5,4 τόνοι οικιακών μπαταριών ανακυκλώθηκαν με πρωτοβουλία της Vodafone

ΑνακύκλωσηΗ Vodafone, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, εφαρμόζει συστηματικά περιβαλλοντικά προγράμματα που συνδέονται άμεσα με τις επιπτώσεις της λειτουργίας της εταιρείας στο περιβάλλον. Πρώτη ανάμεσα στις άλλες Ελληνικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εφήρμοσε το πρόγραμμα ανακύκλωσης οικιακών μπαταριών, που πλέον κλείνει δύο χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής.

Από την έναρξη του προγράμματος, το Νοέμβριο του 2005 μέχρι σήμερα, έχουν συλλεχθεί περισσότεροι από 5,4 τόνοι οικιακών μπαταριών. Ειδικοί κάδοι συλλογής χρησιμοποιημένων οικιακών μπαταριών έχουν τοποθετηθεί στα 380 καταστήματα Vodafone, καθώς επίσης σε όλα τα κτίρια της εταιρείας πανελλαδικά, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσους έχουν περιβαλλοντική συνείδηση -εργαζόμενους, πελάτες και το κοινό γενικότερα- να συμμετέχουν με τον τρόπο τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι οικιακές μπαταρίες που συγκεντρώνονται, προωθούνται από τον φορέα ΑΦΗΣ σε εξειδικευμένο εργοστάσιο στη Γερμανία, όπου και ανακυκλώνονται.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το δίκτυο καταστημάτων Vodafone έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού και ως σημείο συλλογής οικιακών μπαταριών, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της εταιρείας, η οποία έχει σημαντικό όφελος για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι μπαταρίες περιέχουν στοιχεία τα οποία, αν απορριφθούν στα σκουπίδια, θα καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Για παράδειγμα, στις μπαταρίες νικελίου καδμίου, η ποσότητα καδμίου που περιέχεται σε αυτές είναι ικανή να μολύνει το 1/3 του νερού μιας πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων.

Δείτε επίσης:
> Νέες κάρτες γραφικών από την AMD
> Δείτε όλα όσα χάνατε με τα καθαριστικά της Crystal Audio
> Crash test: 4 καταστήματα πώλησης online μουσικής

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία IoT Space

Orbex: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος 3D-Printed πύραυλος του κόσμου

Μπορεί να θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να φθάσει στο επίπεδο της Blue Origin ή της SpaceX, αλλά η βρετανική startup επιχείρηση Orbex νιώθει αρκετά σίγουρη για να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο κατασκευής του βασικού πυραύλου της.

Τεχνολογία NASA

Τα έτη από το 2015 μέχρι και το 2018 ήταν οι τέσσερις πιο θερμές χρονιές στη Γη από το 1880

Αν περάσατε πολύ χρόνο έξω το περασμένο καλοκαίρι και είχατε την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο ζεστό όπως τα προηγούμενα χρόνια, είχατε δίκιο. Η NASA και η NOAA ανακοίνωσαν ότι οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες το 2018 ήταν οι τέταρτες θερμότερες από το 1880. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τέταρτο καυτότερο έτος που […]

Τεχνολογία HMD Global Nokia

Nokia TA-1139: Μία απλή αλλά μοντέρνα συσκευή τηλεφώνου από την HMD, με μπαταρία 1020mAh

Η HMD ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Nokia, μια συσκευή Series 30+. Έχει ωραίο εργονομικό σχήμα, επιπλέον είναι πάρα πολύ ελαφρύ (μόλις 83.6g) και με υπερβολικά μεγάλη μπαταρία 1.020mAh για την κατηγορία του. Με τέτοια μπαταρία έχει τη δυνατότητα να διαρκεί τόσο πολύ που θα ξεχνάτε να το φορτίσετε.

Cars Google Google Maps

Το Google Maps θα προειδοποιεί για τα σημεία καταγραφής υπερβολικής ταχύτητας

Η Google φέρνει επιτέλους μερικές από τις πιο πρακτικές λειτουργίες του Waze στο Google Maps, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι οι προειδοποιήσεις για τους κρυμμένους μετρητές ταχύτητας της Τροχαίας.