονται, προωθούνται από τον φορέα ΑΦΗΣ σε εξειδικευμένο εργοστάσιο στη Γερμανία, όπου και ανακυκλώνονται.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το δίκτυο καταστημάτων Vodafone έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού και ως σημείο συλλογής οικιακών μπαταριών, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της εταιρείας, η οποία έχει σημαντικό όφελος για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι μπαταρίες περιέχουν στοιχεία τα οποία, αν απορριφθούν στα σκουπίδια, θα καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Για παράδειγμα, στις μπαταρίες νικελίου καδμίου, η ποσότητα καδμίου που περιέχεται σε αυτές είναι ικανή να μολύνει το 1/3 του νερού μιας πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων.

Δείτε επίσης:
> Νέες κάρτες γραφικών από την AMD
> Δείτε όλα όσα χάνατε με τα καθαριστικά της Crystal Audio
> Crash test: 4 καταστήματα πώλησης online μουσικής

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα