Windows 10: Σε 14 εκατ. συσκευές μέσα σε 2 μέρες

Τα Windows 10 έγιναν διαθέσιμα πριν από μόλις 2 ημέρες, στις 29 Ιουλίου σε 190 χώρες, και φαίνεται ότι τα πηγαίνουν πολύ καλά. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το νέο της λειτουργικό σύστημα έχει εγκατασταθεί ήδη σε 14 εκατομμύρια συσκευές, ενώ αναμένεται να φτάσει σε περίπου 1 δισεκατομμύριο υπολογιστές ανά τον κόσμο.

Τα 14 εκατομμύρια είναι εντυπωσιακός αριθμός για τόσο μικρό διάστημα, και ακόμη πιο εντυπωσιακός αν συγκριθεί με τα 4 εκατομμύρια των Windows 8, το πρώτο Σαββατοκύριακο που κυκλοφόρησαν, αριθμός που ήταν κάτω από τις προσδοκίες της Microsoft.

Ο ρυθμός υιοθέτησης των Windows 10 είναι ιδιαίτερα υψηλός αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι πολλοί χρήστες δεν ήταν ευχαριστημένοι με τα Windows 8, τα Windows 8.1 έλυσαν κάποια προβλήματα, αλλά γενικά δεν ήταν από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά της Microsoft.

Επιπλέον, βοήθησε και το γεγονός ότι η Microsoft προσπαθεί αρκετά να προμοτάρει τα Windows 10 δίνοντας και δωρεάν αναβάθμιση σε χρήστες Windows 7 και Windows 8.1.

Εσείς κάνατε την αναβάθμιση σε Windows 10; Πως σας φαίνονται;

Διαβάστε επίσης: Windows 10: Η νέα εποχή στους υπολογιστές

Windows 10: Σε 14 εκατ. συσκευές μέσα σε 2 μέρες, Windows 10: Σε 14 εκατ. συσκευές μέσα σε 2 μέρες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

Ακόμα περιμένουμε……

Ekimolaos

Εγώ έχω έτοιμο το update αλλά βαριέμαι φριχτά να κάνω backup… Γιατί μόνο clean install αξίζει γοα σιγουριά πως όλα θα τρέχουν σφαίρα… Πραγματικά βαριέμαι και μόνο στην ιδέα!

odysseas

ειναι εξαιρετικα!!!!
εχουν λιγα bugs βεβαια αλλα με ενα update θα ειναι οκ

Windows User

Παρατηρήσεις στα νέα Windows 10

ΥΠΕΡ : 1) Ο Microsoft Edge είναι ταχύτατος
2) Μεγαλύτερη ασφάλεια
3) Καλή διαχείριση πόρων (cpu, ram)
4) Windows Store
5) Όμορφα εικονίδια στον Windows Explorer
6) Γρήγορη απόκριση ( Intel Core i7 4790k, 16GB RAM, Samsung SSD 850 Pro 512GB, GTX-980
7) Συμβατότητα με το περισσότερο software )
8) Virtual desktop
9) Κέντρο ειδοποιήσεων
10) Taskbar gets subtle
11) DirectX 12 για καλύτερο gaming
12) Υποστήριξη μέχρι το 2025 μπορεί και παραπάνω
13) Διάφορες δυνατότητες π.χ Χάρτες, Καιρός

ΚΑΤΑ : 1) Μερικές φορές αργή εκκίνηση και κλείσιμο
2) Όχι τόση ασφάλεια στο προσωπικό απόρρητο
3) Το Start Menu είναι δύσκολο στην χρήση
4) Η Cortana δεν υποστηρίζει Ελληνικά
5) Υπάρχουν δυο διαφορετικοί πίνακες ελέγχου
6) Κάποια games και software δεν είναι συμβατά
7) Το Samsung Magician δεν υποστηρίζει το Rapid Mode για τους Samsung SSD

Windows User

Η καλύτερη προσφορά από την Microsoft
Windows 10 is better than Windows 8.1 and OS X !!!

Μάκης

Εγώ έκανα το update χθες από τα γνήσια Windows 8.1 και απλά το pc μου με τα 10ρια πίρε ανάσα πραγματικά σε όλα τα επίπεδα! κάνει καλύτερη διαχείριση πόρων cpu / ram και είναι ταχύτερο σε κάθε εργασία που με τα 8.1 είχα θέματα! Κάντε άφοβα update, θα τα γουστάρετε από τα πρώτα λεπτά παιδιά.

