Mercedes: Τα αυτόνομα οχήματα θα σώζουν πρώτα τους επιβάτες και μετά τους πεζούς

Τα αυτόνομα οχήματα της Mercedes θα έχουν ως προτεραιότητα να σώσουν τη ζωή των επιβατών που μεταφέρουν και μετά των πεζών, όπως δήλωσε ο Christoph von Hugo, διευθυντής του τμήματος ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της εταιρείας.

“Αν γνωρίζεις ότι μπορείς να σώσεις έστω και ένα άτομο, τουλάχιστον σώσε αυτόν. Σώσε αυτόν μέσα στο αυτοκίνητο”, δήλωσε ο Hugo και συνέχισε λέγοντας, “Αν γνωρίζεις με σιγουριά ότι ένας θάνατος μπορεί να αποφευχθεί, τότε αυτή είναι η πρώτη σου προτεραιότητα”.

“Θα μπορούσαμε να θυσιάσουμε το αυτοκίνητο και τους επιβάτες αυτού, αλλά οι άνθρωποι που θα σωθούν (πεζοί) δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να τους συμβεί, οι καταστάσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκες, οπότε σώσε αυτούς που ξέρεις ότι μπορείς να σώσεις”.

Σε περίπτωση ατυχήματος με αυτόνομο όχημα οι ασφαλιστικές εταιρείες αναμένεται ότι θα κάνουν μήνυση στις αυτοκινητοβιομηχανίες όπως θα έκαναν και σε έναν οδηγό για τις αποφάσεις που έλαβε.

αυτόνομα οχήματα Mercedes επιβάτες ασφάλεια, Mercedes: Τα αυτόνομα οχήματα θα σώζουν πρώτα τους επιβάτες και μετά τους πεζούς

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Χαχαχαχα….δηλαδη θα εχουμε αυτοκινητα φονιαδες στον δρομο με λιγα λογια?

Manolis

το έχω ξαναγράψει:

Ένας δάσκαλος οδήγησης κάνει μάθημα σε μια ξανθιά.
Τη ρωτάει: βλέπεις μια γιαγιά που κρατάει το εγγόνι της στη μέση του δρόμου. Τι πατάμε;
Τη γιαγιά λέει αμέσως η ξανθιά.
Δάσκαλος: Φρένο πατάμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οπότε όσο έξυπνα και να είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος πάντα θα έχουν το iq της ξανθιάς του παράπανω ανέκδοτου!!! 🙁

phantomas

@Manolis

Καλά.. αυτό έλα ξαναπέστο όταν τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα έχουν μειώσει 90+% τα θανατηφόρα και μη ατυχήματα!

Στο γενικό σύνολο η τεχνητή νοημοσύνη ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΗ.

-ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ
-ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ
-ΔΕΝ ΧΑΖΕΥΕΙ
-ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΔΗΓΟ
-ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ
-ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΕ ΒΥΣΜΑ (αυτό για Ελλάδα……)

Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Χωρίς να βάλουμε μέσα το σταθερά αυξανόμενο ποσοστό νοημοσύνη των αυτόνομων συστημάτων που ξεπερνά ήδη το μέσω οδηγό..

phantomas

Ό άνθρωπος έχει καλύτερα αντανακλαστικά για τον ίδιο. Για αυτό είναι φτιαγμένος ο εγκεφαλός του. Για την μέγιστη ταχύτητα που οι μυς του μπορούν να κουνήσουν το σώμα του… Όχι για να κουνάει ένα τεχνητό του μέλος βάρους 1+ τόνους με ταχύτητες 80χλμ την ώρα.

Μάθαμε όλοι τώρα και το παίζουμε ειδικοί στην οδήγηση…

Techskepticon

Αν έλεγε πως θα σώζουν πρώτα τους πεζούς ποιος θα το αγόραζε;
Νομίζω στέρεψε η κάνουλα και ψάχνουν τώρα να περάσουν τα αυτοκινούμενα ως ασφαλή. Το αυτοκινούμενο είναι ασφαλές μόνο σε προστατευόμενη πορεία ή με όλους τους άλλους γύρω αυτοκινούμενους επίσης. Και ελπίζω να μην βιαστούν να τα βγάλουν γιατί θα έχουμε εκρηκτικές συνέπειες και δε μιλάμε για κινητά

Αλέξανδρος

Παίδες προσπεράστε κάτι τέτοια θέματα.
Ο εγκέφαλος σας είναι μόνο για φραπεδιά και flame wars iPhone vs Android
Αυτοκίνητα φονιάδες λέει ο ένας, IQ ξανθιάς ο άλλος.

Νικος

Ανοησίες….

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να είναι εξυπνότερη από τον ανθρωπο. Γιατί ακριβώς, είναι κατασκευασμένη από τον ανθρωπο….

