Carduino, το μικρό κουτί που κάνει το παλιό αυτοκίνητο “έξυπνο”

Ένας φοιτητής μηχανολογίας στο MIT κατάφερε μετά από 6 χρόνια έρευνας να δημιουργήσει ένα μικρό κουτί το οποίο ονομάζει Carduino. Το μικρό κουτί μπορεί να τοποθετηθεί στην υποδοχή του εγκεφάλου του αυτοκινήτου και επιτρέπει να προσθέσεις στο παλιό σου αυτοκίνητο λειτουργίες που βρίσκουμε μόνο σε νέα μοντέλα.

Μπορείς να ρυθμίσεις τα παράθυρα να κλείσουν όταν αλλάζει ο καιρός, μπορείς να συνδέσεις τις πόρτες του αυτοκινήτου με το smartphone μέσω μιας εφαρμογής που θα επιτρέπει να τις κλειδώνεις από εκει μέσω internet. Η ιδέα είναι ότι ο κάθε ένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το Carduino προκειμένου να μετατρέψει οποιαδήποτε ιδέα έχει σε app.

Στόχος του δημιουργού του είναι να το διαθέσει αρχές του 2015 και όπως αναφέρει θα κοστίζει περίπου το ίδιο με ένα σημερινό smartwatch. Η συσκευή θα έχει διάφορα apps μέσα που θα λειτουργούν σχεδόν σε κάθε μοντέλο αυτοκινήτου.

carduino connects car to the internet, Carduino, το μικρό κουτί που κάνει το παλιό αυτοκίνητο “έξυπνο”
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Πολύ πολύ πολύ ενδιαφέρον για εμάς τους gadgetάκηδες. Το μόνο απείραχτο τεχνολογικά ήταν το “παλιό” μας αμάξι. Γιατί είτε δεν είχαμε τα χρήματα, είτε το χρόνο να το πειράξουμε. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και προσιτό για τις δυνατότητες που αναφέρονται.
Από το όνομα του πάντως, καταλαβαίνω πως θέλει να πετύχει ο τύπος κάτι ανάλογο με το Arduino, από άποψη δυνατοτήτων. Καλή φάση!

dimz

Εξαρτάται και από ποια παλιά μοντέλα, γιατί μερικά, π.χ., μπορείς να ελέγξεις φρένο, γκάζι και τιμόνι/τροχούς από το διαγνωστικό τους. Αυτό το module, αν δε κάνω λάθος, μπαίνει στο βύσμα του διαγνωστικού, οπότε για το καλό του ελπίζω να πάρει μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Gear Apple iPad iPadOS

Apple: Αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους σχεδόν 40 δισ. δολάρια για το iPadOS – Αναγνωρίστηκε ως «gatekeeper»

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ αναγνώρισαν το iPadOS, το λειτουργικό σύστημα της Apple για iPad, ως σημαντικό gatekeeper.