4,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλέον smartphone

smartphone, 4,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλέον smartphone

Η Ένωση GSM δημοσίευσε την Έκθεσή της για τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου για το 2023, αποκαλύπτοντας ότι το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού – περίπου 4,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι – κατέχουν πλέον smartphone.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, οι χρήστες του mobile internet είναι 4,6 δισεκατομμύρια, με 4 δισεκατομμύρια από αυτούς να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες μέσω smartphone.

Η έκθεση της GSMA αποκάλυψε μια ανισότητα μεταξύ των περιοχών και της προσβασιμότητάς τους στο mobile internet. Το 69% των κατόχων smartphone στη Βόρεια Αμερική, την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό χρησιμοποιούν συσκευές με δυνατότητα 4G, ενώ η πλειονότητα των χρηστών στην Υποσαχάρια Αφρική εξακολουθεί να βασίζεται στη συνδεσιμότητα 3G. To ίδιο συμβαίνει και με τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, όπου ένας στους τρεις χρήστες smartphone εξακολουθεί να χρησιμοποιεί internet 3G.

Η αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου από κινητά δεν είναι έκπληξη. Έκπληξη είναι ότι περίπου 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν το κάνουν. Σύμφωνα με την GSMA, το παγκόσμιο ποσοστό των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές με κινητή ευρυζωνικότητα αλλά δεν τη χρησιμοποιούν είναι 38%. Το χάσμα συνδεσιμότητας είναι εντυπωσιακό στην Υποσαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία, με το 59% και το 52% του πληθυσμού να μην είναι online.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο από την έκθεση είναι ότι 600 εκατομμύρια άνθρωποι, ή περίπου το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων απλής χρήσης.

Άλλα εμπόδια στην περαιτέρω επέκταση των χρηστών κινητών είναι οι ψηφιακές δεξιότητες, η παιδεία, οι ανησυχίες για την ασφάλεια και η διαθεσιμότητα σχετικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με τον Mats Granryd, Γενικό Διευθυντή του GSMA, η έλλειψη συνδεσιμότητας στερεί από δισεκατομμύρια ανθρώπους την πρόσβαση σε ζωτικές υπηρεσίες και ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων, επηρεάζοντας δυσανάλογα τους φτωχότερους, λιγότερο μορφωμένους και θηλυκούς χρήστες.

Αυτές οι ομάδες θα επηρεαστούν περαιτέρω από την κρίση κόστους ζωής και την αύξηση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με το κλίμα και το στέλεχος ζήτησε «επιτάχυνση της ψηφιακής ένταξης και άρση των φραγμών για να σταματήσει η περαιτέρω διεύρυνση του ψηφιακού χάσματος».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Microsoft Samsung Windows

To Samsung Internet έρχεται στα Windows

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Samsung Internet είναι πλέον διαθέσιμο ως αυτόνομη εφαρμογή Windows από το Microsoft Store.

Internet Android Android Smartphones Google

Η Google σχεδιάζει να μεταφέρει τη Γραμμή Αναζήτησης στο κάτω μέρος του app στο Android

Τα περισσότερα Android smartphone στον κόσμο έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google, με μια από τις βασικότερες να είναι το Google app.

Internet

Ευρώπη: Θα τριπλασιασθεί η κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας έως το 2028

Το 2028, η ευρωπαϊκή κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας θα τριπλασιαστεί από αυτή που ήταν το 2022, λέει μια νέα πρόβλεψη.

Internet ad blocker featured YouTube

Η YouTube ξεκινά τα ‘Playables’ για τους συνδρομητές Premium

To Υoutube κάνει πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα του προσπαθώντας να προσελκύσει περισσότερους επί πληρωμή χρήστες.