Internet

To Spotify έχει πλέον 158 εκ. premium συνδρομητές

Θετικά κινούνται οι δείκτες του Spotify, σύμφωνα με τα οικονομικά του αποτελέσματα για την πρώτο τρίμηνο του έτους. Η συνδρομητική του βάση αυξάνεται, με τους premium συνδρομητές του να αγγίζουν πλέον τα 158 εκατομμύρια.

Η ποσοστιαία αύξηση των επί πληρωμή συνδρομητών της υπηρεσίας αγγίζει το 21% από το ένα έτος στο άλλο, με το Spotify να θεωρεί πως είναι εφικτό να φτάσει πολύ σύντομα στους 162 εκατομμύρια premium συνδρομητές. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν αυξήσεις στις μηνιαίες συνδρομές του Spotify, αλλά αυτό δεν φάνηκε να στέκεται ικανό να ανακόψει την ανοδική του πορεία.

Αξίζει να γίνει αναφορά και στον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του Spotify που έχει φτάσει πλέον στα 356 εκατομμύρια στο σύνολο, καθιστώντας την υπηρεσία μουσικού streaming την πλέον δημοφιλή στο Διαδίκτυο. Το Spotify ανακοίνωσε, επίσης, ότι σύντομα θα προσφέρει μία επί πληρωμή υπηρεσία podcasting.

Οι podcasters δεν θα πληρώνουν τίποτα στο Spotify για τα πρώτα δύο χρόνια, ενώ από το 2023 και έπειτα το Spotify θα κρατά το 5% των κερδών. Θα υπάρχει και μία προσιτή μηνιαία συνδρομή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους podcast.

Επεξεργάστηκε την 30 Απριλίου 2021 9:40

Σχόλια

  • Ωραίο έβαλα κι εγώ premium με το account bot που μου ήρθε μια εφάπαξ πληρωμή 5 δολαρίων. Δε ξέρω πόσοι από αυτούς του premium που ισχυρίζεται είναι έσοδα στα ταμεία. Ο αλγόριθμος τους είναι πλέον κακός. Προτιμώ Apple music ή και youtube music. Έχουν ρίξει δουλίτσα

    • Δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου! Εχει τον καλύτερο αλγόριθμο εκεί εξω που σχεδόν ολες τον έχουν αντιγράψει. Εχω δοκιμάσει (tidal, deezer, apple music, youtube music)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.