Μικρόφωνο που φορτίζει τη μπαταρία του smartphone

Πόσες φορές έχει τύχει σε όλους μας να μείνουμε από μπαταρία στο κινητό και ειδικά όταν είναι απαραίτητο; Αν ανήκετε στην κατηγορία που βάζει τις φωνές όταν πρόκειται να κλείσει το κινητό, τότε οι φωνές αυτές θα φανούν πολύ χρήσιμες.

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Georgia ανέπτυξαν ένα μικρόφωνο σε μέγεθος γραμματοσήμου το οποίο μπορεί να φορτίσει σε κάποιο βαθμό την μπαταρία του κινητού με τη χρήση ήχου.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν λέιζερ για να δημιουργήσουν ένα πλέγμα από μικροσκοπικές οπές επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί, στη συνέχεια το επικάλυψαν με χαλκό από την μια πλευρά και από πάνω του έβααν ένα λεπτό φύλλο από τεφλόν.

Τα ηχητικά κύματα δονούν τα δυο φύλλα σε αντίθετες πλευρές και αυτό δημιουργεί ένα ηλεκτρικό φορτίο παρόμοιο με εκείνο που δημιουργείται αν τρίψεις ένα μπαλόνι στα μαλλιά, και το φορτίο αυτό μπορεί να φορτίσει την μπαταρία του κινητού (με αργό ρυθμό φυσικά).

Το μικρόφωνο θα μπορούσε ουσιαστικά να χρησιμοποιηθεί ως ένας τρόπος ανακύκλωσης της ηχορύπανσης που υπάρχει παντού γύρω μας. Η ποσότητα της ενέργειας που δίνει το μικρόφωνο εξαρτάται από το μέγεθός του, αλλά εν προκειμένω είναι περίπου 121 milliwatts per square metre.

Το μικρόφωνο μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος, το μέγεθος που έχει στα smartphones δεν αρκεί για να φορτίσει όλη την μπαταρία, αλλά ένα μέρος της, ειδικά όταν πρόκειται για περίπτωση ανάγκης.

μικρόφωνο φορτίζει μπαταρία, Μικρόφωνο που φορτίζει τη μπαταρία του smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Σε wearables ίσως φανεί πιο χρήσιμο επειδή έχουν μικρές μπαταρίες.

george

Ρε παιδια απλα πραγματα,ας βγαλουν ενα κινητο,με 1 μικρη μπαταρια ενσωματομενη για να μην σβηνει το κινητο,και ευκολη αλλαγη της κυριας μπαταριας,αλλος τροπος ας βγαλουν 2πλες μπαταριες(μικρη μεγαλη) μαζι σε θηκη να αλλαζει η μεγαλη για ολες τις συσκευες που αλλαζουν οι μπαταριες

Vagelis

@george Αυτό που λες το έχει ένα κινητο που είδα ή στο CES ή στο MWC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.