Internet

Η Google μπλοκάρει το περιεχόμενο ειδήσεων για ορισμένους Καναδούς χρήστες

Η Google εκτελεί δοκιμές που εμποδίζουν την πρόσβαση σε ειδήσεις για ορισμένους Καναδούς χρήστες ως απάντηση σε ένα νέο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο θα μπορούσε να αναγκάσει την ίδια και άλλες μεγάλες πλατφόρμες όπως το Facebook της Meta να διαπραγματευτούν συμφωνίες με εκδότες ειδήσεων για να τους πληρώσουν για περιεχόμενο, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δοκιμές θα επηρεάσουν λιγότερο από το 4% των καναδών χρηστών, θα διαρκέσουν περίπου πέντε εβδομάδες και θα «περιορίσουν την ορατότητα των καναδικών και διεθνών ειδήσεων σε διάφορους βαθμούς». Οι δοκιμές έρχονται ως απάντηση στον Καναδικό Νόμο για τις Ηλεκτρονικές Ειδήσεις, γνωστό και ως «Bill C-18», ο οποίος εξετάζεται επί του παρόντος από την καναδική Γερουσία, σύμφωνα με το The Globe and Mail .

Σε ένα tweet, ο Καναδός υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πάμπλο Ροντρίγκεζ είπε ότι οι Καναδοί δεν θα τρομοκρατηθούν από τη συμπεριφορά της Google. «Είναι απογοητευτικό να ακούς ότι η Google προσπαθεί να εμποδίσει την πρόσβαση σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους», είπε . «Οι Καναδοί δεν θα τρομοκρατηθούν. Στο τέλος της ημέρας, το μόνο που ζητάμε από τους τεχνολογικούς γίγαντες είναι να αποζημιώσουν τους δημοσιογράφους όταν χρησιμοποιούν τη δουλειά τους».

Όπως και η Google, η Meta εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της στον Καναδικό νόμο για τις διαδικτυακές ειδήσεις και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αποκλείσει το περιεχόμενο ειδήσεων στον Καναδά ως απάντηση.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.