Windows 8 RT Tablets, Ωραίο αλλά… ακριβό “σπορ”

Τα περιμένει πολύς κόσμος πώς και πώς και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα Windows 8 RT θα είναι ευχάριστα στη χρήση, ευέλικτα και κάτι πραγματικά νέο στον κόσμο της φορητής τεχνολογίας, αλλά οι φήμες που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν κάνουν λόγο για υψηλές τιμές για να αγοράσει κανείς τις πολυπόθητες Windows 8 ταμπλέτες.

Το VR-Zone ισχυρίζεται ότι σε συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο της Computex, έμαθε από τους εκπροσώπους των κατασκευαστών ότι η Microsoft Θα τους χρεώνει με 85 δολάρια για το λειτουργικό σύστημα, κόστος το οποίο και θα μετακυλίεται στον τελικό αγοραστή, εκτοξεύοντας στα ύψη την τιμή της ταμπλέτας.

Είναι ενδεικτικό στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι μία ταμπλέτα της Asus με Windows 7 και ισχυρό επεξεργαστή τιμολογείται περίπου στα 800 ευρώ σήμερα, πράγμα που μας κάνει να αναμένουμε (νιώθοντας ρίγος είναι η αλήθεια) ότι η τιμή με Windows 8 RT Θα είναι αυξημένη, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις χρεώσεις της Microsoft στους κατασκευαστές.

Το να εκτοξεύεις τις τιμές του λανσαρίσματος τη στιγμή που το iPad ξεκινά από χαμηλότερα δεν είναι καλή εμπορική κίνηση, αλλά όλα θα φανούν μόλις έρθουν τα πρώτα μοντέλα στην αγορά. Εν αναμονή, λοιπόν…

, Windows 8 RT Tablets, Ωραίο αλλά… ακριβό “σπορ”

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sokel

πάλι καλά που υπάρχει το android και σε tablet και έτσι τα 8 θα προορίζονται για τα παιδία του μήλου που θα βαρεθούν να μην βλέπουν ολόκληρο το Internet

Solon

Σίγουρα είναι πολλά τα λεφτά αλλά από την άλλη ας μην ξεχνάμε πως τα RT θα έχουν ενσωματωμένο και το office. Τώρα από τιμή αν τα βγάλουν πάνω από 600 ευρώ δεν θα περπατήσουν εύκολα. Ελπίζω πως θα δούμε και μοντέλα στα 450-500 ευρώ.

Panagiotis

Μην ξεχνάμε όμως ότι μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο υπολογιστή σε μορφή tablet και όχι κάτι με περιορισμούς όπως είναι το ipad και τα android tablet.

Κώστας Βλαχάκης

Τα Android tablets είτε τρέχουν Honeycomb είτε ICS ειναι πολύ κουραστικά στη χρήση και την καθημερινότητα. Δεν έχω ευχαριστηθεί με κανένα Android tablet τη ζωή μου μαζί του. Περιμένω με πολύ λαχτάρα τα Windows 8 tablet. Ναι θα είναι ακριβά τουλάχιστον στην αρχή αλλά είμαι αισιόδοξος και για μείωση τιμών σε 1-1.5 χρόνο (Χριστούγεννα 2013?!) όπως συνέβει με τα Windows Phone κινητά αλλά και για την εμπειρία χρήσης τους.

telas

Η Microsoft έχει κάνει το πιο τρελό comeback στην ιστορία της, έχει ήδη σπείρει πανικό και τρόμο στους ανταγωνιστές της με το ενιαίο περιβάλλον και τα εργαλεία ανάπτυξης, είναι η χαρά του developer, πραγματικά.

tasos

Η τιμη λανσαρισματος θα ειναι καθοριστικος παραγοντας!!!Οτιδηποτε πανω απο 600 δυσκολο το βλεπω να πουλαει και καφε να σου κανει 😉

tolken

Συμφωνω απολυτα με τον cVlachakis. Πιστευω οτι θα πανε τελεια τα windows 8 tablet.

Demis

@Panagiotis δεν είναι ολοκληρωμένο pc τα windows RT τα windows rt ειναι ειδικά σχεδιασμένα για arm επεξεργαστές…… έτσι δεν θα τρέχουν παλιότερες εφαρμογές δεν θα έχουν επιφάνεια εργασίας και δεν θα έχουν τπτ πέρα από metro ui. Φαντάσου ένα windows phone σε μεγαλύτερο μέγεθος….

