Windows Phone GDR3, Aναβάθμιση με Notification Center

Όπως σας ενημερώσαμε πριν λίγες ώρες, η Nokia αναμένεται να παρουσιάσει ένα phablet 6 ινστών με ανάλυση 1080 pixel. Για να μπορέσει να κυκλοφορήσει μία τέτοια συσκευή, στο οικοσύστημα των Windows Phone, θα πρέπει να αλλάξει η υποστήριξη σε υλικό.Την υποστήριξη αυτή την φέρνει η νέα αναβάθμιση των Windows Phone 8, με κωδική ονομασία GDR3.

Η νέα αναβάθμιση, επιτρέπει στους κατασκευαστές να εξοπλίσουν τα smartphone τους με μεγαλύτερες οθόνες άνω των 5 ιντσών και ανάλυσης έως 1080 pixel.

Εκτός από την μεγαλύτερη υποστήριξη σε υλικό, διαρροές που έκαναν την εμφάνιση τους αναφέρουν την δυνατότητα προσθήκης περισσότερων tiles ανά σειρά και την ενσωμάτωση ενός Notification Center στο λειτουργικό. Επιπλέον αναφέρουν ένα νέο χαρακτηριστικό με ονομασία “Appetite” χωρίς όμως να έχουν γίνει περισσότερες πληροφορίες γνωστές.

Windows Phone GDR3, Windows Phone GDR3, Aναβάθμιση με Notification Center

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
P@nides

Μετα απο αυτο θα πρεπει να δωσουν ΠΟΛΥ περισσοτερο προσοχη στις εφαρμογες,μπορει το store να εχει τις γνωστες αλλα ειναι πολυ κατώτερες σε σχεση με ios-android.

tech21man

Μαλλον θα παω σε windows phone. Απλα βαρεθηκα με το android!!! Τα widgets ειναι, ομορφα και ημιαχρηστα σαν πηγες πληροφοριων. Νομιζω οτι το concept των live tiles ειναι εξυπνοτερο και πιο καθαρο σαν παρουσιαση.

Θα ηθελα στο update, να δω ενα ανωτερο notification center απο το συρταρακι του android. Μου αρεσε ο τροπος που υπαρχει στο…asha os της nokia. Δηλαδη ενα swype προς τα αριστερα και ολοκληρη η οθονη με μεγαλη αναπτυξη να δειχνει γεγονοτα κτλ. Παντα χωρανε βελτιωσεις.

nikos

μα συγνώμη, τι διαφορά εχει ένα swype δεξια από ένα swype προς τα κάτω που έχει το android;

tech21man

Το swype δεν ειναι θεμα σαν κατευθυνση. Το Notification drawer ειναι κατα βαση κατι για γρηγορη προσβαση. Απλα τελικα δεν ειναι και τοσο γρηγορο να πρεπει να το κατεβασεις, να δεις μια μικρογραφια μετα να την αναπτυξεις η τελικα να κανεις κλικ (λεμε τωρα, ποντικι χρησιμοποιω τοσα χρονια, μου εμεινε!!!) για να μπεις να κανεις την δουλεια σου. Εγω θα ηθελα κατι σε στυλ jailfish η meego δηλαδη να ειναι προσβασιμη απο παντου γιατι για μερικες εφαρμογες πρεπει να βγεις στο Homescreen στο android για να δεις τι γινεται, δεν λειτουργει το notification drawer). Οσο για το πανω κατω δεξια αριστερα, απλα σκεψου οτι στο android πρεπει να πας το δαχτυλο σου “εξω” απο την οθονη και να το φερεις σα να ηταν εκτος αυτης (το οποιο το κανει η κορη μου απο…1 χρονων και κατι! Απιστευτα τα νεα παιδια), λεπτομερειες θα μου πεις αλλα καθε μερα ενα μπινελικακι το ριχνεις που και που (για οποιες ενοχλουν τον καθενα). Το swype απο αριστερα προς δεξια στα wp δεν σε παει πουθενα, ειναι πιο ευκολο σαν κινηση για το χερι απο εργονομια (απλα δοκιμασε το με το κινητο στο χερι, ειναι πιο ξεκουραστο), οποτε ευκαιρια ειναι. Δεν ξερω αν εχεις προσεξει… Συνέχεια »

Γιώργος Γκ.

