Το laptop των 100$ σε Έλληνες μαθητές και φοιτητές;

Το ακούσαμε και αυτό. Είναι προεκλογική περίοδος και δεν θα ήθελα να επηρεάσω κανέναν με αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω. Πιστεύω όμως ότι λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουμε καταλήξει για το αν θα ρίξουμε την ψήφο μας και σε ποιον. Διάβασα λοιπόν στην «Οικονομική Καθημερινή» της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Αγ. Παρασκευή, στις 30/08/2007, δήλωσε ότι αν βγει κυβέρνηση θα μοιράσει το laptop των 100 δολαρίων σε όλους τους μαθητές και φοιτητές της χώρας μας. Και ρωτάω εγώ.. το έχει δει ακόμα και σε φωτογραφία αυτό το laptop, ξέρει σε τι ακριβώς αναφέρεται;

Έτυχε να το χρησιμοποιήσω αυτό όπως και την πρόταση της Intel (εκείνο με τη γαλάζια θήκη από δερματίνη που «κλειδώνει» σαν τσαντάκι) και μπορώ να πω ότι είναι για υποανάπτυκτους. Για χώρες που δεν έχουν ακόμα ούτε ηλεκτρικό ρεύμα (του Νεγρεπόντε λειτουργεί με μανιβέλα) είναι μια χαρά. Όμως εμείς εδώ στην χώρα μας παλεύουμε για γρήγορο ίντερνετ και Triple Play. Αν γεμίσει η μαθητική και φοιτητική κοινότητα με αυτά τα laptop των 100 δολαρίων (λέγεται ότι θα κοστίζει παραπάνω από 100$), όχι απλά θα βαλτώσουμε στην «άγρια» κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα αλλά θα πάμε και 40 χρόνια πίσω τότε που χρησιμοποιούνταν οι διατρητικές καρτέλες. Δεν λέω ότι εγώ έχω κανένα καλύτερο… ένα με 750 ευρώ έχω πάρει από τα Χριστούγεννα.

Τι να πω ρε παιδιά, θα ‘πρεπε να γνωρίζετε ότι η προεκλογική παροχολογία πάει χέρι-χέρι με την χλιδή, πείτε ότι θα δώσετε δωρεάν κάνα laptop «τελευταίας» τεχνολογίας όπως διαφημίζει και η Κορέλκο…!

Επεξεργάστηκε την 5 Σεπτεμβρίου 2007 17:00

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.