αυτά που θα είναι κανονικά pc είναι τα χ86 tablet που θα έχουν κανονικό επεξεργαστή και θα έχουν όλα όσα έχει το pc σου… το κακό θα είναι η τιμή…. αν τα arm θα είναι κάνα 700 ευρώ τα x86 θα ξεπερνάνε τα 1000 ευρώ χαλαρά………………….μπορεί να είναι και γαμώ άλλα θα τα έχουν ελάχιστοι ειτε αυτοι που θα τα έχουν για την δουλειά τους είτε αυτοί που έχουν μπόλικο χρήμα….

makis88

Εγώ πιστεύω πάλι οτι τα x86 θα είναι φθηνότερα απο τα RT και τα RT 8α πατώσουν ενώ τα x86 θα τα πάνε αρκετά καλά!

md03582

Κι εγω συμφωνω και με τον cVlachakis αλλα και με τα παιδια που θεσανε σαν πλαφον τα 600 ευρώ.. Τα περιμένω πως και πως αλλά οχι και χιλιαρικο για ταμπλετ, ημαρτον!

md03582

@makis88 οπως εξηγησε και ο Demis παραπανω, τα χ86 θα ειναι ιδια με τα λαπτοπ που γνωριζουμε μεχρι τωρα και θα προσφερουν προφανως περισσοτερα απο τα rt. Πως γινεται να ειναι φθηνοτερα? μακαρι, αλλά δύσκολο το βλέπω..

Nikos K

Aν δούμε κάποιο tablet γύρω στο 500ρικο πιστεύω θα αξίζει αρκετά αν αναλογιστεί κανείς πως θα πρόκειται για λειτουργικό υπολογιστή που θα μπορείς να κάνεις κ πράγματα που δεν μπορείς με android tablets και ipad.

Aναμένω να δώ πως θα κινηθούν τιμολογιακά τα tablets μετά απο κανένα εξάμηνο, προσωπικά πιστεύω πως ειναι μια μοναδική ευκαιρία για τη microsoft να ανταγωνιστεί στα ίσια τους υπόλοιπους.

Nick

Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ είναι σαν να μου λένε “laptop ή tablet”?
Με αυτή τη λογική, θεωρώ ότι σημαντικό κομμάτι casual χρηστών, θα προτιμήσει τις win ταμπλέτες.

Demis

@ Nikos Διάβασε το post μου να δεις ότι δεν είναι ακριβός έτσι άλλο windows 8 και άλλο windows 8 rt για την ακρίβεια είναι κάτι τελείως μα τελείως διαφορετικό

@Nick Ακριβός τα win 8 x86(μπορεί να υπάρξουν και x64) θα είναι ένα πλήρες μηχάνημα με touch οθόνη με δυνατότητες αίνος laptop(πλην του πληκτρολογίου) (i5 6 gb ram κλπ) (το κακό είναι πώς θα κοστίζει κάνα 1000 και βάλε)

από την άλλη τα win 8 rt θα είναι κάτι σαν κινητό με wp σε μεγάλο μέγεθος (κάτι τελείως διαφορετικό από τα σκέτα win 8) θα έχουν κάτι τύπου tegra 3 1 η 2 gb ram κλπ (θα είναι φτηνότερα απο τα x86 μηχανήματά μεν κάνα 600++ αλλά όχι και τόσο φτηνά ώστε να μπορούν να τα αποκτήσουν όλοι)

makis88

@md03582 γι αυτό ακριβώς πιστέυω οτι τα x86 θα είναι πιο φθηνά. Ουσιαστικά πέρα απο την touch screen θα έχουν κάποιον atom της intel και κανα 2 gb ram. Τα περισσότερα netbooks με τα ίδια components και πολλά notebooks έχουν 250-600ευρώ. Το σκεπτικό μου είναι οτι κατασκευαστές όπως dell και hp μπορούν να κάνουν μεγαλύτερες παραγγελείες εξαρτήματα όπως ο atom κ.α. που ήδη χρησιμοποιούνται σε μηχανήματα με τιμές κάτω απο 500ευρώ και να πετύχουν λογικές τιμές.

md03582

@makis88 ετσι ναι!! Αλλα θα τρεχουν ομως κ καμια εκδοση windows8 αναλογη με την starter των windows 7..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Δεν συμφωνω που είναι τοσο ακριβα αλλα εν μέρη τα δικαιολογω διοτι στα 600 ευρω παιζουν τα “παιχνιδακια” τα ipad και android tablet που είναιι απλως, κινητά με 10 ιντσες οθόνη..
Τα win8 8α ειναι laptop replacement οποτε μετρουν… Αλλα όπως είπα και πριν, τα 800αυρω οσσο και να το κάνεις , τσουζουν.. γυρω στα 600-700 θα ήταν κομπλε τιμη για τα top Win8 tablet (εξαλλου λογικα θα βγουν σε λίγο καιρο και χαμηλομεσαια)

Demis

@ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ όπως είχα και πριν τα win 8 rt που λέει το άρθρο ούτε καν κοντά είναι στο desktop replacement είναι windows phone σε μεγάλη οθόνη………

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.