Business

Bitcoin: Ανοδικό μπαμ μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι το δέχεται ως πληρωμή

Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει να δέχεται το δημοδιλές κρυπτονόμισμα Bitcoin ως πληρωμή για τα αυτοκίνητά της και παράλληλα αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. Δολαρίων Αμερικής για να δείξει την υποστήριξη – εμπιστοσύνη της στο ηλεκτρονικό νόμισμα. Αυτό χρίζει την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που αποδέχεται στις πληρωμές της Bitcoin.

“Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, στρέφοντας 1,5 δισ. δολάρια από το ταμείο της εταιρείας του στο bitcoin, καταδεικνύει τον βαθμό υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων από τους θεσμικούς επενδυτές”, αναφέρει ο Antoni Trenchev, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της λονδρέζικης εταιρείας Nexo, προσθέτοντας: “Η Tesla χάραξε τον δρόμο”.

Σύμφωνα με το CNBC, η κίνηση αυτή έχει εγείρει άμεσα ερωτήματα γύρω από τη συμπεριφορά του CEO Elon Musk στο twitter τις τελευταίες εβδομάδες, όπου του είχε πιστωθεί η αύξηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το dogecoin, με τη δημοσίευση posts για αυτά και ως εκ τούτου ενθαρρύνοντας τον κόσμο να αγοράσουν.

Μετά από την ανακοίνωση της Tesla και την απόφαση αυτή του Elon Musk, η τιμή του bitcoin ενισχύθηκε και άγγιξε τα 43.500 δολάρια συμπαρασύροντας ανοδικά και άλλα κρυπτονομίσματα όπως τα Etherium και Litecoin.

Πρόσφατα, αντιπροσωπεία της Lamborghini στο Newport Beach της Καλιφόρνια των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να δέχεται κρυπτονομίσματα ως πληρωμή για την αγορά των supercars που εμπορεύεται.

Επεξεργάστηκε την 9 Φεβρουαρίου 2021 10:25

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.