Pixel 6: Προβλήματα στον fingerprint sensor και απαντήσεις Google

, Pixel 6: Προβλήματα στον fingerprint sensor και απαντήσεις Google

Οι κάτοχοι του Google Pixel 6 εκφράζουν παράπονα για τη λειτουργία του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η Google απαντά στις αιτιάσεις των χρηστών, μιλώντας για επιπρόσθετη ασφάλεια η οποία προκαλεί τα συγκεκριμένα bugs.

Πολλοί νέοι κάτοχοι του Google Pixel 6 παρατήρησαν μία ανεξήγητη καθυστέρηση στη λειτουργία του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων του smartphone, με αποτέλεσμα πολλοί να καταφεύγουν στην χρήση του PIN προκειμένου να ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους.

Η Google απάντησε στις αιτιάσεις αυτές, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, χωρίς, όμως, να δίνει κάποια λύση. Αυτό που τόνισε η Google είναι ότι το Pixel 6 χρησιμοποιεί ενισχυμένους αλγορίθμους λειτουργίας στον fingerprint sensor με γνώμονα την ασφάλεια και αυτός είναι ο λόγος που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα.

Οι καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του αισθητήρα, δηλαδή, οφείλονται στην ενισχυμένη ασφάλεια. Σε καμία περίπτωση η Google δεν έκανε αναφορά στη διάθεση κάποιου διορθωτικού πακέτου λογισμικού που να επιτρέπει την καλύτερη λειτουργία του αισθητήρα, χωρίς bugs. To πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει τόσο στο Pixel 6 όσο και στο Pixel 6 Pro.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Προωθητικό υλικό αποκαλύπτει “AI-mazing” κάμερα και επτά χρόνια ενημερώσεων

Προωθητικές εικόνες του Google Pixel 8a έκαναν την εμφάνισή τους και μας δίνουν μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουμε από τη συσκευή.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.