Apple: Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις στη Γαλλία

Apple μπαταρίες, Apple: Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις στη Γαλλία

Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις βρίσκεται η Apple στη Γαλλία, λόγω του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει με την παραδοχή της εταιρείας ότι επιβραδύνει σκόπιμα τη λειτουργία παλαιότερων iPhone.

Ήδη έχουν υποβληθεί καταγγελίες σε Νέα Υόρκη και Ισραήλ, αλλά το πρόβλημα με τη Γαλλία είναι ότι η σκόπιμη υποβάθμιση των δυνατοτήτων ενός προϊόντος από το 2015 θεωρείται παράνομη.

Την καταγγελία υπέβαλλε η περιβαλλοντική ομάδα Halte à l’Obsolescence Programmée (Πρόγραμμα για να σταματήσει η προγραμματισμένη «αχρήστευση»).

Το 2015, η Γαλλία έκανε παράνομη την εσκεμμένη μείωση της διάρκειας ζωής ενός προϊόντος για την γρηγορότερη αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με την ομάδα που υπέβαλλε την καταγγελία, ο νόμος σε περίπτωση ενοχής προβλέπει δύο χρόνια φυλάκιση, πρόστιμο 300.000 ευρώ και το 5% του ετήσιου τζίρου της εταιρείας.

Ο σκοπός της καταγγελίας, βάσει της ανακοίνωσης του γκρουπ είναι διπλός. Αφενός να προστατεύσει τους καταναλωτές από τη συχνή αγορά κινητών κι αφετέρου να μειώσει τα περιβαλλοντικά απόβλητα που προκαλούνται λόγω της συχνής αναβάθμισης.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavag

βαράτε τους χωρίς έλεος, μακαρι να ακολουθήσουν και αλλες χωρες

VasiliS7edge

Και όσο σκέφτομαι έχω ακόμα το πρώτο galaxy S (S9001) και δουλεύει ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα.

kostas

Ειναι καθολα νομιμο αυτο που κανει η Apple γιατι δεν γινεται να κουβαλας κινητο που εχει επιδοσεις laptop – desktop με μπαταρια κινητου παρολο που εχει Arm Αχρητεκτονικη, καπου πρεπει να υπαρχει συμβιβασμος.

Επισης δεν γινεται να φορτιζεις το κηνητο με 3000mah+ 2-3 φορες την ημερα γιατι σε ενα χρονο εχει βγει off εχω βγαλει πολλα τηλεφωνα off ετσι.

Το ιδανικο για μενα πρεπει να βρει ο καθενας ενα κηνητο που να μπορει να το χρησημοποιησει για μια ολοκληρη ημερα χωρις αναγκη για δευτερη φορτιση, 4-6 ωρες χρησης οθονης και ολη μερα ανοιχτα bluetooth wifi data multimedia ομιλια κλπ, λιγα κινητα το κανουν αυτο χωρις δευτερη φορτιση. μονο τοτε το κινητο θα εχει μακροζωια και σταθερη αποδοση.

Σάββας

τι θα γίνει με τα τηλέφωνα που έχουν ήδη δεχθεί υποβάθμιση επεξεργαστή πχ (iphone 6s) θα γυρίσουν στην κανονική κατάσταση

Raziel

Καλά της κάνουν να την τσακίσουν αυτήν και οποία άλλη κάνει αυτές τι μακακιες.τοσα λεφτά και σου κάνουν αυτά γι’αυτό ποτέ δεν κάνω αναβάθμιση .αλλά μου αρέσει που λένε μερικοί άσχετοι τα iphone δεν κολλάνε και τέτοια τρίχες όλα τα κινητά κολλάνε μετά από καιρό όσοι λένε το αντίθετο η λένε ψέματα η είναι από αυτούς που μέσα στο χρόνο και πολύ λέω το αλλάζουν και όντως αυτοί δεν τα βλέπουν καν αυτά.

Ιωάννης jb

Μεγάλη διάσταση έχει πάρει το όλο θέμα..
Όταν οι περισσότερες συσκευές εκεί έξω στην δεύτερη μεγάλη αναβάθμιση, μερικές άλλες ακόμα και από τη πρώτη είναι τουλάχιστον 20% κάτω σε ταχύτητα..
Η απλ μας φταίει μόνο;;
Επιλογές εκεί έξω υπάρχουν πολλές… Δυστυχώς δε βλέπω οι καταναλωτές να τιμωρουν το μήλο..
Και καλά κάνουν! ότι γουστάρουν κάνουν! αφού είναι ποζεραδες που θέλουν το καλύτερο και ακριβότερο

nikos2017

Με την 11 το έχουν περάσει και σε… άλλο επίπεδο…… ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ κανονικά την μπαταρία αυξάνοντας – αναγκαστικά – τους κύκλους φόρτισης και φθείροντάς την πολύ πιο γρήγορα παρά το γεγονός ότι η συσκευή έχει την ίδια ακριβώς χρήση (πχ. με την 11 το ipad air 2 από 10 ώρες screen time έπεσε κατευθείαν στις 7, μόνο με την αναβάθμιση από την 10.3.3 στην 11 και ήδη στην 11.2.1 παραμένει η ίδια θλιβερη κάτάσταση).

Καλά της κάνουν και πρέπει να μουν κι άλλες χώρες στο χορό.

NikosAr

Πολύ σωστή η τοποθέτηση της Γαλλίας … θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες προς αυτή την κατεύθυνση … παρότι χρήστης apple συσκευών ( iMac, MacBook Pro, iPhone ) για οποιοδήποτε λόγο κι αν το έκανε … όλοι υποψιαζόμασταν… και για να μη παρεξηγηθώ δεν αθωώνω τις άλλες εταιρίες …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil iPad Pro

Όλα τα επίσημα βίντεο από την εκδήλωση της Apple την παρουσίαση των νέων iPad

Τσιπ Μ4, iPad Pro και iPad Air, Apple Pencil Pro και Magic Keyboard είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο “Let Loose” event.

Gear Apple iPad Pro

Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine.

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Gear Apple featured iPad Pro

Apple 2024 iPad Pro: Με οθόνες OLED διπλής στρώσης, chipset M4 και πιο λεπτά από ποτέ

Τα iPad Pro 2024 μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά tablet της Apple.