Και την αναβάθμιση θα την πάρουν όλα τα window phones ή κάποια συγκεκριμένα; Και αν όχι όλα ποια ;

nikmour

Μόλις τώρα βγήκε η gdr2 η επόμενη πότε θα είναι έτοιμη? Περιμέναμε το notification center στην amber (gdr2).

NSA

με την gdr3 καλο θα ειναι να διορθωσουν ολες τις υπαρχουσες “κακοτεχνειες” του λειτουργικου, το notification center ειναι το σταγονα στον ωκαιανο μπροστα στις υπολοιπες ελειψεις του λειτουργικου….

tech21man

Θα μπορουσες να εξηγησεις μερικες απο αυτες τις κακοτεχνιες?

NSA

ηχος : αυξομειωνεις την ενταση στη μουσικη ή το βιντεο; αυξομειωνεται και ο ηχος κλησης. ηχος κλησης : δεν μπορεις να επιλεξεις ηχο κλησης ή επαφης απο τη μουσικη βιβλιοθηκη. μουσικη : δεν υπαρχει δυνατοτητα διαχειρησης των playlist, (αλλαγη σειρας κοματιων, διαγραφης τους απο τη playlist, π.χ.) βιντεο : αναπαραγει μονο mpeg4. καμερα : δεν θυμαται τις ρυθμισεις σου, δεν δειχνει τη σκηνη που βρισκεσαι, δεν κανει ζουμ στη βιντεοσκοπηση. μηνυματα : εαν θες να διορθωσεις μια λεξη, ο κερσορας δεν παει μεσα σε αυτη. επαφες : θες δεν θες, σου δειχνει και τις επαφες απο το email. μπαταρια : δεν υπαρχει live tile που να σου δειχνει ακριβως το ποσοστο και να ειναι διαρκως ενημερωμενη. πλακακια : πρεπει να κατεβασεις συντομευσεις απο το market για wifi, bluetooth, λειτ. πτησης κ.τ.λ.π. διαχειρηση αρχειων : δεν υπαρχει…. ειδοποιησεις : δεν υπαρχει αμεση μεταφορα απο την οθονη κλειδωματος σε εισερχομενη ειδοποιηση π.χ. μηνυμα, αναπ. κληση. δεν υπαρχει led για τις ειδοποιησεις. ακουστικα : δεν υπαρχει αμεσος ελεγχος, π.χ πληκτρα διαχειρησης μουσικης. ραδιο : αυτη η εφαρμογη της ms ειναι χαλια. θα μπορουσα να γραψω τομο, το θεμα ειναι να τα διορθωσουν, ειδικα η νοκια απο την στιγμη που αποφασισε να μην υποστηριξει… Συνέχεια »

alexandros

@NSA
Στα περισσοτερα απο αυτα που λες συμφωνω, απλα να διορθωσω μερικα:
Μπαταρια: μπορεις να κατεβασεις μια απο τις πολλες εφαρμογες και να κανεις τη δουλεια σου
Μηνυματα: γινεται, απλα πατα παρατεταμενα πανω στην λεξη
Επαφες: μπορεις να τις φιλτραρεις απο τις ρυθμισεις ωστε να φαινονται αυτες που θελεις εσυ
Ειδοποιησεις: μερικα μοντελα εχουν led πχ. Htc titan
Ακουστικα: υπαρχουν ρε συ τα πληκτρα που ζητας και μαλιστα πολλοι παραπονιουνται οτι δεν φευγουν μετα το κλεισιμο της μουσικης απο τη lock screen
Ηχος κλησης: υπαρχουν εφαρμογες στο store για αυτη τη δουλεια!