Γιάννης

Επειδή ακόμα περιμένω για το update αν το κάνω με το αρχείο iso θα έχω πρόβλημα με το product key των windows 8.1, υπάρχει περίπτωση να μην το δεχτούν τα 10αρια?

iMob

Σε LapTop χωρίς CD εγκατάστασης τι πρέπει να κάνω ακριβώς χωρίς να χάσω τα αρχεία μου;
Κάνω πρώτα εγκατάσταση και έπειτα back up και format;
Ή πρώτα back up μετά format και τέλος την εγκατάσταση;

takis

εγω ακομα περιμενω να μου τα ενεργοποιησουν εκανα update απο την κρατηση που ειχα κανει και δεν με δεχτηκε το κλειδι.
πηρα στην microsoft και μου ειπαν θα το δεχτουν απλα αργει λογο πολλων update αλλα ακομα τιποτα

Timotheos

Σε μένα δεν έχει έρθει ακόμα ειδοποίηση. Βέβαια το Vaio Care (έχω laptop Sony Vaio SVS-1512Z1ES) μου έβγαλε μήνυμα να ΜΗΝ προχωρήσω ακόμα στην εγκατάσταση των win. 10 ωσότου διαπιστωθεί από αυτούς πως όλα λειτουργούν ομαλά και όπως πρέπει και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας σε οποιοδήποτε επίπεδο του laptop με το καινούριο λειτουργικό.
Γιαυτό συνιστώ προσοχή (τουλάχιστον) σε όσους έχουν Sony vaio. 

Gabriel

τα έβαλα και εγώ. προσωπικά προτιμούσα τα 8.1 αλλά ήταν του θείου…. και επειδεί είχα τα 7 γνησια τα πέρασα στο laptop, κάτι πρέπει να κάνουν με τα drivers γιατί πάρτυ κάνουν! ηδικα το IDT hd audio και το synaptics touchpad τα αναγνωρίζη αλλά δεν λιτουργούν καθόλου. είναι γενικό φενομένο απότι είδα σε φόρουμ της microsoft. μάλλον δεν ήταν και 100% ετοιμα γιατί υπάρχουν πολλά μικροπροβληματάκια.

takis

αδερφε κι εγω sony vaio εχω αλλα με ηρθε να το κανω

Timotheos

@takis Καλημέρα. Αφού έχεις Sony Vaio, μπες στο εικονίδιο του vaio care και δες αν το δικό σου μοντέλο το έχουν “τεστάρει” Εγώ πάντως δεν πρόκειται να προχωρήσω σε upgrade σε win 10 πριν τον Δεκέμβριο. Την έχω πατήσει ήδη μια φορά όταν από τα 8 πέρασα στα 8.1 στα οποία μια σοβαρή ασυμβατότητα στους drivers οδήγησε το laptop μου σε “κρασάρισμα” με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω format και να επιστρέψω στα 8 για περίπου τέσσερις μήνες ώσπου να διορθώσουν την “ασυνεννοησία” τους microsoft και sony vaio.

takis

λες αυτο να φταιει αδερφε και δεν με δεχεται το κλειδι

takis

δεν με ηρθε καν μηνυμα αδερφε

Prideous

Εμένα δεν μ εχει εμφανιστεί Καν το εικονίδιο get windows 10
Τι μπορω να κάνω

manos

Εχω μια απορια, τωρα εχω βαλει τα windows 10 στον σκληρο που ειχε το λαπτοπ μου και ρωταω, αν αλλαξω αυτον με ssd και κανω clean instal θα ενεργοποιηθουν τα windows 10 η οχι;

manos

Επισης, θα ηθελα να ρωτησω τι μου προτεινετε clean instal η refresh;

GMSGR-TECH-TEAM

Τα windows 10 είναι τέλια ,βαίβαι έχουν bug αλλα διωρθώνοντε εύκολα.Επίσης για όσους δεν τους ήρθε το μήνυμα ,πράγμα πολλή πιθανό λόγω ότι την κράτηση τον windows 10 ¨ηταν μόνο για να δούν πόσοι θέλουν να το κατεβάσουν.Για όσους δεν τους ήρθε μπορούν να τα κατεβάσουν αυτόματα με μια εφαρμογή απο το site της Microsoft που μπορεί να κάνει αναβάθμισει,δημιουργία δίσκους εγκατάστασης. Το site είναι
https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 .
ΥΓ:Προσωπικά στα windows 10 βρείκα όλα τα αρχεία μου,τις εφαρμογές drivers κ.α
Απλά δεν μου αναγνώρισε το dvd rom αλλα ενταξει διωρθώθηκε.Αν θέλετε να μπήτε ξανά στα παλία windows μπορείτε εύκολα απο τις ρυθμίσεις των windows 10 .Ευχαριστώ,καλό β΄ραδι!
———-

Παρακαλώ όσοι λεχουν YouTube να μας κάνουμε Subscribe στο κανάλι και εαν μπορούν και like στα βίντεο.Ευχαριστούμε πολύ!

