Δευτέρα
23/03/2015

Chevrolet Teen Driver Mode: Για να κατασκοπεύουν οι γονείς πως οδηγείς

Δυστυχώς σε ένα μεγάλο ποσοστό τα νεαρά άτομα που βρίσκονται στην θέση του οδηγού, λόγω της έλλειψης φόβου, δεν προσέχουν και δεν θέτουν τα δικά τους όρια ασφαλείας. Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα το Teen Driver Mode που θα μπει στο 2016 Chevrolet Malibu.

Με το σύστημα αυτό οι γονείς θα μπορούν να έχουν το κεφάλι τους λίγο πιο ήσυχο όταν ο έφηβος οδηγεί το αυτοκίνητο χωρίς τη δική τους επιτήρηση.

Όταν ο οδηγός ή ο συνοδηγός δεν φορά την ζώνη ασφαλείας το ραδιόφωνο σταματά να λειτουργεί ενώ και οι γονείς λαμβάνουν μια κάρτα που περιλαμβάνει διάφορες πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή που πραγματοποιήθηκε.

Ο νέος οδηγός θα λαμβάνει ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις όταν το αυτοκίνητο πηγαίνει πάνω από την ταχύτητα που έχουν ρυθμίσει οι γονείς (40-75 μίλια) ενώ και η ένταση της μουσικής μπορεί να ρυθμιστεί μέχρι κάποιο συγκεκριμένο όριο.

Η General Motors ανέφερε ότι είναι η πρώτη που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση η οποία θα επιτρέπει στους γονείς αν δουν πώς οδήγησε ο έφηβος, την απόσταση που έκανε, την μέγιστη ταχύτητα, το πόσες φορές βγήκε η ειδοποίηση για υπερβολική ταχύτητα και άλλα πολλά.

Στόχος είναι το συγκεκριμένο feature να λειτουργήσει ως εργαλείο για να μάθουν οι γονείς τα παιδιά τους να οδηγήσουν σωστά. Κάτι αντίστοιχο έχει και η Ford Motor Co. με το Ford MyKey από το 2008.

chevrolet

chevrolet

Πηγή

Συντάκτης: .

5 Σχόλια

 1. Ο/Η Sot11 λέει:

  Μην ξεχάσετε να τους βάλετε λουρί με ηλεκτροσόκ στο λαιμό…………..

 2. Ο/Η manolis λέει:

  βλακείες, πιο οικονομικό θα ήταν το ανάλογο τσιπ στον αυχένα των παιδιών τους!!!

 3. Ο/Η Panagiotis λέει:

  Max speed 74 χιλιόμετρα :D :D :D :D κλασικές μαμάδες συνέχεια μακακιες.

 4. Ο/Η Κώστας λέει:

  60mph είναι 100km/h άρα τα 74 είναι πάνω από 110… Οκ..??

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.