BlackBerry PlayBook tablet βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το 7ιντσο tablet BlackBerry PlayBook με την απίθανη οθόνη ανάλυσης 1024×600 pixels και το μοναδικό UI (user interface) του λειτουργικού συστήματος BlackBerry Tablet OS. Έλεγα ότι το HTC Flyer έχει το πιο όμορφο UI τώρα όμως με το PlayBook δεν μπορώ να διαλέξω. Δείτε το βίντεο.

BlackBerry PlayBook
Λειτουργικό σύστημα: BlackBerry Tablet OS
Επεξεργαστής: 1GHz Dual Core
Μνήμη RAM: 1GB
Οθόνη: 7 ιντσών, LCD, 1024×600 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel και 3 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 32GB/ 64GB
Κάρτα μνήμης: ?
Wi-Fi n, Bluetooth 2.1, HTML 5, micro USB, HDMI
Μπαταρία: ?
Διαστάσεις: 130x194x10 χλστ.
Βάρος: 425 γρ.



Σχόλια

  • Ο λόγος που μεταφέρθηκες σε άλλη εφαρμογή όταν έβλεπες τις φωτογραφίες είναι γιατί στο QNX OS υπάρχουν οι 4 κινήσεις των χεριών έξω από την οθόνη στο screen bezel ... Απο δεξια ή αριστερά όταν είσαι σε full screen εναλλάσσονται οι εφαρμογές ... Από πάνω προς τα κάτω μπαίνεις στα settings της κάθε εφαρμογής και από κάτω προς τα πάνω βγαίνεις και πας στην κύρια οθόνη.

  • Πολύ ωραίο και έξυπνο UI αλλά μου φαίνεται πολύ βαρετό,στην ουσία έχει μονο 3 interface...1) half screen menu - half screen application 2) full screen menu και 3) full screen application,άμα βάλουμε και την οθόνη ρυθμίσεων 4.Δεν λέω από θέμα χρηστικότητας και ευκολίας μετάβασης απο app σε app σκίζει αλλά αν δεν μας πεδέψει και λίγο,πως θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον?

  • Εξαιρετικό το BlackBerry Tablet OS,όμορφο και πολύ λειτουργικό αλλά θα ήθελα να το δώ σε ένα tablet με 10 ίντσες.

  • @manos panathas
    Ακούστηκε ότι θα γίνει και αυτό σύντομα:)

    Ωραίο το Playbook και αρκετά δελεαστική η τιμή του.

  • Κώστα ,είναι συμβατό με andoid εφαρμογές??γνωρίζω ότι έχουν διαφορετικά OS αλλά κάτι τέτοιο είχα διαβάσει...

  • Χαλαρά καλύτερο από andoid ειδικά στο smoothness! (=ομαλότητα για να μην ξεχνάμε και τα Ελληνικά μας). Αν κυκλοφορήσει σε 10άρι τότε να ένας άξιος αντίπαλος της Apple γιατί τα Android με τον Tegra 2 κάηκαν..

  • Πολυ ωραιο και το κυριοτερο ευχρηστο UI. Ομαλο χωρις τις καθυστερησεις των tegra 2 tablets. Το ζητημα ειναι να πιασει στην αγορα - κατι πολυ δυσκολο.....

  • το ονομα της blackberry ειναι γνωστο για τις επαγγελματικες σθσκευες της και αυτο το ταμπλετ αν και πολυ ομορφο και ευχρηστο, νομιζω οτι δεν κολλαει στον ως τωρα χαρακτηρα που εχει επιδειξει η εταιρια. me android apps θα ειναι ακομα καλυτερο, αφου θα εχει στη διαθεση του πολλα παιχνιδια κ εφαρμογες. εγω προσωπικα θα ημουν σε διλημμα μετξυ αυτου και του xoom.. τα αλλα android tablets δυστυχως εχουν μεινει πολυ πισω.

