Samsung Galaxy S8: Η έρευνα για το Note 7 καθυστερεί την ανάπτυξή του [WSJ]

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, η Samsung μπορεί να έκανε ένα μεγάλο λάθος όταν ανακάλεσε 2.5 εκατομμύρια Samsung Galaxy Note 7. Η εταιρεία είναι πιθανό να μην είχε αρκετές ενδείξεις ότι τελικά ήταν οι ελαττωματικές μπαταρίες της Samsung SDI που έφταιγαν για τις εκρήξεις.

Στελέχη της Samsung είδαν σκαναρισμένες εικόνες που έδειχναν πως κάποιες μπαταρίες του Samsung Galaxy Note 7 προεξείχαν από το σασί του κινητού. Τα μοντέλα που είχαν μπαταρίες από την κινέζικη ATL, δεν φάνηκε να έχουν ανάλογο πρόβλημα. Ωστόσο, το θέμα ήταν ότι η ATL είχε αναλάβει μόνο το 30% της παραγωγής, επομένως έπρεπε ένας μεγάλος αριθμός Note 7 να ανακληθεί παγκοσμίως.

Όπως φάνηκε και από την δεύτερη προσπάθεια επανακυκλοφορίας, η μπαταρία της Samsung SDI δεν ήταν το πρόβλημα, ή τουλάχιστον όχι το μόνο πρόβλημα. Τα Samsung Galaxy Note 7 συνέχισαν να πιάνουν φωτιά, η Samsung προχώρησε σε δεύτερη ανάκληση και ερευνά ξανά το γεγονός. Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά μόνο υποθέσεις για το τι μπορεί να φταίει. Μια από αυτές είναι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο κύκλωμα, άλλοι κάνουν λόγο για πρόβλημα στο software που ελέγχει πως θα αντιδρά η μπαταρία με άλλα κομμάτια. Επιπλέον, έχει ακουστεί ότι η θήκη της μπαταρίας ίσως είναι μικρότερη απ όσο θα έπρεπε.

Η Samsung έχει επικεντρώσει την προσοχή της στο να βρει τι έφταιξε για το Note 7 και οι πληροφορίες της WSJ λένε ότι αυτό έχει καθυστερήσει την ανάπτυξη του Samsung Galaxy S8. Η Samsung ευελπιστεί με το Samsung Galaxy S8 να κάνει το Note 7 να ξεχαστεί και σύμφωνα με προηγούμενη διαρροή έχει προγραμματίσει την παρουσία της στην MWC 2017, όπου είναι πιθανό να δούμε τη νέα ναυαρχίδα. Δεν είναι ακόμη σαφές αν η παραπάνω καθυστέρηση θα οδηγήσει και στην καθυστέρηση της ανακοίνωσης ή της κυκλοφορίας.

We recognized that we did not correctly identify the issue the first time and remain committed to finding the root cause. Our top priority remains the safety of our customers and retrieving 100% of the Galaxy Note 7 devices in the market” δήλωσε εκρόσωπος της Samsung.

samsung galaxy s8 delayed, Samsung Galaxy S8: Η έρευνα για το Note 7 καθυστερεί την ανάπτυξή του [WSJ]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gannikos

Η πιο έξυπνη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει για μένα η sammy θα ήταν να βγάλει μαζί με το s8 και μια έκδοση s8 με το Spen!
Πολύ κρίμα πάντως που την πάτησε έτσι με το Note 7,ήταν μια πολύ δυνατή συσκευή με βάση τα reviews που κυκλοφόρησαν!

thanasis

η ποιο εξυπνη κινηση ειναι να βγαλει κινητο με αρκετο χωρο για τα εξαρτηματα και ας εχει μεγαλυτερες διαστασεις..

αρκετα με τις ‘μικροτερες’ συσκευες που θυσιαζουν βασικα χαρακτηριστικα ασφαλειας απλα για τα θεα θηνε

Humble opinion

Απλή λογική. Αν δε βρεις την αιτία της ζημιάς, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να την επαναλάβεις.

Drinos

Το πιο έξυπνο είναι να το πουλήσει στα 350€ να το αγοράσει όλος ο κόσμος…μόνο έτσι θα ξεχαστεί το λάθος με το Note7

@papaki

Κρίμα για τη Samsung να χάσει τόσα λεφτά εξαιτείας των κακών αυτών περιπτώσεων που συνέβησαν. Που αν είχαν διαγράψει όλες τις εφαρμογές και αν το έκλειναν το κινητό μία φορά σχεδόν την ημέρα για μία τουλάχιστον ώρα το βράδυ και αν θέλαν να κάνουν σέρφινγκ στο ιντερνέτ θα έπρεπε να αποθηκεύσουν τις ιστοσελίδες τους ή να ανοίγουν πολλές καρτέλες για να διαβάσουν ή για να γράψουν κάτι κλείνοντας το WIFI ή τη σύνδεση δεδομένων. Εγώ αυτό έχω κάνει και είμαι ευχαριστημένος.

George

Βρες το προβλημα κ ανακοινωσε το με θαρρος χωρίς ντροπες, μα βασικα απλα βρες το προβλημα γιατι θα σκοτωσεις τελείως το s8. Δε μπορει να πας σε παρουσιαση καινουργιου μοντελου εαν δεν εχεις βρει το προβλημα πανω σε αυτο το πολυ μεγαλο κ επικίνδυνο προβλημα.
Sammy αν κ sony fan σε εκτιμο εισαι κορυφη κ πρωτοπόρος αλλα θα σε σκοτωσει αυτο το θεμα. Βρες το προβλημα ταχυστα.

ChristosT

Εγώ επειδή είμαι πάντα επιφυλακτικός και ολίγον πονηρεμένος…βάζω στο μυαλό μου το κινητό να μην είχε πρόβλημα και να παίζει κάτι άλλο…δεν είναι λογικό τόσο καιρό να μην μπορούνε να βρούνε το πρόβλημα όταν έχουν δώσει πρός έρευνα την συσκευή και σε άλλη εταιρεία.
Η ειρωνία θα είναι όντως να μην έχει κανέναν προβλημα και όλα να γίνανε χωρίς λόγο.
Μόνο τα συμφέροντα, η κατασκοπεία και μία υποτιθέμενη εμπλοκή σαμποτέρ στα εσωτερικά της samsung εργοστάσια και σε έναν συγκεκριμένο αριθμό συσκευών θα μπορούσε να δημιουργήσει όλη αυτή την κατάσταση.
Λέω…μήπως…ποτέ κανείς δεν ξέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.