5,4 τόνοι οικιακών μπαταριών ανακυκλώθηκαν με πρωτοβουλία της Vodafone

, 5,4 τόνοι οικιακών μπαταριών ανακυκλώθηκαν με πρωτοβουλία της VodafoneΗ Vodafone, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, εφαρμόζει συστηματικά περιβαλλοντικά προγράμματα που συνδέονται άμεσα με τις επιπτώσεις της λειτουργίας της εταιρείας στο περιβάλλον. Πρώτη ανάμεσα στις άλλες Ελληνικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, εφήρμοσε το πρόγραμμα ανακύκλωσης οικιακών μπαταριών, που πλέον κλείνει δύο χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής.

Από την έναρξη του προγράμματος, το Νοέμβριο του 2005 μέχρι σήμερα, έχουν συλλεχθεί περισσότεροι από 5,4 τόνοι οικιακών μπαταριών. Ειδικοί κάδοι συλλογής χρησιμοποιημένων οικιακών μπαταριών έχουν τοποθετηθεί στα 380 καταστήματα Vodafone, καθώς επίσης σε όλα τα κτίρια της εταιρείας πανελλαδικά, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσους έχουν περιβαλλοντική συνείδηση -εργαζόμενους, πελάτες και το κοινό γενικότερα- να συμμετέχουν με τον τρόπο τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι οικιακές μπαταρίες που συγκεντρώνονται, προωθούνται από τον φορέα ΑΦΗΣ σε εξειδικευμένο εργοστάσιο στη Γερμανία, όπου και ανακυκλώνονται.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το δίκτυο καταστημάτων Vodafone έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού και ως σημείο συλλογής οικιακών μπαταριών, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της εταιρείας, η οποία έχει σημαντικό όφελος για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι μπαταρίες περιέχουν στοιχεία τα οποία, αν απορριφθούν στα σκουπίδια, θα καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Για παράδειγμα, στις μπαταρίες νικελίου καδμίου, η ποσότητα καδμίου που περιέχεται σε αυτές είναι ικανή να μολύνει το 1/3 του νερού μιας πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων.

Δείτε επίσης:
> Νέες κάρτες γραφικών από την AMD
> Δείτε όλα όσα χάνατε με τα καθαριστικά της Crystal Audio
> Crash test: 4 καταστήματα πώλησης online μουσικής

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Vodafone Pixel 7 Pro

Το Pixel 7 Pro δεν θα φέρει στην Ελλάδα η Vodafone [αποκλειστικό]

Το Techblog επιβεβαιώνει επίσημα ότι η Vodafone Ελλάδας δεν θα φέρει τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro μέσα στο τρέχον έτος.

Business Vodafone

Vodafone: Καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία

Η διεύθυνση της Vodafone Italia ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα προκειμένου να καταργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας, με σκοπό να μειωθούν τα λειτουργικά της κόστη.

Business Vodafone

Vodafone: Πτώση των εσόδων σε Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία

Πτώση εμφάνισαν τα έσοδα της Vodafone για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος με έδρα τη Βρετανία.

Internet apps Vodafone

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η ψηφιακή εφαρμογή Bright Sky

Το Ίδρυμα Vodafone, έχοντας ως στόχο να προσφέρει υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση οποιουδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον, ανακοινώνει τη διάθεση της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής “Bright Sky” στην Ελλάδα.