7 Κακόβουλα Apps που έχουν κατεβάσει 2.4 εκ. Android και iPhone χρήστες

, 7 Κακόβουλα Apps που έχουν κατεβάσει 2.4 εκ. Android και iPhone χρήστες

Οι ερευνητές του Avast εντόπισαν συγκεκριμένες εφαρμογές που έχουν επιλεγεί από εκατομμύρια κατόχους κινητών Android και iPhone και φέρνουν μπόλικο adware στην εσωτερική μας μνήμη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ 7 apps ήταν αυτά που έχουν κατέβει σχεδόν 2.5 εκατομμύρια φορές από το Google Play Store και το Apple App Store.

Σύμφωνα με την έρευνα της Avast, σε πολλές περιπτώσεις οι εφαρμογές αυτές κατέβηκαν ως αποτέλεσμα διαφήμισης μέσω TikTok και Instagram. Οι εφαρμογές για τις οποίες γίνεται λόγος είναι οι ακόλουθες: ThemeZone, Shawky App Free, Shock My Friends, Ultimate Music Downloader, Shock My Friends, Satuna, shock my friend tap roulette v, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί και έχουν αφαιρεθεί από τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών του Android και του iOS.

Οι ειδικοί, πάντως, συνιστούν προσοχή στους κατόχους smartphones ειδικά όσον αφορά στην εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς να έχουν συμβουλευτεί πρώτα τα reviews των apps που θέλουν να χρησιμοποιήσουν.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.

Gear Apple featured iPad Pro

Apple 2024 iPad Pro: Με οθόνες OLED διπλής στρώσης, chipset M4 και πιο λεπτά από ποτέ

Τα iPad Pro 2024 μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά tablet της Apple.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.