Internet

LED ειδοποιήσεων το logo στα iPhone;

Το Apple Insider ανακάλυψε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο αποκαλύπτει ότι η Apple ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το γνωστό λογότυπο του μήλου ως LED ειδοποιήσεων. Στην ουσία θέλει να μεταφέρει το γνωστό φωτεινό μήλο τον MacBook στα smartphone της.

Αν και οι εταιρείες συνηθίζουν να ενσωματώνουν το φωτεινό λογότυπο τους πάνω στα laptop, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η τάση να εφαρμόζουν την ίδια τακτική και στα smartphones τους.

Για παράδειγμα, το Razer Phone 2 και το Motorola One Zoom έχουν στην πλάτη το λογότυπο των εταιρειών ως LED φως ειδοποιήσεων. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο τρελό χαρακτηριστικό, αλλά είναι χρήσιμο όταν έχουμε το κινητό γυρισμένο με την οθόνη στο τραπέζι.

Όπως είπαμε, η Apple δεν είναι νέα στον τομέα αυτό, χρησιμοποιεί πολλά χρόνια το λογότυπο της ως LED φως στα MacBook. Βέβαια, το 2015 άλλαξε τακτική και ο σχεδιασμός των φορητών της υπολογιστών άλλαξε. Με δεδομένο λοιπόν ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία εδώ και χρόνια δεν είναι και πολύ δύσκολο να την επαναφέρει σε κάποια συσκευή της.

Η πατέντα που κατέθεσε η Apple ονομάζεται “Electronic Devices with Adjustable Decoration” και παρουσιάζεται ως ένα διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να αλλάζει χρώματα. Επιπλέον, στα έγγραφα γίνεται συχνά αναφορά στις κλήσεις φωνής, και άλλα αντίστοιχα στοιχεία, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το φως αυτό θα χρησιμεύει ως LED ειδοποιήσεων.

Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες, η πατέντα της Apple περιέχει διάφορες εικόνες που δείχνουν πολλές συσκευές, όπως tablet, laptop και κάτι που μοιάζει με iMac. Ίσως η εταιρεία απομάκρυνε το φωτεινό μήλο για να το επαναφέρει καλύτερο από ποτέ.

Θα τονίσουμε ξανά ότι πρόκειται για ένα απλό δίπλωμα ευρεσιτεχνία. Οπότε, δεν θεωρούμε δεδομένο ότι θα δούμε να υλοποιείται η ιδέα, ή ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί θα γίνει σύντομα, τουλάχιστον όχι πριν την κυκλοφορία των iPhone 2020.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 28 Σεπτεμβρίου 2019 12:57

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.