Games

Hackers ανακάλυψαν PSOne emulator στο MediEvil για το PlayStation 4

Η έκδοση 7.02 του PlayStation 4 κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό, όμως μαζί της ήρθε και ένα exploit μέσα στον kernel του λειτουργικού, που επιτρέπει το jailbreak της κονσόλας. Εκμεταλλευόμενοι το exploit, αρκετοί hackers έκαναν μερικά “πειράματα” πάνω στην κονσόλα, όπως debug παιχνιδιών, αντιγραφή σε USB και άλλα.

Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα ήταν κρυμμένο στο Remake του παιχνιδιού MediEvil για το PlayStation 4. Ο τίτλος δίνει στους παίκτες την επιλογή “Old Game”, μέσω της οποίας μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι στην αρχική του έκδοση για το PlayStation 1. Όμως, οι hackers κατάφεραν αναλύοντας τα αρχεία του παιχνιδιού να ανακαλύψουν έναν native PSOne emulator, μέσω του οποίου τρέχει και ο τίτλος στην αρχική του έκδοση.

Αυτό τους έδωσε νέες δυνατότητες στο PlayStation 4, καθώς μέσα από αυτό κατάφεραν να τρέξουν και άλλα παιχνίδια του PSOne, όπως το Silent Hill και το Spyro the Dragon. Ο emulator έχει αρκετά προβλήματα, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, αλλά και μόνο η ύπαρξη του μπορεί να χαροποιήσει αρκετούς.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Ζώης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.