Microsoft: Παγώνει τα σχέδια για Android apps στο Windows 10

Τον Απρίλιο η microsoft ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους developers να φέρουν τις Android και iOS εφαρμογές πολύ εύκολα στο Windows. Η κίνηση αυτή ήταν μια προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα έλλειψης εφαρμογών που έχει η πλατφόρμα της σε σύγκριση με άλλες και μάλιστα ήταν ένα θετικό βήμα εν όψει της κυκλοφορίας του Windows 10 Mobile.

Ενώ η Microsoft συνεχίζει να εργάζεται πάνω στη δημιουργία εργαλείων για iOS, δεν φαίνεται να υπάρχει έντονη δραστηριότητα στα αντίστοιχα εργαλεία για Android. Όπως όλα δείχνουν, η Microsoft έχει βάλει στον “πάγο” τα σχέδιά της για Android apps στο δικό της mobile OS.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Microsoft έχει κλείσει ακόμη και τα developer forums για το Project Astoria (αυτό είναι το όνομά του) ενώ λέγεται ότι έχει αφαιρέσει το Android subsytem, που επέτρεπε στα apps να τρέχουν σε Windows από την τελική έκδοση των Windows 10 Mobile. Οι λόγοι της κίνησης αυτής φαίνεται ότι σχετίζονται με τις ανησυχίες της Microsoft για app piracy, την ασφάλεια και ζητήματα που αφορούν στην απόδοση των εφαρμογών.

Ωστόσο, το σχέδιο της Microsoft να φέρει Android apps στο Windows δεν ήταν τόσο φιλόδοξο όσο το αντίστοιχο για iOS. Οι iOS developers μπορούν να δημιουργήσουν universal apps που τρέχουν σε Windows 10 PCs, tablets και smartphones ενώ οι Android εφαρμογές περιορίζονται σε smartphones.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν η Microsoft σκοπεύει να αφήσει πίσω της μια και καλή το Android app porting tool για Windows 10 ή θα το επαναφέρει κάποια στιγμή.

Microsoft: Παγώνει τα σχέδια για Android apps στο Windows 10, Microsoft: Παγώνει τα σχέδια για Android apps στο Windows 10

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

Ασχολείται με το iOS:

https://wmpoweruser.com/project-islandwood-explained-in-new-video/

_Junkermann

b16bkostas

Νομίζω από αυτό μόνο indie θα χάσει οι εταιρίες έχουν και για τα δυο OS και πάντα προτιμούν την υλοποίηση σε iOS

Man

Χαχαχαχα!!!! Η MS έχει υιοθετήσει την ελληνική κουλτούρα του “λέω, ξε-λεω”… 😂😂😂

gericho

H Microsoft συνεχίζει να εργάζεται πάνω στη δημιουργία εργαλείων για iOS, για Android κλπ.

Το θέμα είναι πως καθυστερούν μόνο τα εργαλεία για το emulation των Android apps.

Για να μπαίνει η είδηση στη σωστή διάσταση.

Nick

Καλύτερα να αργήσει κάτι και να γίνει σωστά . Τις βλακείες που δίνει η Apple ως update και τρέχει να τις διορθώσει ,λες και είναι beta testing πάντως δεν τις κάνει ,αποδεδειγμένα εδώ και 2 χρόνια.

Akis

Άρα από ότι καταλαβαμαι δεν υπάρχει ελπίδα για τα wp…αρα όσοι δε το πήρατε ακόμα χαμπάρι θα παρατήσουμε τα Lumia που πήραμε όπως και εγω το Lumia 930….γτ μόνο smartphone δεν ειναι…..

dark_master

Ενώ οι εφαρμογές στο iOS είναι πιο ασφαλείς…
Ποτέ γελάμε???

nekos

απ οτι διαβασα και εζησα το android subsystem προκαλουσε κολλήματα ακομα και στα windows phone

John

το Project Astoria το έχει βγάλει και ξανά βάλει πολλές φορες μην ακούω τέτοια τώρα!
απλά είχε κάποια κενά ασφαλειας ας είναι καλά το xda που καταφέρανε και τρέξανε σε 535 το android οποτε αυτό έπρεπε να το φιάξει η microsoft!!

tech21man

Ας κανει σωστα και με ασφαλεια ο,τι ειναι να κανει. Δεν θελω android apps αν ειναι να αφηνουν σκουπιδια και λοιπα στο λειτουργικο.

nickolas

Η ms έχει ‘παγωσει’ τα σχεδια για τα android apps. Ούτε είπε και ξειπε ούτε τα παράτησε. Μόνο απο τον τίτλο μπορείς να καταλάβεις..

viel

εγω δεν εχω καταλαβει πως θα κανει τις εφαρμογες να τρεχουν σε wp, καθε λειτουργηκο εχει τα δικα του api και τον δικο του τροπο λειτουργειας, πως θα τα περασει αυτα η ms στο wp οταν εχει αλλη φιλοσοφια? στο ios πχ to app cycle ειναι μοναδικο, πως θα κανει η ms την εφαρμογη που εχω κανει να τρεχει με τα extensions (που εχει μονο το ios) στα wp? εχει δωσει η apple τα api της sthn ms? μου φενετε τρελα παραξενο…. απλα δεν θα δουλευει σωστα

ironmanmark40

Από το project Astoria , δλδ την εύκολη μεταφορα android app σε wp , κατέληξε πάντα στην insider preview να φθάσει σε sideload android apps και τελικά ολοκληρου play store. Όλα αυτά χωρίς αδεια βέβαια , και επιπρόσθετα μετά από κάποιο διάστημα το υποσύστημα αυτο καθυστερούσε μέχρι αηδίας το λειτουργικο. Έτσι η Ms για να μην εχει τρεχάματα με τη Google και να δώσει ενα αλαγκαριστο λειτουργικο δε βάζει το υποσύστημα αυτο στη τρέχουσα έκδοση. Αυτο δε σημαίνει ότι το παρατάει , ούτε ότι δεν γράφονται νέες εφαρμογές που λείπουν από τα wp ή καλύτερες από τις υπάρχοντες. Τα apps για τα wm10 εμπλουτίζονται καθημερινά και η ποιότητά τους είναι εφάμιλλη αυτών των άλλων δύο λειτουργικών, συν του ότι universal apps σημαίνει ιδια ποιοτητα και λειτουργικότητα σε pc , tablet, κινητο.

ironmanmark40

Από άρθρο του wmpoweruser : ” After a period of being invite only the new Facebook beta app for Windows 10 is now available to all.

The app, which appears to have been developed by Facebook directly, rather than Microsoft, appears to function pretty well, but will need more testing.

See screen shots of the app below”

https://wmpoweruser.com/new-windows-10-facebook-beta-app-now-open-to-all/

Τι λέτε για τις εφαρμογές;….

Gvirginia

@ironmanmark40 Η συγκεκριμένη ίσως είναι “port” από το iOS (Islandwood project)

@viel Το Candy Crush δουλεύει μια χαρά πάντως…

https://blogs.windows.com/buildingapps/2015/08/06/windows-bridge-for-ios-lets-open-this-up/

https://www.youtube.com/watch?v=_cYYXutLYcY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.