  • Δεν το'χω ποιάσει στα χέρια μου.. αλλά απο φίλο μου USA έμαθα ότι αν κ 7ιντσες ΔΕΝ παρουσιάζει "lag" k'to U.I Interface του κλπ είναι Τ.Ρ.Ο.Μ.Ε.Ρ.Ο κ' εξαιρετικό+στα χέρια design!
    Άντε να δούμε ,το expansys.com.gr λέει αναμένεται σε 3 μέρες ... στο "Τσακ" είμαι λέμεεε!;)

    Υ.Σ Πάντως ειλικρινά δεν με "χαλάει" ΜΑ καθόλου που'ναι 7ιντσες ..προσδίδει κ δικό του"non-iPad" χαρακτήρα στα ΄όλα του ,βεβαια είναι κ θέμα επιλογής/γούστου αλλά γίνομαι κατανοητός πιστέυω τι εννοώ λέγοντας.. "non-iPad" χαρακτήρα/style κλπ

  • «non-iPad» χαρακτήρα/style , θα συμφωνησω , αν και οσοι εχουμε ipad και mac θα δουμε οτι συνδυαζει με ενα εξυπνο τροπο αυτα τα δυο .. (εικονιδια, email κλπ ) εμενα ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που μου αρεσει , μετα το ipad φυσικα !!!

  • Κώστα διάβασα σε κάποιο site τα ακόλουθα για την απουσία mail εφαρμογής αντίσοιχης με τα ipad, android etc:

    The PlayBook only offers email via a BlackBerry phone connected over Bluetooth. That keeps your email secure but means that, if you don't have a BlackBerry or it's not nearby, you can't see your messages at all. You can check webmail in the browser, but that won't work offline.

    Επιπλέον σε κάποιο άλλο site είδα πως έχει μακράν το κορυφαίο flash support σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο tablet αυτή τη στιγμή. Ισχύει?

  • eject, ασχολήθηκα πολύ λίγο με το PlayBook. Και εμένα είχε πάρει το μάτι μου αυτό που αναφέρεις για το mail. Δεν ξέρω αν ισχύουν ή όχι...

