Sex robots υπό τον έλεγχο hackers θα μπορούσαν να κάνουν κακό

sex robots hackers, Sex robots υπό τον έλεγχο hackers θα μπορούσαν να κάνουν κακό

Με την συζήτηση, γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) να κορυφώνεται, ειδικός στην κυβερνοάμυνα δηλώνει πως, τα sex robots, μπορούν να παραβιαστούν από hackers και να βλάψουν τους ανθρώπους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανθρωπότητα τεχνολογικά, βρίσκεται σε ένα σημείο όπου όλα είναι πιθανά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, έχουν επισημάνει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, από τα ρομπότ τα οποία συνδέονται στο internet. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, αυξάνεται ο αριθμός όσων απαιτούν την απαγόρευση των οπλισμένων ρομπότ.

Ωστόσο, η τελευταία προειδοποίηση έρχεται από τον Nicholas Patterson, Λέκτορα της Κυβερνοάμυνας στο Πανεπιστήμιο Deakin της Μελβούρνης. Σύμφωνα με τον κ.Patterson, οι hackers, μπορούν να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση σε ένα ρομποτικό σύστημα ή ακόμη και σε ένα ρομπότ. Αυτό σημαίνει πως αν αποκτήσουν πρόσβαση στο λογισμικό, μπορούν να ελέγξουν εργαλεία όπως τα μαχαίρια για παράδειγμα.

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην Sun, ο κ. Patterson δήλωσε πως: “Συχνά, αυτά τα ρομπότ μπορούν να ζυγίζουν πάνω από 90 κιλά και είναι πολύ δυνατά. Αν καταφέρει κάποιος hacker, να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα τέτοιο ρομπότ, μπορεί να πειράξει τις οδηγίες και τον τρόπο λειτουργίας του. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις, είναι να ελέγξουν οι hackers τα ρομπότ. Ο hacker, μπορεί να χρησιμοποιήσει το ρομπότ για να κάνει οποιουδήποτε είδους ενέργεια ακόμη και να προκαλέσει ζημιά σε κάποιον”.

sex robots hackers, Sex robots υπό τον έλεγχο hackers θα μπορούσαν να κάνουν κακό

Οι ερευνητές, έχουν ανακαλύψει κενά ασφαλείας αρκετές φορές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το κενό ασφαλείας που βρέθηκε σε sex toy το οποίο χρησιμοποιούσε τεχνολογία Bluetooth και αν ήθελε κάποιος hacker να το ελέγξει, μπορούσε να το κάνει από απόσταση.

Τον Νοέμβριο, ειδικοί έγραψαν ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature. Στο κείμενο παρουσιαζόταν ένα σενάριο βάσει του οποίου, ένας εγκέφαλος που χρησιμοποιούσε τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να παραβιαστεί. Σε αυτή την περίπτωση, οι σκέψεις, οι αποφάσεις και τα αισθήματα, μπορούσαν να ελεγχθούν μέσω του ΑΙ και να χειριστούν με τρόπο τέτοιο, που θα ήταν αντίθετα με το πρόσωπο. Όπως έγραψαν χαρακτηριστικά οι συντάκτες, αν ένας εγκέφαλος-υπολογιστής, που χρησιμοποιείται από από παράλυτο άνθρωπο, παραβιαστεί, αυτός που θα τον ελέγχει θα μπορεί για παράδειγμα να τον κάνει να συμπαθήσει ή να αντιπαθήσει κάποιον.

“Το να αποκωδικοποιήσουμε τον ψυχισμό των ανθρώπων και να χειριστούμε τους μηχανισμούς του εγκεφάλου, προκειμένου να ελέγξουμε προθέσεις, αποφάσεις, αισθήματα ή ακόμη να επικοινωνήσουμε με άλλους μόνο με την σκέψη, είναι πολύ πιθανό. Ωστόσο, πρέπει να επιβλέπουμε την πρόοδο με σεβασμό, προκειμένου να προστατέψουμε την ανθρωπότητα”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
arch

Πάντως, υπάρχει paper προφανώς εκτένές άρθρο στο slashdot με ερευνα που διχνει πως είναι πιο ευκολο το να χακαρεις την αντιπυραυλική ομπρέλα των ΗΠΑ απο το να χακάρεις ένα dildo.
Εδω θες προσπάθεια. Εκει με telnet και είσαι μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business European Commission AI

H Ευρώπη θέλει να έχει τον έλεγχο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το πλαίσιο που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοδοξεί να της δώσει τη δυνατότητα να περιορίζει τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, όποτε κριθεί αυτό απαραίτητο.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.

Internet AI

Το Ευρωκοινοβούλιο τάσσεται εναντίον της παρακολούθησης μέσω ΑΙ

Οι ευρωβουλευτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην ιδιωτικότητα.

Business AI

Έτοιμο το Εθνικό Σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκη.