Robi, Κατασκεύασε το δικό σου ρομπότ από την DeAgostini Japan

DeAgostini HELLAS ο κόσμος του Techblog προτείνει να αφήσεις τα partworks (σειρές σε τεύχη) με τους δεινόσαυρους, τα ρολόγια μινιατούρες και τα σκαθάρια της Αιγύπτου και να φέρεις στην Ελλάδα τον Robi το ρομπότ! Το νέο αυτό project βρίσκεται στην Ιαπωνία όπου μέσα από 70 εβδομαδιαία τεύχη (25$/ τεύχος) οι λάτρεις της ρομποτικής θα μπορούν να συνθέσουν το ανδροειδές Robi με ύψος 34 εκ και βάρος 1 κιλό.

Επεξεργάστηκε την 12 Νοεμβρίου 2012 10:27

Σχόλια

  • 25 δολάρια επί 70 τεύχη μας κάνει 1 375.13 ευρώ!!!! δεν τα λες και λίγα όσο γ@μ@το και να είναι το όλο Project!!!! :)

    • Σωστά αλλά με 20 ευρώ την εβδομάδα σου έρχεται λίγο πιο μαλακά, τουλάχιστον στον Ιάπωνα που έχει καλύτερο βιωτικό επίπεδο.

  • Ξερουμε ποτε περιπου θα ξεκινησει η κυκλοφορια του?? φαινεται πολυ ωραιο και παραλληλα προτογνωρο.. αλλη φαση..

  • Ναι!! Φέρτε το! Φοβερός ο ρομπο-φιλαρακος!!! Είναι όλα τα λεφτά να φτιάχνεις το δικό σου ρομποτακι αλλά θα σου δώσουν και το πρόγραμμα να το προγραμματισεις; Χαχα γιατί με τόσες περικοπές εδώ μισές δουλειές κάνουμε.

    Πάντως έτσι όπως το θέτει ο manolis, είναι όντως ακριβουτσικο. Συμφωνώ ότι δεν σου φαίνονται τα λεφτά γιατί τα δίνεις λίγα-λίγα, αλλά σε εποχές που μετράμε και το τελευταίο ευρώ στην τσέπη έχω να προτείνω μια εναλλακτική για τους σφικτοχεριδες. Υπάρχει και το LEGO Mindstorms! Το πακέτο του NXT 2.0 (περιέχει αισθητήρες, εξαρτήματα, καλώδια, τα πάντα!) απ όσο θυμάμαι κάνει 220€ για Ευρώπη. Βέβαια εδώ που μάλλον δεν θεωρούμαστε πλέον Ευρώπη, αλλά Βόρεια Αφρική ή Δυτική Ασία παίζει να το φτάσανε στα 300+... Ελλαδιστάν γαρ!

    Πω! Εποχές... Όταν ήμουν λυκειοπαιδο είχα προωθεί με την ρομποτική. Είχαμε στο εργαστήρι της Πληροφορικής 3 LEGO Mindstorms και "παίζαμε". Είχαμε λάβει μέρος και σε σχολικό διαγωνισμό Ρομποτικης με LEGO!

  • Το θέμα ειναι να αλληλεπιδρά με τον χρήστη και να μην είναι κατι το στημένο στην συμπεριφορα .

  • Και στην Ελλάδα είχε φέρει η deagostini σειρά με ρομπότ! Είχα πάρει τα περισσότερα κομμάτια αν και στην τελική έβγαινε πολύ πιο ακριβό από το Boe Bot της parallax που ήταν αντιγραφή. Πάντως αν κάποιος ενδιαφέρεται για κατασκευή ρομπότ υπάρχει το http://www.grobot.gr !

  • Ισχύει ότι έβγαινε πιο ακριβό απο το Boe Bot της Parallax αλλά το συγκεκριμένο biped ρομποτάκι είναι μοναδικό στη σχεδίαση και στη φιλοσοφία, άλλωστε έχει γίνει και από Ιάπωνα καθηγητή ρομποτικής οπότε δεν υπάρχει και kit για το όλο μοντέλο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα έρθει στην Ελλάδα αλλά εαν έρθει θα είμαι από τους πρώτους που θα το μαζέψουν !!!
    Για περισσότερα έργα του δημιουργού αναρτώ link από το YouTube:
    https://www.youtube.com/watch?v=a61P2AyQEl8&playnext=1&list=PL95125E610B22F84A&feature=results_main

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.