  • Καλησπερα!
    Λοιπόν λίγα λόγια & λιτά για το ανωτερο tablet το οποίο έχω την τιμή να κρατάω/είμαι κάτοχος του κοντά 1.5 βδομάδα σχεδόν 2 +/-.Λοιπόν απο που να πρωτ'αρχίσω Κώστα κλπ..;
    Σε κερδίζει καταρχας απο το Unboxing.Αριστα προσεγμενα μελετημένη δουλεια απο την RIM και σ'αυτό το κομμάτι για τον εκάστοτε υποψηφιο κ μη καταναλωτη του PlayBook με όλα τα παρελκόμενα κλπ να βρίσκονται σε αριστη διαταξη (*κοινώς όχι χυμαδιό!..) σε τετοιο σημείο που θες να την αφήσεις την συσκευασία ως έχει μα και που όταν την ανοιξεις (*σιγά μην αντέξει να μεινει αθικτη!) να μην περνάει απ'το μυαλό σου να ξαποστείλεις σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης την συσκευασία & συγνώμη αν γίνομαι λίγο γραφικός αλλά ας αφησουμε αυτα.. και προχορώντας στην πρωτότυπα απο πολλές αποψεις καθαυτο συσκευη tablet των 7' ιντών ξεκινάμε να τη παρατηρουμε με πρωτα & κυρια χαρακτηριστικά που σε εντυπωσιάζουν την στιβαρα δεμένη θα μου επιτρεψετε να πω multitouch συσκευη και με 1 υλικό στην πλάτη πραγματικά σαν γόμα όπως ορθά έθεσε στο απροσδόκητα ανωτέρω & πολλάκις ενδιαφέρον mini hands on review ο Κώστας και ναι πραγματικά γατζώνει στο χέρι έχοντας 1 ιδανική σχέση με τον χρήση ως προς τον χειρισμό της συσκευής.Τα ports micro US B & micro HDMI + 1 θυρα φόρτισης για το Dock Charger Station με μαγνητική θυρα φορτισης σε στυλ MacBook Pro etc και εν ολίγης εντυπωσιακά στιβαρο tablet μα όμως τα καλύτερα
    δεν έχουν ειπώθει.Οκ, καλό το hardware κομμάτι αλλά απο U.I interface τι "ψάρια ποιάνει"..;
    -Δεν θα μπορουσε να μην υπάρχει συνακολουθία του software με το OS,μιλάμε για εντυπωσιακό U.I με δικό του χαρακτήρα ομολωγουμένως και προσδίδει στον όρο "Smooth" νέες διαστασεις.. ίσως και "εκνευριστικά τέλειο" smooth ρολλάρισμα χωρις ίχνος/υπόνοια έστω lag-κολλήματος,πραγματικά δεν είναι ότι είναι τρομερο U.I αλλά και φοβερά μελετημένο με "βάθος" και επιμονή σστο στησιμό του και στην παραμικρή λεπτομερεια.Aν και Apple fan το PlayBook σε όλο το πακέτο του και ειδικά το U.I του σε κερδίζει ολοκληρωτικά αν έχεις πάρει την αποφαση πως σου ταιρίαζει 1 tablet 7' ιντσών. (όχι παιδιά δεν προμοτάρω,πραγματικά δεν βρήκα ψεγαδι *πλην του μικρου App Store που το βρίσκω και λογικό αφου ξακίνησαν απο το ground zero το εν λόγω OS_brand new tablet!) Το Multitask; = ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΠΟΙΟ Smooth και το καλυτερο στην αγορα χωρις διαπραγματευση.Μιλάμε για πραγματική εννοια "Multitasking" και LIVE να παιζουν στο backround oι stantby εφαρμογες (*κάτι το οποίο ρυθμίζεται και αλλάζει via customise απο τα εξίσου λιτά μεν λειτουργικά δομημένα δε settings που έρχονται στο προσκήνιο του desktop μεσω των πανεξυπνων Gestures τα οποία είναι το A και το Ωστο χειρισμό του PlayBook.Gestures που πραγματικά είναι πανεξυπνα στημενα συνολικά στο U.I.Οκ το App world οπως λέγεται το δικό του αντιστοιχο store για applications free & επι πληρωμη είναι tiny και θέλει δουλεια σαν μέγεθος σε μέγεθος σε σχέση με τα αντοιστοιχα των Γιγάντων "Google Android+Apple iOS",κάποιες εφαρμογες παραυτα που κατεβασα δουλευουν αψογα και έχει καλη σχέση ποιότητας και τιμής κατ εμε το store της RIM/BlackBerry.
    Κλεινοντας αφησα το καλυτερο γαι το τέλος.. BROWSER : WoW αναφώνησα εξ αρχης!Δεν μιλάμε για απλά Adobe flash Full supported+ αλλα και ταχύτητα τ.ρ.ο.μ.ε.ρ.η δεδομένου του αδιαμφισβιτητου γεγονοτος ότι οι σελίδες είναι/ανοιγουν 101% ολοκληρωμένα σε σημείο που έχεις την αισθηση ότι σερφάρεις απο κάποιο Desktop PC/iMac.. etc συστημα και όχι απο tablet.Tα updates σκάνε συνεχώς ,είναι εμφανες ότι αναπτυσεται ,έρχονται συντομα native e-mail+android applications emulator (*Πανεξυπνη κίνηση επίσης!) και 1 σωρό άλλα καλουδια/

    Aρνητικά : Eν Αναμονή της Ελληνικής γλωσσας μενου+keyboard / Μικρό App Store

    Υ.Σ Οθόνη : 10/10, Hχος 10/10 ,Camera : 10/10 (*true 1080p!!!) Βάρος συσκευής 9/10 +η θηκούλα free στη συσκευασια είναι 1 χαρουλα εμένα προσωπικά μ'αρεσε για free και χτυπησα και το Dock charger Station μεσω eBay και όλα μέλι γάλα.Αν ξανάλλάξω tablet..;Xμμ.. αν βγάλει 10' μόνο _PlayBook! αλλά θεωρω και πάλι ιδνικό μέγεθος τις 7' απο πολλές απόψεις..είδωμεν! ;)

    Φιλικά | Alessio ✓

  • Σκεφτομαι να παρω το blackbery playbook αλλα ως κύρια χρηση για αναγνωση βιβλίων σερφάρισμα και καμια ταινία.. Ποιο πολύ όμως με ενδιαφέρει η αναγνωση βιβλίων..
    Οι 7 ιντσες είναι λιγες ?
    και πάνω απόλα ειναι η οθόνη καθαρή και ξεκούραστη για διαβασμα ?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.