Bloomberg: Η Apple ετοιμάζει δικές της οθόνες πιο λεπτές και φωτεινές

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple άνοιξε ένα μυστικό εργαστήριο στην Ταϊβάν όπου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για οθόνες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον 50 μηχανικούς και διάφορους άλλους υπαλλήλους που εργάζονται για την δημιουργία οθονών για iPhone και iPad.

Αυτή τη στιγμή η Apple βασίζεται σε τρίτους κατασκευαστές που δημιουργούν τις οθόνες της, όπως Samsung, Sharp και Japan Display. Δεδομένου του ότι η Apple θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα κομμάτια των προϊόντων που λανσάρει, μια τέτοια κίνηση δεν θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη.

Η Apple έχει πάρει υπαλλήλους από ανταγωνιστές όπως AU Optronics και Qualcomm. Το εργαστήριο άνοιξε μέσα στο 2015 με την προοπτική να δημιουργηθούν πιο λεπτές, φωτεινές και ενεργειακά πιο αποδοτικές οθόνες σε σύγκριση με αυτές που υπάρχουν στην αγορά. Για να το πετύχει αυτό, η Apple λέγεται ότι στράφηκε σε οργανικές διόδους εκπομπής φωτός, οι οποίες είναι πιο λεπτές και δεν απαιτούν backlight.

Πρόσφατες πληροφορίες έλεγαν ότι από το 2018 η Apple σκέφτεται να κάνει την αλλαγή από LCD σε OLED οθόνες και υπάρχουν υποθέσεις ότι εργάζεται επάνω σε αυτές τις οθόνες. Παράλληλα, Samsung και άλλα μεγάλα ονόματα του συγκεκριμένου τομέα, ζητούν να κλείσουν το χρυσό συμβόλαιο με την Apple.

apple thinner brighter displays, Bloomberg: Η Apple ετοιμάζει δικές της οθόνες πιο λεπτές και φωτεινές

apple thinner brighter displays, Bloomberg: Η Apple ετοιμάζει δικές της οθόνες πιο λεπτές και φωτεινές

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά

Internet Apple Samsung

H Samsung “τη λέει” στην Apple με τη νέα της διαφήμιση

Η Samsung χρησιμοποίησε στο νέο της σποτ το γεγονός ότι η Apple κατάφερε να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους με τη διαφήμιση “Crush” που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

Software Apple iOS

iOS 18: Η Apple ανακοινώνει τις λειτουργίες προσβασιμότητας – Eye tracking, φωνητικές εντολές κ.α.

Η Apple έκανε σήμερα προεπισκόπηση πολλών νέων λειτουργιών προσβασιμότητας που έρχονται αργότερα φέτος με ενημερώσεις λογισμικού.