Games

Google: Στέλνει έπαινους πριν το κλείσιμο για τους υπαλλήλους των Stadia Studios

Παρόλο που η Google είχε λάβει την απόφαση να παύσει τη λειτουργία των Stadia Games & Entertainment Studios, έστειλε επαίνους στο προσωπικό τους. Προφανώς, αυτή η κίνηση δημιούργησε εντελώς αρνητική αίσθηση στους developers που έχασαν τη δουλειά τους…

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι την ημέρα που η Google ανακοίνωνε ότι δεν θα συνεχίσει η επένδυσή της για τη λειτουργία των Stadia Games & Entertainment Studios, δηλαδή των χώρων όπου θα δημιουργούσε τους δικούς της τίτλους για την online πλατφόρμα gaming, απέστειλε ένα email στους υπαλλήλους της, επαινώντας τους για την πρόοδο που έχουν σημειώσει στο έργο τους.

Αυτό ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στα Stadia Studios, οι οποίοι θεώρησαν ότι η διοίκηση τους εμπαίζει. Η απόφαση της Google να μη συνεχίσει η λειτουργία των Stadia Studios θεωρείται ότι είναι απόρροια τόσο των δυσκολιών που δημιουργεί η πανδημία, όσο και το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός, όπως η Microsoft, κινείται επιθετικά στην εξαγορά νέων studios.

Άγνωστο παραμένει το εάν τα Stadia Studios θα ήταν κερδοφόρα, αλλά το εν λόγω περιστατικό δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει καλός συντονισμός σε επίπεδο management…

Επεξεργάστηκε την 17 Φεβρουαρίου 2021 12:22

Σχόλια

  • Σαν χθες θυμάμαι κάποιους που σχεδόν πανηγυρίζοντας έλεγαν πως η Google με το Stadia είναι το μέλλον του Gaming και πως θα κλείσουν μαγαζιά, εννοώντας τα PlayStation και Xbox. Τελικά έγινε το αντίθετο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.