SHREDDER

Ειναι παρα πολυ καλα! Τα εβαλα απο χτες και το pc μου τρεχει πολυ καλυτερα. Ειναι core i5 2500k 3,3ghz 12 gb ram gtx 970 g1 gaming. Δηλαδη ενα πολυ καλο gaming pC. Ενω πριν με το που παταγα το κουμπι μεχρι τα βγαλει το desktop περιμενα 1-2 λεπτα πλεον σε λιγοτερο απο 5 δευτερολεπτα ανοιγει!! Τωρα τα ολα τα παιχνιδια ετρεχαν ηδη κανονικα με ολα φουλ 2560χ1440 ηδη απο τα windows 7 αλλα πολυ αναφερουν οτι υπαρχει 40% αποδοση σε συγκριση με τα 7. Αυτο φαινεται απο το ποσο γρηγορα ανοιγει το pc πλεον.

zois

παιδια πειρα κανονικα τα 10αρια και ειναι και πολυ ωραια αλα εχω ενα μεγαλο προβλημα επιδη τα 3 τελευταια χρωνια ειμαι στην γερμανια τα πειρα φυσικα στα γερμανικα και επιδη την ξερω λιγο την γλωσσα οχι μονο δεν μπορω να την αλλαζω αλα δυσκολευωμαι ακομα και με της ρυθμισεις τον windows με αποτελεσμα εχω 2 μερες και εχω αγανακτηση ξερει κανενας απο εσας πως μπορω να αλλαζω την γλωσσα τον windows στα 10αρια αν και απο οτι ξερω η διαδικασια ειναι ιδια με τα 8,8.1 ευχαριστω προκαταβολικα.

Stavrow

Εκανα ενημέρωση για να εγκατασταθούν τα windows 10 μέσω του Media Creation Tool σε ένα λαπτοπ comraq q70. Όλα καλά μέχρι που μετα από κάμποσες επανεκκινήσεις γίνεται κανονικά η είσοδος στον λογαριασμό… Δεν ειχε αναγνωρίσει του drivers του ασύρματου δικτύου. Συνδέω με Ethernet και από την διαχείριση συσκευών πατάω για ενημέρωση των αγνώστων. Κάνει μια επανεκκίνηση και βγάζει το μήνυμα “οτι παρουσιάστηκε πρόβλημα στον υπολογιστή σας και πρέπει να γίνει επανεκκίνηση” …. Αυτό γίνεται σε συνεχή βάση και κάποια στιγμή μου εμφανίζει τις επιλογές επαναφορά συστήματος. Κάνω επαναφορά με διατήρηση αρχείων, φακέλων κλπ… Μετά την επαναφορά αφού γίνονται οι ρυθμίσεις κανονικά γίνεται είσοδος και ολες οι εφαρμογές που υπήρχαν στα windows 8.1 έχουν εξαφανιστεί. Εχει δημιουργηθεί ένας φάκελος windows-old και δεν τρέχουν. Δεν υπάρχει η επιλογή για επιστροφή στα windows 8.1. Τι γίνεται τώρα καμιά ιδέα κανείς;

k

Εγω τα εγκατεστησα στον υπολογιστη μου αλλα οταν μπαινω στο Store μου λεει οτι ο διακομιστης αντιμετωπισε προβλημα…Γιατι γινεται αυτο?

Paul

Εμένα ακόμα τίποτα..θα ειδοποιηθω μου λέει…Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί..μήπως επειδη εχω….μαιμού Office ρε γμτ ?

Αλέξανδρος

@zois φίλε σου έχω ετοιμάσει αναλυτικά και με εικόνες βήμα βήμα τι πρέπει να κάνεις.
Τα έχω ανεβάσει στο Drive, εικόνες ( screenshots δηλαδή ) και ένα έγγραφο που σου λέει τι να κάνεις. Είναι και σε word και σε t.x.t αν δεν έχεις εγκαταστήσει το office για να μπορείς να το διαβάσεις. Καλή επιτυχία!

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ WINDOWS 10

Link:

https://drive.google.com/folderview?id=0B1_VA_CB_93oWVN2R0VEZWM5Zk0&usp=sharing

Ειρήνη

Παιδιά έχω 2 ερωτήσεις σε κάποια θέματα που προέκυψαν:
1)Μέχρι πριν λίγο έχοντας Windows 8.1 η εισαγωγή των φακέλων των φωτογραφιών μου στην εφαρμογή “Φωτογραφίες” των Windows γινότανε κανονικά έτσι ακριβώς όπως τους έχω οργανωμένους εγώ. Τώρα έχοντας το 10αρι πλέον κανω την ιδια ακριβως διαδικασια με την συγκεκριμένη εφαρμογή αλλα οργανωνει τις φωτο σύμφωνα με την ημερομηνια που εχουν τραβηχτει ή που εχει γινει το κατεβασμα τους πραγμα το οποιο δεν με εξυπηρετεί καθόλου.Προσπάθησα να βρω ανάλογη ρύθμιση ειτε στην εφαρμογή είτε γενικότερα τις ρυθμίσεις όσον αφορά την επιλογή οργάνωσης και προβολής αλλά δεν τα κατάφερα.
2)Στις ρυθμίσεις Οθόνη-Μεγέθυνση ή Σμίκρυνση κειμένου και άλλων στοιχείων-Αλλαγή μόνο του μεγέθους κειμένου εδώ σε αυτή την τελευταία μετά από επανεκκίνηση έχουν απενεργοποιηθεί οι επιλογές και δεν μπορώ να βρω πως μπορώ να τις ενεργοποιήσω. Οποία βοήθεια θα εκτιμηθεί πολύ. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.