MTV Boiling Points: Εναλακτικοί Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχoι

Οι απίθανες ιστορίες με τους “εναλλακτικούς” συνεχίζονται. Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω την ταλαιπωρία με τη Vivodi (V) με εκείνη την αίτηση που ποτέ δεν έγινε σύνδεση και εχθές είχα δύο νέα “κρούσματα”. Από τον συνήθη ύποπτο V και την On Telecoms.

Στα ψιλά γράμματα μέσα στο κουτί του Cube έγραφε ότι τουλάχιστον 10 ημέρες πριν ολοκληρωθούν οι 5 μήνες από την ημέρα ενεργοποίησης έπρεπε να στείλω FAX ότι επιθυμώ να μην συνεχιστεί το πρόγραμμα και μπω σε κανονικό συμβόλαιο με μηνιαίο πάγιο. Είχα σημειώσει λοιπόν την ημερομηνία και πραγματικά αρχές Σεπτεμβρίου (ένα μήνα πριν!) έστειλα το FAX με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Εχθές λοιπόν (10 Σεπτεμβρίου) συμπληρώθηκαν οι πέντε μήνες και πήρα τηλέφωνο στη V για να βεβαιωθώ ότι είχαν λάβει το FAX. Εννοείτε δεν ζούσα στην Ελλάδα ούτε που θα σκεφτόμουν να πάρω τηλέφωνο, μένοντας ήσυχος ότι όλα θα εξελισσόντουσαν ομαλά.

Έλα όμως που με είχαν ζώσει τα φίδια ότι η V δεν θα είχε λάβει το FAX. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Κάλεσα εχθές στο 5ψήφιο νούμερο της V και χρεώθηκα 4-5 λεπτά στην αναμονή για να μάθω έκπληκτος ότι στον υπολογιστής τους δεν υπήρχε περασμένη η αίτηση διακοπής!!!

Επειδή όπως είπα και νωρίτερα, δεν ξεχνάω ότι μένω Ελλάδα, είχα κρατήσει το αποδεικτικό του FAX με την ημερομηνία αποστολής καθώς και το ίδιο το FAX. Η ευγενική κοπέλα στην άλλη άκρη της γραμμής μου είπε ότι μαζεύουν όλες τις αίτησης διακοπής μια φορά το μήνα (!!!) και τις περνάνε στον υπολογιστή και ότι ίσως να εξακολουθήσω να έχω ακόμα ίντερνετ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου χωρίς όμως να με χρεώσουν. Τις θύμισα ότι έχω το FAX και την παρακάλεσα να μην μου στείλουν κάποιο λογαριασμό και με αναγκάσουν να τρέχω με τα χαρτιά να βρω το δίκιο μου. Με καθησύχασε και κλείσαμε το τηλέφωνο.

Αμέσως μετά, πήρα τηλέφωνο την On για να δω τι γίνεται με το έρμο το “Όλα σε ένα” που έχω αιτηθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου (τι το ήθελα!). Αφού περίμενα στην αναμονή πάνω από 8-9 λεπτά (αυτή η “δοκιμασία” θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο Boiling Points) από την άλλη άκρη της γραμμής με ενημέρωσαν ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την ημέρα που λάβανε την αίτηση και λίγο έως πολύ μου έλεγαν “τι αγχώνεσαι” ή “τι το ψάχνεις από τώρα”…
Τους είπα ότι το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει αναφέρει ότι θα πρέπει να με συνδέσουν μέσα σε ένα με ενάμιση μήνα και ότι θα μπορούσαν να με έχουν συνδέσει ήδη. Δεν υπέγραψα ότι θα με συνδέσουν ακριβώς σε ενάμιση μήνα ούτε και ότι θα έχω σίγουρα 16Mbps!!!! Γιατί στο συμβόλαιο αναφέρει σύνδεση έως και 30 με 45 ημέρες και ταχύτητα στο ίντερνετ έως και 16Mbps, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…

Μετά από αυτές τις δυο ψυχρολουσίες ήρθε και μια χαρμόσυνη είδηση. Αύριο παραλαμβάνω με Speedex τον εξοπλισμό από την ON (λέτε να βοήθησε το τηλεφώνημα που έκανα νωρίτερα;) και ίδωμεν.

