Πρόστιμα 200 εκατ. ευρώ σε Amazon και Apple από την Ιταλία

, Πρόστιμα 200 εκατ. ευρώ σε Amazon και Apple από την Ιταλία

Πρόστιμο 68,7 εκατομμυρίων ευρώ στην Amazon και 134,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple επέβαλε η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας για αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Και οι δύο εταιρείες θα ασκήσουν έφεση κατά του προστίμου.

Όλα ξεκίνησαν με μια συμφωνία μεταξύ της Amazon και της Apple το 2018 που επέτρεπε μόνο στην Amazon και σε επιλεγμένους μεταπωλητές να προσφέρουν προϊόντα Apple και Beats στην Amazon Ιταλίας, ενώ επιβλήθηκαν περιορισμοί στις διασυνοριακές πωλήσεις.

Η ιταλική αρχή αναφέρει ότι μείωσε τον ανταγωνισμό στην τιμολόγηση και μείωσε το μέγεθος των εκπτώσεων που προσφέρονται από τρίτους, επισημαίνοντας ότι τέτοιες συμφωνίες αντιβαίνουν στους κανόνες της ΕΕ.

Εκτός από την πληρωμή του προστίμου, οι δύο εταιρείες πρέπει επίσης να επιτρέπουν σε οποιοδήποτε λιανοπωλητή γνήσιων προϊόντων Apple και Beats να έχει πρόσβαση στην αγορά του Amazon.it χωρίς διακρίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αντιμονοπωλιακές αρχές στη Γερμανία και την Ισπανία διεξάγουν επίσης έρευνα για την υπόθεση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.