Α π

@NSA
μηνυματα: ο κερσορας παει οπου θες αν πατησεις παρατεταμενα την λεξη και μετακινησεις το δαχτυλο σου.
ηχος κλησης: υπαρχει σχετικο app γι’ αυτην ακριβως την δουλεια.
μπαταρια: αυτο δεν ειναι και τοσο τραγικο σαν ελλειψη, ωστοσο υπαρχει app στο store.
για τα υπολοιπα εχεις δικιο, αν και εμενα δεν με ενοχλουν καθολου σαν “ελλειψεις”, γουστα ειναι αυτα. το μονο που με ενοχλει καπως ειναι αυτο που λες για τον ηχο.

tech21man

Επισης υπαρχει file manager app (νομιζω ειναι σε Beta σταδιο δοκιμων). Πλεον υπαρχει και .rar, .zip εφαρμογη. Για τα .mp4 δεν νομιζω να ισχυει αυτο: πλεον στα 8ρια αναπαραγονται τα παντα …μαμα (απο ο,τι θυμαμαι απο το review στο gsmarena). Α να The video player in Windows Phone 8 has greatly improved codec support compared to WP7.5. Now it does recognize pretty much every Xvid, DivX and MP4 videos up to 1080p resolution. The few things it won’t play are MKV files and videos using the AC3 audio codec. While this is not perfect, it’s certainly a huge step forward for the platform and will save you a lot of time in converting your videos. There is no subtitle support yet. (δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε υποτιτλους παρεμπιπτοντως στη ζωη μου σε ταινια εδω και χρονια). Για συντομευσεις για wi-fi κτλ, αυτα δεν με ενδιαφερουν καν. Και στο android το ιδιο πραγμα ειναι. Βαριεσαι να κατεβαζεις απο το marketplace?…Καποτε μου ελεγε ενας φιλος για το touch wiz οτι υπερειχε επειδη ειχε file manager (πολυ απλοικο και οπτικα χαλια παντως…) και .rar ενσωματωμενο οπως και συντομευσεις στο notification drawer…Εν τω μεταξυ ενα δυο εφαρμογουλες μετα και το touch wiz…μοιαζει απαρχαιωμενο και μπαχαλοδουλεια… Συνέχεια »

el_mac

@ NSA αυτα που γραφεις (σχεδον ολα) δεν αποτελουν ελειψεις αλλα προσωπικες σου επιθυμιες… Και μαλιστα στα μισα απο αυτα που λες κανεις λαθος…

Darth

@el_mac βασικά έλλειψη είναι γιατί είναι έλλειψη δεν υποτίθεται το wp είναι λειτουργικό για smartphone? και όταν λεμέ smartphone εννοούμε ένα mini pc σωστά? ένα μίνι pc πρέπει να είναι εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο και με πολλές δυνατότητες του pc(όσο τραβάει το hardware)

για την ώρα τα wp είναι smartphone os wannable είναι ένα είδους os για dumbphone με κάποιες δυνατότητες που έχει ένα λειτουργικό για smartphone (το windows mobile ήταν πολύ ποιο σωστό btw)

δλδ file manager ένα σωστό file manager δεν ειναι έλλειψη? (δεν ενοω ενσωματωμένο έστω από το market)
έδωσα ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα

tech21man

Darth εισαι λαθος.Mini pc φιλε δεν ειναι και το καλυτερο android αυτη τη στιγμη.

Πραγματικα λιγοστες δυνατοτητες ακομη και στο browsing, σε εφαρμογες, σε ασφαλεια για τον επαγγελματια, σε παιχνιδια (σε σχεση με ενα pc παντα).

Τραγικος ηχος στο android απο 4.1 και μετα. (Ψαξτε για το συνεχες upsampling επιβαλει ο κωδικας και καταστρεφει το ηχητικο περιεχομενο ειδικα στις υψηλες απο οσες πηγες ξεκινανε απο 44khz…)

Καμερες που δεν συγκρινονται με dedicated…

Παρεμπιπτοντως η λεξη dumphone ειναι το λιγοτερο υποτιμητικη και λαθος ασε που δυστυχως σχεδον ολα τα smartphones ειναι εξορισμου πιο χαλια σαν συσκευες τηλεφωνου εκει δηλαδη που διαπρεπουν τα κανονικα κινητα τηλεφωνα.

Μπαταρια, μεγεθος συσκευης…

Who’s the dumb m******* now?