Εύχομαι μόνο να μην “φορτωθώ” τον εξοπλισμό, πληρώσω και cash στο courrier 99 ευρώ και περιμένω άλλο ένα μήνα κοιτάζοντας τη συσκευή χωρίς να έχω συνδεθεί….

Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2022 14:45

Σχόλια

  • Απ ότι δίαβασα σε ένα άρθρο υπάρχουν 40.000 αιτήσεις μεταφοράς τηλεφωνικών συνδέσεων απο τον ΟΤΕ σε άλλους παρόχους.

  • Παιδιά ο εξοπλισμός έφτασε και αναμένω τώρα το σωτήριο μήνυμα στο κινητό για το πότε θα ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες. Έχω βγάλει φωτογραφίες και αύριο θα γράψω ένα post με το πως μου φαίνονται ποιοτικά οι συσκευές, 95 ευρώ πλήρωσα στο courier με την παράδοση.

    Α μην ξεχάσω να σας πω ότι με πήρανε τηλέφωνο από τη Vivodi και μου είπαν ότι έχουν λάβει τελικά το FAX με την αίτηση διακοπής (βλέπε κυρίως post) και ότι να μην ανησυχώ κάποια στιγμή θα μου το κόψουν :p .... απίστευτοι!!!!

  • Κωστα καλησπέρα
    Πηρα και εγω τον εξοπλισμό σήμερα πεσμου αν ολα πανε καλα με την σύνδεση σου

  • Δημήτρη έχω κάνει την αίτηση στις 19 Σεπτεμβρίου και έχω λάβει μόνο τον εξοπλισμό, για τη σύνδεση ούτε φωνή ούτε ακρόαση!!!

    Το αστείο είναι ότι ένας φίλος μου έμαθα ότι έχει κάνει τυχαία την ίδια ημερομηνία αίτηση και αυτός έχεις λάβει το μήνυμα που του λέει πότε θα συνδεθεί αλλά δεν έχει λάβει τον εξοπλισμό...

  • Εγω έκανα την αίτηση στις 27/9 στις 28/9 πήρα μήνυμα που μου έδιναν κωδικούς,στις 17/10 με ενημέρωσαν οτι θα συνδεθώ στις 1/11 και οτι θα παραλάβω
    τον εξοπλισμό στις 20/10 όπως και έγινε!! περιμένω τώρα την σύνδεση.
    Αλλα με ολα αυτα που ακούω και διαβάζω εχει φοβηθεί το μάτι και το αυτί μου γι'αυτο ρωτάω αν όλα δουλεύουν και δεν θα μπούμε σε περιπέτειες.
    Γεια χαρά
    Δημήτρης

  • Σήμερα μου είπαν ότι θα συνδεθώ μεθαύριο Τετάρτη. Τον εξοπλισμό τον έχω λαβει και περιμένω πως και πως να δοκιμασω ίντερνετ και IPTV....

  • Εμενα ολα μου πηγαν ρολοι με την οn.τωρα
    με τις δικες σας συνδεσεις δεν ξερω τι εγινε.να σας πω οτι
    παιζει μεγαλο ρολο η περιοχη που ειναι ο καθενας.Υπαρχουν
    περιοχες που παιζουν τελεια αλλα υπαρχουν και περιοχες που
    εχουν προβληματα.θα ηθελα πολυ να μαθω τι εγινε με τις
    συνδεσεις σας!

  • Σόφι, με τη δική μου σύνδεση δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Έχω κάνει αίτηση 19 Σεπτεμβρίου και εχθές που πήρα τηλέφωνο ένα γνωστό μέσα στην On, μου είπε ότι δεν έχει έρθει καν τεχνικός να συνδέσει τη νέα γραμμή του σπιτιού μου!!!

    Έχω απογοητευτεί!

  • Σόφι σε πια περιοχή μένεις; Έχω ακούσει οτο στην Καλιθέα και σε περιοχές προς το κέντρο παίζει αρκετά καλά.

  • menw palio faliro.epeidi to exw psaksei arketa to thema paizoun rolo oi grammes kai
    fysika i kathisterisi apo ton ote mexri na dwsei ti foritotita.kosta sou exei erthei mnm
    sto kinito apo tin on?oso pio konta sto kentro eisai toso kalytera.
    n.kosmos,koukaki,akropoli,zwgrafou,kallithea paizoun teleia!exw atomo diko mou
    stin on kai ta kserw apo prwto xeri.paradeigma i ilioupoli exei provlimata.
    ti perioxes eiste?