Και μόνο από την συγκεκριμένη δηλωση περί προτεραιότητας στον επιβάτη, τρόμαξα και μόνο στο σκεπτικό αυτού του αρρωστου διεστραμμένου εγκεφάλου. Πραγματικά σοκαριστικο και μόνο σαν διατύπωση. Εύχομαι να κάνει πλάκα…

Υγ. Εδώ στο 2016 και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να βγάλουμε μπαταρία της προκοπής, τα λειτουργικά συστήματα εχουνε χιλιάδες διαφορετικά μπαγκς 40 χρονια τώρα, αγοράζεις μια συσκευή και σκάει την επομενη μέρα και ο φαντομάς μας μιλάει για εξελιξη της τεχνολογίας.

Φαντάζομαι ένα bug εν ώρα κίνησης στην εθνική η σε ένα φανάρι. Ο θεός να βάλει το χέρι του με την ανθρώπινη ηλιθιότητα.

ΑντώνηςΤ

Ωραία να το κοροϊδεύουμε αλλά δεν λέει ότι, ότι πεζός κυκλοφορεί θα τον χτυπάει. Αυτό που λέει είναι ότι εάν βρεθεί το όχημα στην περίπτωση να πρέπει να αποφύγει ένα πεζό πρέπει να βγει είτε στην αντίθετη λωρίδα την ώρα που έρχεται άλλο όχημα, είτε να βγει εκτός δρόμου σε επικίνδυνο σημείο (γέφυρα, γκρεμός ή κάτι άλλο), τότε απλά θα κρατήσει την πορεία του δυστυχώς, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες. Μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις, και αυτό συμβαίνει διότι οι υπολογιστές έχουν την λογική του 0 και 1 με συγκεκριμένους κανόνες. Δεν υπάρχει συναίσθημα, γιατί πράγματι σε έναν άνθρωπο εάν βρεθεί ένας πεζός μπροστά του τότε μπορεί να προσπαθήσει να τον αποφύγει ακόμα και αν αυτό σημαίνει να πέσει πάνω σε ένα άλλο όχημα. Οι υπολογιστές έχουν πολύ περισσότερα δεδομένα και μπορούν να κρίνουν την επικινδυνότητα της κατάστασης πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ίσως όχι τελειά, θαύματα συμβαίνουν, αλλά σιγουρά ο υπολογιστής δεν θα ευχηθεί να του βγει μια παράτολμη ενέργεια. Τέλος να αναφέρω το εξής παράδειγμα σε ένα ιδεατό κόσμο που έχουμε 100% αυτόνομα οχήματα. Στην παραπατώ περίπτωση που πρέπει να αποφύγει έναν πεζό και ο μόνος τρόπος είναι να βγει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τότε τα οχήματα μπορούν να… Συνέχεια »

Τελεταμπις

Κανει ακριβως αυτο που θα εκανα κ εγω. Φυσικα ποτε στραβοτιμονια καρφι κ σπας τον πεζο τοσο απλα να μην πεταγοταν. Ειδη με το παπι σε οποιον πεταγετε περναω ξυστά κ του αμολαω φαπα γκαζονω κ φεύγω.

NtinosMD

@Αλεξανδρος … εδω ειχε βγαλει η Scoda αν θυμαμαι καλα ενα αμαξι που ηταν και καλα φιλικο προς τον πεζο σε πειρπτωση ατυχηματος. Η ιδεα δεν αφομοιωθηκε απο το ευρυ κοινο κ πηγε κατα διαολου το concept και τωρα το γυριζουν. Ε, οκ τι λογικη ειναι αυτη αν ειναι να τη πληρωσει ας τη πληρωσει ο πεζος ? Πως το αποκαλεις αυτο μετα ?

drret

https://www.youtube.com/watch?v=nBfeyx6wNVg

μόλις διάβασα το αθρο θυμήθηκα αυτή την σκηνή

Raz

Λογικο, οποιον πληρωσε 100.000 για την βασικη εκδοση σωζουμε, ο πεζος μπορει να ειναι και καποιος γυφτος απο την φτωχογειτονια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software ChatGPT Mercedes-Benz

Mercedes-Benz: Φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητα σαν βοηθό

H Mercedes-Benz εξοπλίζει τον Φωνητικό Βοηθό MBUX με ChatGPT στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος beta μόνο στις ΗΠΑ.

Cars Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz κατασκευάζει εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στην Γερμανία

Η Mercedes-Benz γνωστοποίησε ότι προχωρά στη δημιουργία ενός βιώσιμου εργοστασίου ανακύκλωσης μπαταριών στο Kuppenheim, στη νότια Γερμανία.

Cars Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz φέρνει πρώτη την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3 στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση στις ΗΠΑ για αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3.

Cars Mercedes-Benz

Η επέκταση της Mercedes – Benz – Σχεδιάζει παγκόσμιο δίκτυο φόρτισης αυτοκινήτων

Η Mercedes – Benz ετοιμάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον πλανήτη με στόχο τη δημιουργία 10.000 σταθμών ταχείας φόρτισης οχημάτων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα μέχρι το 2030.