Darth

@tech21man ούτε το android συμπαθώ αν και είναι το μοναδικό os τώρα που προσφέρει κάτι το παραπάνω (πραγματικό os ηταν το meego που ηταν ουσιαστικά πραγματικό linux με launcher

αυτό με το upsampling λύνεται χαλαρά με άλλο player η παρέμβαση στο build,prop η με άλλη sound engine

cameres αν λες εφαρμογή υπάρχουν αξιόλογες αν λες για hardware είναι καθαρά θέμα κατασκευαστή

smarpthone είναι χάλια σαν τηλεφωνώ 100% συμφωνώ(για αυτο και σαν τηλέφωνο εχω ένα alcatel των 25 ευρώ) και καθαρά λόγο μπαταριές που δεν χει σχέση με οσα αναφέραμε (αυτο είναι στα ενεργειακά παιχνίδια και έχει άμεση σχέση με πετρέλαιο και παιχνίδια δύναμης)

stathis

Ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσει??

tech21man

Darth@ δε λυνεται το θεμα του ηχου στο android πλεον. Παλια μπορουσες να χρησιμοποιησεις αλλους player οπως τον neutron αλλα πλεον δεν μπορει να επεμβει και αυτο. Αν θυμαμαι καλα εχουν αλλαξει το ALSA (advanced linux sound architecture). Αυτο σημαινει…ο,τι καθε περσυ και καλυτερα για καποια πραγματα. Πολλοι χρησιμοποιουσαν καλα τηλεφωνα σαν DAP (digital audio player) για hi-fi συστηματα. Τωρα το συνεχες upsampling (νομιζω, πρεπει να το κανανε για το youtube) πανω κατω μπορει να θολωσει τον ηχο για οσα .mp3 γινανε απο 44,1 khz (…cd δηλαδη). Ε δεν μπορεις να ψαχνεις μονο 48ρια .mp3. Θα μου πεις καποιοι δεν νοιαζονται, τι να κανουμε. Παντα γουσταρα ομως που το android ειχε τσαμπουκα, απο φθηνες καλες συσκευες μεχρι πιο state of the art, ελευθερια στην παραμετροποιηση, flash player, mass storage και δε συμμαζευεται. Ολα αυτα πριν σκεφτεις να το rootαρεις, στον απλο καταναλωτη. Τωρα σιγα σιγα, ψιλο κανει καποιες υποχωρησουλες, καποιες χαζες κινησεις και το πρηξιμο της google δεν εχει τελειωμο…Κατα βαση αρχιζω και νοσταλω το gingerbread!!! (παρα τα θεωρητικα και αντε βρειτε μου γιατι laggαρει εννιοτε το s3!) 60 fps στη homescreen. Παρεμπιπτοντως, τωρα που η apple κοιμηθηκε με τον οχτρο αισθητικα-λειτουργικα (σαν μια πιο…θηλυκη android launcher μοιαζει το ios7)… Συνέχεια »

Darth

@tech21man εγώ ήξερα ότι ακυρώνετε το upsamling με μια εντολή στο build.prop η με άλλη sound engine (rooted devices βέβαια)

θα το τσεκάρω το βραδάκι τι παίζεται

edit: εχεις δίκαιο τα περισσότερα κινητά πλέων υποστηρίζουν τσιπάκια μέχρι 44,1 khz δλδ hardware limitation λόγου κόστους ………………..

el_mac

Συνtechνε Darth και σε ενα αλλο ποστ εχουμε κανει ξανα την ιδια συζητηση… Μου ειπες για καποιες πολυ περιερισμενες δυνατοτητες των windows phone σε σχεση με τον ανταγωνισμο και ειδικα με το multitasking, με παραδειγματα το youtube και εναν torrent client. Μετα απο 5 λεπτα ψαξιμο βρηκα τσακα τσακα app youtube που επαιζε under lock και στο background. Οπως και torrent που ανεβοκατεβαζει κανονικα αρχεια στο κινητο και στο background… Αυτα ειναι κανονικο multitasking ??? Για το file manager παλι υπαρχουν apps τα οποια ομως ειναι λιγο φτωχα ως τωρα φανταζομαι λογω APIs… Εμενα φυσικα μου ειναι αχρηστο λογω skydrive…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.