Loop LiquidCool Technology: Η νέα -πολλά υποσχόμενη- τεχνολογία απαγωγής θερμότητας της Xiaomi

, Loop LiquidCool Technology: Η νέα -πολλά υποσχόμενη- τεχνολογία απαγωγής θερμότητας της Xiaomi

Μια νέα τεχνολογία απαγωγής θερμότητας που φιλοδοξεί να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία ακόμα και στον πιο απαιτητικό χρήστη smartphone παρουσίασε η Xiaomi. Η τεχνολογία ονομάζεται Loop LiquidCool Technology, με την εταιρεία να επισημαίνει πως εμπνέεται από τις λύσεις ψύξης που χρησιμοποιούνται στην αεροδιαστημική βιομηχανία και αυτό φαίνεται στις επιδόσεις.

Αυτή η νέα τεχνολογία διαθέτει ένα δακτυλιοειδές σύστημα σωλήνων θερμότητας που αποτελείται από έναν εξατμιστή, έναν συμπυκνωτή, έναν θάλαμο αναπλήρωσης, καθώς και σωλήνες αερίου και υγρών. Τοποθετημένος σε πηγές θερμότητας, ο εξατμιστής έχει ψυκτικό που εξατμίζεται σε αέριο όταν το smartphone εργάζεται πυρετωδώς. Στη συνέχεια, το αέριο και η ροή αέρα διαχέονται στον συμπυκνωτή, όπου το αέριο συμπυκνώνεται ξανά σε υγρό. Αυτά τα υγρά απορροφώνται και συλλέγονται μέσω μικροσκοπικών ινών στον θάλαμο αναπλήρωσης – ο οποίος ξαναγεμίζει τον εξατμιστή – καθιστώντας τον ένα αυτοσυντηρούμενο σύστημα.

Αν και αυτή η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο με την υγρή ψύξη VC (Vapor Chambers), η τεχνολογία της Xiaomi είναι πιο αποδοτική. Καθώς τα συμβατικά συστήματα VC δεν έχουν ξεχωριστά κανάλια για αέρια και υγρά, τα ζεστά αέρια και τα ψυχρά υγρά αναμειγνύονται και εμποδίζουν το ένα το άλλο, ειδικά υπό υψηλό φόρτο εργασίας. Μια αντλία σε σχήμα δακτυλίου διαθέτει σωλήνα αερίου με ειδικό σχεδιασμό, ο οποίος μειώνει σημαντικά την αντίσταση διέλευσης αέρα κατά 30% και μέγιστη ικανότητα μεταφοράς θερμότητας αυξάνεται έως και 100%.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η μονόδρομη κυκλοφορία υψηλής απόδοσης,  έχει μια βαλβίδα Tesla εντός του θαλάμου επαναπλήρωσης που επιτρέπει στο υγρό να περάσει μέσα από τον εξατμιστή, ενώ εμποδίζει τα αέρια να κινηθούν προς τη λάθος κατεύθυνση. Αυτό επιτρέπει υψηλότερη απόδοση στην κυκλοφορία αερίου/υγρού σε όλο το σύστημα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

πολυ καλο νεο!Μακαρι να τ δουμε σε μαζικη παραγωγη συντομα…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.