Xiaomi: Ανακοινώνει νέα τεχνολογία μπαταρίας και 10% μεγαλύτερη χωρητικότητα

, Xiaomi: Ανακοινώνει νέα τεχνολογία μπαταρίας και 10% μεγαλύτερη χωρητικότητα

Με μια σύντομη ανάρτηση στο Weibo, η Xiaomi αποκάλυψε μια νέα τεχνολογία μπαταρίας πάνω στην οποία εργάζεται η ομάδα Ε&Α και η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη το επόμενο έτος. Σύμφωνα με αυτή, η Xiaomi μπόρεσε να αυξήσει την περιεκτικότητα σε πυρίτιο μέσα στην μπαταρία περίπου 3 φορές και πέτυχε πιο αποτελεσματική αποθήκευση χωρητικότητας.

Στο ίδιο μέγεθος, η νέα μπαταρία μπορεί να χωρέσει περίπου 10% περισσότερα mAh και να παρέχει έως και 100 λεπτά επιπλέον χρόνου λειτουργίας με μία μόνο φόρτιση. Παράλληλα, η τεχνολογία συσκευασίας έχει ανανεωθεί, γεγονός που έχει βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση χώρου, ενώ το PCM (μονάδα κυκλώματος προστασίας) έχει κλίση 90 μοιρών και δεν είναι πλέον επίπεδο, εξοικονομώντας τελικά χώρο.

Η Xiaomi εξόπλισε τη νέα μπαταρία με ένα τσιπ μετρητή καυσίμου που βασίζεται σε προηγμένους αλγόριθμους που βελτιώνουν την ασφάλεια και τη διάρκεια ζωής των κυψελών καθώς παρακολουθεί τη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η δυνατότητα αυτή αποτρέπει την υπερφόρτιση όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι πρώτες μπαταρίες μαζικής παραγωγής αυτού του είδους αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.