  • Κωστα μολις ειδα οτι εδωσες 95ευρω.λογικα εκανες αριθμοδοτηση.Σε ενημερωσε
    καποιος οτι για αριθμοδοτηση θελει 2μηνες και ισως και παραπανω?

  • εγώ μένω Κουκάκι και σκεφτόμουν να αλλάξω εταιρία μιας και το φοιτητικό που έχω λήγει σε ένα μήνα !! Πόσο χρόνο περιμένεις για να σε συνδέσουν;

  • Ναι, έκανα αίτηση για νέα γραμμή σε καινούργιο σπίτι, αλλά νομίζω ότι τα 95 ευρώ είναι μια τιμή για όλους όσους επιλέγουν triple play.

    Εχθές με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι ήρθαν τεχνικοί του ΟΤΕ και εγκατέστησαν τη νέα γραμμή. Σήμερα περιμένω (και καλά) τηλεφώνημα για να κανονίσω ραντεβού με τον εγκαταστάτη - γιατί όπως μου είπε στο τηλέφωνο η υπάλληλος της ON "μάλλον δεν πρέπει να ξέρετε πως να συνδέσετε τον εξοπλισμό"!!!

  • τασο θελει 25 εργασιμες για την ενεργοποιηση.στο κουκακι
    παιζει αρκετα καλα η οn.ο τεχνικος που θα ερθει κωστα δεν
    νομιζω να ερθει για να συνδεσει τον εξοπλισμο.Λογικα θα
    ερθει για να σου συνδεσει τη γραμμη.Ειναι ευκολο να συνδεσεις
    τον εξοπλισμο.Αν ερθει για να κανει εγκατασταση του εξοπλισμου
    θα πρεπει να τον πληρωσεις.95 ευρω ειναι για καινουριο αριθμο
    εαν εχεις ηδη αριθμο ειναι 65 ευρω τα τελη συνδεσης.Τασο εαν θελεις
    να κανεις συνδεση θα σου δωσω αλλο νουμερο να παρεις τηλ.οχι
    στο 13801 γιατι το καθυστερουν.

  • ευχαριστώ πολύ θα δώ πότε ακριβώς λήγει το φοιτητικό μου και θα σε ενημερώσω αν είναι να βάλω On .

  • οκ Τασο.Περιμενω και οσο περναει απο το χερι μου θα σε βοηθησω
    με την συνδεση!

  • @Σοφι & Tasosvel: Σήμερα με πήραν τηλέφωνο στο κινητό και κλείσαμε ραντεβού για την Δευτέρα (από 14:00 έως 18:00 θα περάσει τεχνικός να συνδέση τη γραμμή). Επίσης μου ήρθε ενημέρωση για το ραντεβού και σε SMS και στο Email.
    Παλαιό Φάληρο (κόμβος Καλαμάκι) μένω και εγώ ελπίζω να έχουμε καλές ταχύτητες.

  • Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου έγραφα: "Εύχομαι μόνο να μην “φορτωθώ” τον εξοπλισμό, πληρώσω και cash στο courrier 99 ευρώ και περιμένω άλλο ένα μήνα κοιτάζοντας τη συσκευή χωρίς να έχω συνδεθεί…."

    Ένα μήνα και μια ημέρα μετά (μάλλον) θα συνδεθώ...

  • Χαιρομαι Κωστα.κιεγω κομβο καλαμακι εχω.Λογικα γυρω στα 7 mb θα εχεις.
    κι αυτα καλα ειναι.Εγω τοσα εχω συνηθως.Γρηγορα παντως θα σε συνδεσουν.
    Μαλλον αρχιζει και εξελισεται η οn.Στειλε να δουμε πως πηγε η συνδεση.

  • Γρήγορα??? Από 19 Σεπτεμβρίου που έκανα την αίτηση είναι 53 ημέρες. Για τα ελληνικά δεδομένα ίσως ναι να είναι γρήγορα. Όμως δεν θα έπρεπε να είναι έτσι...

    2-3 ημέρες θα έπρεπε για να είναι λογικό.

    Μακάρι να έχω 7mbps με τόσα που βλέπω και ακούω και 3-4 να έχω είμαι super.

