Microsoft | Goverment Leader Forum 2008

, Microsoft | Goverment Leader Forum 2008Πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο η κορυφαία εκδήλωση της Microsoft, Φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών (Government Leaders Forum), στο πλαίσιο της οποίας ανακοινώθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες. Το Φόρουμ που διοργανώνεται για 10η συνεχή φορά από την Microsoft, είχε κεντρικό θέμα τον «Εκσυγχρονισμό της Κυβέρνησης» (Modernizing Government).

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ ανακοινώθηκε, δια στόματος Bill Gates, η διατήρηση και ενίσχυση της πρωτοβουλίας “Συνεργάτες στη Μάθηση” (Partners in Learning), μέσω της οποίας η Microsoft παρέχει στην εκπαιδευτική κοινότητα εργαλεία και προγράμματα που επιτρέπουν στους μαθητές όλου του κόσμου να αναπτύξουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Η πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί για πέντε επιπλέον χρόνια, επενδύοντας το ποσό των 235,5 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπληρώνοντας τα 500 εκατομμύρια δολάρια συνολικά. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2003 και έκτοτε έχει καταφέρει να επηρεάσει τη ζωή περισσότερων από 90 εκατομμύρια μαθητών, δασκάλων και ρυθμιστών εκπαιδευτικών ζητημάτων σε όλο τον κόσμο.

Ο Bill Gates ανακοινώνοντας την ανανέωση της δέσμευσης για τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος δήλωσε «Η Microsoft πιστεύει ότι η εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία ευκαιριών και η επένδυση σε αυτή είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσει κανείς τους νέους ανθρώπους για να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Η πρωτοβουλία Συνεργάτες στη Μάθηση αποτελεί μία από τις μεθόδους συνεργασίας της Microsoft με κυβερνήσεις και σχολεία σε όλο τον κόσμο που έχει αναπτύξει προκειμένου να βοηθήσει τους δασκάλους, ώστε να αξιοποιήσουν την τεχνολογία μέσα στη σχολική τάξη, κάνοντας τη διαδικασία της μάθησης πιο ενδιαφέρουσα και εναρμονίζοντάς την με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής».

Μέσω της πρωτοβουλίας Συνεργάτες στη Μάθηση, η Microsoft αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχει το λογισμικό, συμβάλλοντας και ενθαρρύνοντας τη δημιουργία καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, αναπτύσσοντας νέες ευκαιρίες μάθησης και ενδυναμώνοντας τη σχέση μεταξύ δασκάλου και μαθητή. Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της Microsoft “Απεριόριστες Δυνατότητες”, το οποίο επικεντρώνεται σε τρεις σημαντικούς στόχους: (α) την μετεξέλιξη της εκπαίδευσης, (β) τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους και (γ) τη στήριξη της καινοτομίας.

Προκειμένου να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων υπέγραψε το 2005 Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Microsoft Ελλάς.
Η δεύτερη σημαντική ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Φόρουμ αφορούσε στη νέα πλατφόρμα της Microsoft, Citizen Service Platform, η ανάπτυξη της οποίας στοχεύει στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας σε κυβερνήσεις, προκειμένου αυτές να παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου. Απώτερος στόχος είναι η ουσιαστική διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ κράτους και πολίτη, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της ανάπτυξης και διατήρησης αποτελεσματικών καναλιών αμφίδρομης επικοινωνίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης διοίκησης. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε πρώτο στάδιο υλοποιείται μέσα από μια σειρά από εφαρμογών που απαρτίζονται από διαδικτυακές υπηρεσίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες προς εγκατάσταση και εφαρμογή σε ήδη υπάρχουσες λύσεις αργότερα μέσα στο 2008.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν στο Φόρουμ ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας, ο Υφυπουργός Οικονομίας, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης και ο Δ/νων Σύμβουλος του ΕΛΟΤ, κ. Νίκος Συμφέρης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης πραγματοποίησε εισήγηση σε ειδική ενότητα του Συνεδρίου με θέμα «Καινοτομία στην Κυβέρνηση», κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε τη σημασία του εκσυγχρονισμού της διαδικασίας προμηθειών του Δημοσίου και επεσήμανε ότι η εφαρμογή ηλεκτρονικών διαδικασιών στον τομέα των προμηθειών του Δημοσίου δεν είναι απλά μια αυτοματοποίηση των διαδικασιών, είναι μια ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Ο κ. Φώλιας, καταλήγοντας στην ομιλία του, υπογράμμισε τη σημασία της τεχνολογίας για το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, σχολιάζοντας τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δήλωσε «Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελεί μια μοναδική πρόκληση για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και την προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών, με ασφάλεια, ταχύτητα και κυρίως με απόλυτη διαφάνεια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ειδικά για την Ελλάδα αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για να ξεπεράσει τα προβλήματα γραφειοκρατίας, ανορθολογισμού και χαμηλής διαφθοράς που διακρίνει τον τρόπο λειτουργίας δημόσιας διοίκησης προκειμένου να διαμορφώσει ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον και να προσφέρει ένα υψηλότερο επίπεδο ζωής».

Δείτε επίσης:
> Optoma HD65 | Με 720p και Deep Color
> MacBook Air | Πετάει η Apple
> techblogTV: Samsung TruDirect SE-S204S hands on

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.