  • Στην Ελλαδα ειμαστε Κωστα.Σου ειπα οτι σε συνδεσανε γρηγορα
    διοτι η αριθμοδοτηση αργει.2μηνες και κατι κανει.Πρεπει να εισαι
    κι ευτυχισμενος!Απο το κακο στο χειροτερο παμε.

  • Ήρθε τεχνικός της ΟΝ τη Δευτέρα και μου έβγαλε τη γραμμή σε ένα κουτί στην πολυκατοικία μου. Περιμένω τώρα να με ξανακαλέσουν να κλείσουμε άλλο ραντεβού με ηλεκτρολόγο για να συνδέση το τηλεφωνικό καλώδιο που βγαίνει από το σπίτι μου, στο κουτί της πολυκατοικίας!

  • Το "τηλέφωνο" έχει φτάσει στο σπίτι μου! Περιμένω τώρα τον ηλεκτρολόγο για να συνδέση τη γραμμή με τις πρίζες του σπιτιού μου! Από ON νομίζω ότι είμαι ok.

    Εσένα πως πάει η σύνδεση? Είσαι ευχαριστημένη?

  • δεν εχω προβλημα.μια χαρα προς το παρον.ολα οκ
    δηλαδη.να μου πεις τι παιζει με την ταχυτητα θελω.
    ποσα mb εχεις?

  • Σόφι έσένα πόσα mbit σου δίνει για download; Απ όσο ξέρω η ταχύτητες που αναφέρονται απο τους παρόχους πχ μέχρι 24mbit είναι πλασματικές. Στην ουσία ποτέ δεν υπερβαίνουν τα 16-17 !!

  • δεινει μεχρι 16 αλλα για να φτασει πρεπει να εισαι κοντα σε οτε.
    εγω που μενω π.φαληρο εχω γυρω στα 7.μια χαρα ειναι παντως.
    το αστικο μου κεντρο ειναι στο καλαμακι,εαν ηταν πιο κοντα και επαιζε
    σωστα το αστικο κεντρο του καλαμακιου
    θα ειχα περισσοτερα.π.χ ν.κοσμο πιανει γυρω στα 13 διοτι ανηκει
    στο αστικο κεντρο της ακροπολης που οι ταχυτητες εκει ειναι
    super.παιζουν πολλα ρολο για την ταχυτητα.

  • Δεν με χαλάει, το αστικό κέντρο της ακρόπολης λογικά θα είναι κοντά στο σπίτι μου :) Εδώ ακόμα και με τα 768 κάνω την δουλειά μου. Πόσο με τα 7-10mbit.

  • Ναι ρε Τασο.Ανετα.Το κουκακι νομιζω οτι παιρνει απο Ακροπολη.
    Ειναι αρκετα καλα απ'οσο ξερω.

  • Τασο παντως αν θες να βαλεις ον πες το μου να σου πω που θα απευθυνθεις
    για καλυτερη εξυπηρετηση.

  • Εδώ και 5 ημέρες είμαι On. Όχι όμως χωρίς προβλήματα.
    Τις πρώτες 3 ημέρες είχα ίντερνετ για 10 λεπτά και κάθε φορά που έκανα restart το modem. Την περασμένη Κυριακή περίμενα στην αναμονή 59 λεπτά!!!!!!!!!!

    Τελικά κατάφερα να βρω κάποιον ο οποίος με ενημέρωσε ότι έπεφτε η γραμμή μου γιατί δεν άντεχε τα πολλά Mbps και ότι το κλείδωσαν στα 9Mbps (9.020kbps μου είπαν συγκεκριμένα).
    Τελικά μετά από μια μέρα πάλι άρχισε να πέφτει η γραμμή και τελικά μου είπαν ότι την κλείδωσαν εκ νέου στα 6Mbps γιατί ούτε στα 8 ούτε στα 7 μπορούσε να κλειδώσει.

    Τελικά εδώ και 2 ημέρες είμαι σχετικά καλά εκτός από χθες το πρωί που πάλι δεν είχαν ίντερνετ για σχεδόν 1 με 1,5 ώρες.

    Πραγματικά χαίρομαι να ακούω ευχαριστημένους πελάτες από την On και μάλιστα θα έλεγα ότι τους ζηλεύω.

  • Στην αρχη οι περισσοτεροι εχουν προβλημα.
    θα φτιαξει συντομα.κι εγω στην αρχη ειχα κατι
    προρβληματακια αλλα τωρα ειμαι οκ.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.